Elinkeino-osaston uutiskirje 3/2016
Helsingin kaupunki
1.
kesäkuuta
2016
Takaisin
Helsingin elinkeinopäivässä puhuivat mm. kaupunginjohtaja Jussi Pajunen, elinkeinoministeri Olli Rehn, elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva, toimitusjohtaja Tiina Oksala sekä yksikön päällikkö Santtu von Bruun. Kuva: Kimmo Brandt

Elinkeinopäivä ja Yritystä Stadiin -tapahtuma vetivät 700 yrittäjää kaupungintalolle

Helsingin kaupungin elinkeinopäivä ja Helsingin Yrittäjien Yritystä Stadiin! -tapahtuma järjestettiin 10. toukokuuta kaupungintalon juhlasalissa.

Yritysten Stadi -teeman ympärille rakennetun elinkeinopäivän avasivat kaupunginjohtaja Jussi Pajunen ja elinkeinoministeri Olli Rehn. Päivän aikana kuultiin isojen ja pienten helsinkiläisten yritysten menestystarinoita sekä kertomuksia siitä minkälaista Helsingissä on yrittää. Lisäksi valotettiin sitä, mitä uutta Helsinkiin on tulossa ja millaisia merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia uutuudet tuovat mukanaan.

Iltapäivä jatkui 10. vuotisjuhliaan viettäneen Yritystä Stadiin! -tapahtuman merkeissä. 

Lue lisää linkistä pääsee tutustumaan elinkeinopäivän esityksiin, kuviin ja videoihin.

Moi Helsingin päätapahtuma järjestettiin Xidan-aukiolla.

Mittava yhteistyö mahdollisti vaikuttavan Moi Helsinki -kokonaisuuden Pekingissä

Helsingin kulttuuri- ja elinkeinoelämän yhteisponnistus toukokuisessa Pekingissä esitteli kulttuurin kärkitarjonnan lisäksi suomalaisten yritysten osaamista sekä matkailumahdollisuuksia.

Moi Helsingin päätapahtuma Xidan-aukiolla 13.–15. toukokuuta veti paikalle yli 25 000 pekingiläistä siitä huolimatta, että keskimmäisen päivän osalta tapahtuma jouduttiin paikallisten viranomaisten määräyksestä perumaan rankkasateiden vuoksi.

Moi Helsingin erinomaisesti onnistuneisiin viiteen elinkeinopoliittiseen oheistapahtumaan osallistui yhteensä yli 500 paikallista eri alojen yritysten, yliopistojen, tutkimuslaitosten ja muiden organisaatioiden edustajaa.

Viikon aikana Pekingissä järjestettiin lisäksi erillisiä konsertteja, Aalto-yliopiston muotinäytös ja opetustilaisuuksia.

Kokonaisuuden mahdollistajina olivat Helsingin ja Pekingin kaupunkien lisäksi opetus- ja kulttuuriministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö sekä ulkoministeriö. Moi Helsinkiin osallistui 60 taiteilijan lisäksi yli 60 suomalaista yritystä ja 20 muuta organisaatioita.

Idyllinen ja historiallisesti kiinnostava Vallisaari avattiin yleisölle 14.5. Kuva: Tuomo Häyrinen

Helsingin matkailu- ja tapahtumakesästä tulossa jälleen hyvä

Helsingin matkailutarjonta on tänä kesänä täynnä uutuuksia, kuten yleisölle avattu Vallisaari, Kauppatorin kupeeseen rakentuva merikylpylä Helsinki Allas, Hernesaaren uusi sauna-ravintola Löyly ja laajentunut bilekeidas Hernesaaren Ranta.

Kaupunkilaisten ja kaupunkilomailijoiden lisäksi uutuuksista pääsevät nauttimaan päiväkäyntiensä aikana kansainväliset risteilyvierailijat, joita odotetaan ennätysmäärä, noin 460 000.

Myös tapahtumatarjonta on jälleen runsasta. Kesän jättitapahtuma Eurogames tulee näkymään vahvasti myös katukuvassa 27.6.–3.7., sillä vieraita odotetaan saapuvan noin 5 000.

Vilkasta sesonkikautta täydentävät kansainväliset kongressit. Suurin on 3.–6.7. järjestettävä ESHRE – eurooppalainen lisääntymislääketieteen jättikongressi, joka tuo kaupunkiin noin 8 000 osallistujaa.

Lisätietoja: Helsingin Markkinointi Oy, toimitusjohtaja Tuulikki Becker, tuulikki.becker(at)hel.fi

Kioskimyyntiä Helsinki Cupissa vuonna 2015.

Nuorten työllistymistä tuetaan monin tavoin

Kaupunki tarjoaa tänä kesänä kaikkiaan noin 4 000 kesätyöpaikkaa, joiden lisäksi nuoria työllistetään mm. Helsinki Cup -tapahtumaan ja yhteistyössä Unileverin kanssa kaupunkia pyörillä kiertäviksi Jädeduuni-jäätelömyyjiksi. Työllistymishankkeet on kohdennettu alle 30-vuotiaille helsinkiläisnuorille.

Nuorten monialainen palvelupiste Ohjaamo Helsinki palvelee myös kesällä ja toimii yritysyhteistyön linkkinä työnantajien ja nuorten kohtaamista edistäen. Alkukesän aikana Ohjaamo järjestää useita nuorille hyödyllisiä tapahtumia, kuten rekrytilaisuuksia ja työnhaku -työpajoja.

Lisätietoja: palvelupäällikkö Anna-Maija Aalto, yritysyhteistyö, maahanmuutto- ja työllisyyspalvelut, anna-maija.aalto(at)hel.fi ja projektipäällikkö Sirkku Reponen, Ohjaamo Helsinki, sirkku.reponen(at)hel.fi 

Startup Maria Oy:n toimitusjohtajaksi Voitto Kangas

Marian sairaalaan perustettavan startup-keskittymän operaattoriyhtiön toimitusjohtajaksi on valittu Voitto Kangas

Aiemmin Startup-säätiön asiamiehenä toiminut Kangas kertoo, että tavoitteena on tuoda saman katon alle alueen lupaavimmat kasvuyritykset. Tällä hetkellä meneillään on remontin loppuvaiheet ja vuokralaisten haku keskittymän tiloihin. Ensimmäiset toimijat aloittavat tiloissa kesäkuun aikana.

– Ensimmäisen vaiheen aikana otamme käyttöön yli 6 500 neliömetriä ja jatkossa tiloja voidaan kunnostaa tuhansia neliöitä lisää. Yrittäjille on tarjolla niin omia toimistotiloja kuin joustavia yhteiskäyttötiloja, Kangas kertoo.

Uuden keskittymän avajaisia vietetään 25. elokuuta.

Lisätietoja: Startup Maria, johtaja Voitto Kangas, voitto.kangas(at)startup-saatio.fi