Elinkeino-osaston uutiskirje
12.
toukokuuta
2014
Takaisin

Yrityslinnan toiminta käynnistyy

Helsingin uudessa Yrityslinnassa käynnistettiin NewCo Factoryn palvelut kasvuyrityksille huhtikuussa ja YritysHelsingin muut palvelut siirtyvät linnaan 19. toukokuuta. Yrityslinnan viralliset avajaiset järjestetään elokuun lopulla ja ennen sitä toimintaan kutsutaan mukaan laajaa joukkoa kumppaneita.

Yrityslinnassa kaupunki palvelee kumppaniensa kanssa alueen yrittäjiä ja yrittäjäksi aikovia entistä tehokkaammin. YritysHelsingin palvelujen lisäksi Yrityslinnasta saa jo alkuvaiheessa muun muassa TE-toimiston palveluja.

– Yrityslinnan palvelukokonaisuus täydentyy kesän ja syksyn aikana, kun uusia kumppaneita lähtee mukaan toimintaan, Helsingin elinkeino-osaston yrityspalvelut-yksikön päällikkö Timo Onnela kertoo.

Lisätietoja: yrityspalvelut-yksikön päällikkö Timo Onnela, puh. 09 310 36623, timo.onnela@hel.fi ja palvelupäällikkö Leea Kuoppa, puh. 09 310 25421, leea.kuoppa@hel.fi

Respa työllisti nuoria Millenium-paviljonkiin

Helsinkiläisten nuorten työttömien uravalmennus Respa ja Tekniikan Akatemia TAF työllistivät yhteistyössä kymmeniä helsinkiläisiä nuoria Millenium-paviljonkiin. Respa on Helsingin elinkeino-osaston työllisyyspalveluiden hanke nuorten yhteiskuntatakuun toteuttamiseksi.

TAF myöntää joka toinen vuosi Millenium -teknologiapalkinnon uraauurtavasta teknologisesta innovaatiosta. Tänä vuonna TAF järjesti palkinnonjaon ympärille Millenium -viikot ja pystytti Helsingin ydinkeskustaan Kansalaistorille Millenium-paviljongin tapahtumapaikaksi. Paviljonki avautui 28. huhtikuuta ja monipuolinen ohjelma jatkuu tilassa 15. toukokuuta asti.

Respan uravalmennuksessa olevat työttömät helsinkiläiset nuoret ovat voineet osallistua paviljongissa erilaisiin työtehtäviin aina roudareista näyttelyoppaisiin. Tapahtumassa työskentelevät nuoret saavat erinomaisen tilaisuuden kokeilla työelämää ja suuren tapahtuman tuottamista sekä nähdä uusinta uutta teknologian alalta. Lisäksi verkostoituminen Milleneum-tapahtumassa mukana olevien yritysten kanssa voi olla merkittävää nuoren tulevan opiskelupaikan valinnan tai työuran kannalta.

Lisätietoja: työllisyyspalvelut-yksikön päällikkö Eija Hanni, puh. 09 310 43980, eija.hanni@hel.fi 

Uusia koulutuspolkuja suunnitteilla maahanmuuttajanuorille

Helsingissä asuvat maahanmuuttajataustaiset nuoret muodostavat vaihtelevan ryhmän ikänsä, lähtökohtiensa ja valmiuksiensa puolesta. Yksi koulutuspolku ei sovi kaikille, jonka vuoksi kaupunki ehdottaa tuoreessa raportissaan toimenpiteitä maahanmuuttajanuorten koulutuksen kehittämiseksi.

Raportissa ehdotetaan muun muassa ammatillista ja kielikoulutusta yhdistävää toiminnallista koulutusta, mahdollisuutta opiskella kieltä vapaa-ajan toiminnan ohessa sekä nuorten kotoutumis- ja palveluverkostoa, jolla panostettaisiin nuorisotakuun toteutumiseen maahanmuuttajanuorten osalta.

Lisätietoja: yrityspalvelut-yksikön palvelupäällikkö Leena Pellilä, puh. 09 310 58386, leena.pellila@hel.fi

Toimiva kaupunki muotoilun keinoin

Designpääkaupunkivuoden jäljiltä käynnistynyt Toimiva kaupunki -hanke auttaa hyödyntämään muotoilua julkisten palvelujen suunnittelussa. Toimivan kaupungin kaupunkimuotoilijoiksi on palkattu Sara Ikävalko, Mikko Kutvonen ja Pablo Riquelme. He työskentelevät Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Lahden kehittämishankkeissa asiantuntijoina ja tuovat muotoiluosaamista kaupunkien kehittämistyön tueksi.

Kaupunkimuotoilijat aloittavat hankkeen työskentelemällä Staran, Helsingin nuorisoasiainkeskuksen, Helsingin juhlaviikkojen ja Espoon palvelu- ja kaupunkikehityksen kanssa. Hankkeen verkkosivuilla jaetaan kokemuksia muotoilun käytöstä kaupungeissa, seurataan hankkeita vaihe vaiheelta sekä kerrotaan kaupunkien ja muotoilijoiden yhteistyön tuloksista.  

Markkinointipäällikkö Outi Leppälä aloitti Helsingin kaupunkimarkkinoinnissa

Elinkeino-osaston kaupunkimarkkinointiyksikkö sai vahvistuksen, kun Outi Leppälä aloitti markkinointipäällikkönä 5. toukokuuta. Aiemmin Leppälä toimi matkailu- ja markkinointipäällikkönä Porvoon kaupungin palveluksessa. 

Kaupunkimarkkinoinnin kokonaisuuden suunnittelu on aloitettu tänä keväänä. Saila Macheren vetämän kaupunkimarkkinointi-yksikön tavoitteena on luoda yhtenäinen tapa markkinoida Helsinki-tarinaa kansallisesti ja kansainvälisesti. Markkinointipäällikkö Outi Leppälä työskentelee kasvattaakseen Helsingin vetovoimaa niin sijoittajille, yrittäjille, vierailijoille kuin asukkaille.

”Kansainvälisellä tasolla kisa ammattiosaajista, investoinneista, suurtapahtumista, matkailijoista ja kongresseista on kovaa. Helsingissä tehdään jo nyt tehokasta ja ennakkoluulotonta markkinointia, joten tästä on hyvä jatkaa. Loppujen lopuksi kaupunkimarkkinointi on hyvin käytännönläheistä yhteistyötä eri toimijoiden ja itse kaupunkilaisten kanssa”, Leppälä korostaa.

Kansainvälisten toimittajien pysyviksi suosikkiteemoiksi Leppälä mainitsee designin lisäksi luontoon liittyvät elämykset kaupunkiympäristössä. Helsingin maine on kuitenkin vihreää designkaupunkia laajempi.

”Helsinki on nostettu maailman trendikaupunkien joukkoon monissa ulkomaisissa medioissa. Täällä on nyt hyvää energiaa ilmassa, aktiivisia tapahtumanjärjestäjiä, elämänlaatu korkealla ja ihmiset hyvässä mielessä maanläheisiä.”

Yhteystiedot: markkinointipäällikkö Outi Leppälä, puh. 09 310 36279, 040-1514442, outi.leppälä@hel.fi

Uusia osoitteita

Elinkeino-osaston työllisyyspalvelut-yksikön uusi osoite on Unioninkatu 28 A, 2. krs., PL 20, 00099 Helsingin kaupunki.

YritysHelsinki muuttaa Yrityslinnaan 19.5.2014. Uusi osoite on Ensi linja 1, PL 4500, 00099 Helsingin kaupunki.  

Elinkeino-osaston kaupunkimarkkinointi-yksikön kanssa yhteistyössä toimivan Helsingin Markkinointi Oy:n uusi osoite on Yrjönkatu 21 B 5. krs, PL 28, 00099 Helsingin kaupunki.