Elinkeino-osaston uutiskirje
17.
lokakuuta
2014
Takaisin
Elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva, kaupunginjohtaja Jussi Pajunen, elinkeinoministeri Jan Vapaavuori ja yrityspalvelupäällikkö Timo Onnela avasivat Yrityslinnan perinteisesti nauhanleikkuulla. Kuva: Esko Jämsä

Kaikki on mahdollista Yrityslinnassa

YritysHelsingin luotsaamassa Yrityslinnassa vietettiin avajaisia syyskuussa. Yritysneuvonnan, kasvuyrityspalvelujen ja NewCo Factoryn kiihdytyspalvelujen lisäksi linnasta saa Uudenmaan TE-toimiston Alkavan yrittäjän palveluja, joihin kuuluu esim. starttirahaneuvonta ja -päätökset.

Yrityslinnan Partnercorner tarjoaa mm. vakuutusyhtiö Ifin ja LähiTapiolan sekä koulutus- ja valmennusyritys Rastorin palveluja. Newco Factoryn palvelukokonaisuutta täydentävät asianajotoimisto Borenius, lakiasianpalveluita tarjoava Fondia, joukkorahoituspalveluihin erikoistunut Invesdor ja UX designyhtiö Idean.

Lisätietoja ja Yrityslinnan avajaisvideo alla olevasta linkistä.  

Ilkka Haahtela

Ilkka Haahtela aloitti maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikkönä

Elinkeino-osasto sai uuden vahvistuksen, kun Ilkka Haahtela aloitti maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikkönä syyskuussa. Aiemmin Haahtela on toiminut muun muassa Uudenmaan TE-toimiston palvelujohtajana.

Haahtelan vastuualueeseen kuuluu noin 40 työntekijää käsittävän maahanmuutto- ja työllisyyspalvelut-yksikön johtaminen sekä kaupungin työllisyyspalveluiden ja maahanmuuttoasioiden suunnittelu ja kehittäminen.

Yksikössä työstetään uudenlaisia toimintamalleja jatkuvasti. ”Helsinkiläisten yritysten ja kuntalaisten tulevaisuuden kehittämiseen tarvitaan avointa, rohkeaa ja yhteen hiileen puhaltavaa yhteistyötä eri toimijoiden välillä”, Haahtela korostaa.

Juuri julkistetusta kaupungin maahanmuuttoasioiden toimenpideohjelmasta Haahtela nostaa esille osaamisen nopean tunnistamisen ja täydentämisen. ”Matalan kynnyksen palveluilla voimme auttaa maahanmuuttajia osallisuuden lisäämisessä ja nopeuttaa työmarkkinoille pääsyä.”

Lisätietoja: maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikkö Ilkka Haahtela, puh. 09 310 25565, ilkka.haahtela@hel.fi

Alla olevasta linkistä pääset tutustumaan maahanmuuttoasioiden toimenpideohjelmaan.

 

Yrityspalveluiden ja Unilever Finlandin yhteistyö jatkuu

Elinkeino-osaston yrityspalvelut ja Unilever Finland tarjosivat viime kesän yhteisprojektillaan kesätöitä 14 nuorelle työttömälle. Pilottikauden aikana testattiin polkupyörillä tapahtuvaa jäätelömyyntikonseptia Helsingissä kolmen viikon ajan kesä-heinäkuussa. Perusjakson jälkeen neljä myyjää sai lisäksi kuukauden jatkopestin.

Erinomaisesti sujuneen pilotin jälkeen tavoitteena on palkata 50 työtöntä 16–20-vuotiasta nuorta, kun hanketta jatketaan kesällä 2015. Rekrytoinnit toteutetaan elinkeino-osaston työllisyyspalvelujen Tulevaisuustiskin ja Respa-hankkeen kautta.

 Viime kesän nuoret jäätelömyyjät kiittivät oppineensa hankkeen avulla erityisesti asiakaspalvelua, omatoimisuutta ja rohkeutta kohdata ihmisiä.

 Lisätietoja: yrityskoordinaattori Tuulia Rauhala-Kaltio, yrityspalvelut, tuulia.rauhala-kaltio@hel.fi, puh. 040 1469448 ja viestintäpäällikkö Riitta Jantunen, Unilever Finland Oy, puh. 040 803 5671, riitta.jantunen@unilever.com

 

NewCo Factory kirittää kasvuun

Innovatiivisia ja kansainvälistä kasvua hakevia startupeja palvellaan räätälöidysti YritysHelsingin NewCo Factory -kiihdyttämössä. Ensimmäisen vuoden ohjelmasta on upeasti ponnistanut useita yrityksiä. Invesdorin on raportoitu olevan ensimmäinen joukkorahoitusalusta Pohjois-Euroopassa ja Tespack on noussut Euroopan lupaavimpien cleantech-yritysten Top10-joukkoon. Frennin miehille suunniteltu vaatemallisto on lanseerattu tänä syksynä Aasiassa, Euroopassa ja USA:ssa ja Youlapsen sovellus on ollut kärjessä Suomen App Storessa Paras valokuva & video -kategoriassa.

NewCo Factoryn tilaisuuksiin on reilun vuoden aikana osallistunut yli 1 500 asiakasta ja startupit ovat keränneet yli 4 miljoonaa euroa alkuvaiheen rahoitusta. Kiihdytysasiakkaina on ollut yllämainittujen lisäksi noin 50 muuta kasvua hakevaa yritystä.

Lisätietoja: yritysneuvoja/projektipäällikkö Jaana Pylvänen, yritystoiminnan muutospalvelut/NewCo Factory, jaana.pylvanen@hel.fi, puh. 09 310 36583

Kuva: Ofelia de Pablo. Lähde: Visit Helsinki materiaalipankki.

Helsingille vuosittain lukuisia kansainvälisiä kärkisijoja

Helsinki nousee usein kärkisijoille kansainvälisissä vertailuissa, kuten Monoclen Paras kaupunki asua -listauksessa, jossa Helsinki sijoittui tänä vuonna viidenneksi tai OECD-maiden onnellisuusindeksissä, jonka mukaan Helsinki on teollisuusmaiden neljänneksi onnellisin kaupunki. Lisäksi erilaisia tunnustuksia saadaan maailmalta tiuhaan, viimeisimpänä Place Marketing Award 2014 -kilpailusta, jossa Helsinki World Design Capital 2012 -hanke palkittiin alueellisen markkinoinnin sarjassa, ”New strategies for Events and Congresses, and Territorial Marketing”.

Kaupungin menestystä voi seurata Hel.fi-sivuston osiossa Kansainväliset saavutukset.

Kuva: Linda Tammisto

 

Helsinki Think Company laajeni Viikkiin

Helsinki Think Company -yrittäjyysyhteisön toiminta laajeni syyskuussa keskustakampukselta Viikkiin. Opiskelijoita, tutkijoita ja yrittäjiä yhteen tuova tila tarjoaa mahdollisuuksia verkostoitua ja jalostaa uusia ideoita liiketoiminnaksi.

– Helsinki Think Company on oiva esimerkki yliopiston ja kaupungin pitkäjänteisestä yhteistyöstä alueen kilpailukyvyn ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Nuorta yrittäjyyttä tukemalla autamme luomaan uusia työpaikkoja, kaupunginjohtaja Jussi Pajunen sanoo.

Helsinki Think Companyn toimipisteissä on sparrauksen ja neuvonnan lisäksi tarjolla runsaasti teematapahtumia, kuten klubi-iltoja, verkostoitumistilaisuuksia ja YritysHelsingin info-tilaisuuksia.

Yhteystiedot: Keskustakampus, Vuorikatu 5 ja Viikki, Latokartanonkaari 3.

Lisätietoja: yritysneuvoja Hannele Kostiainen, yrityspalvelut, puh. 09 310 74405, hannele.kostiainen@hel.fi

 

Henkilöstöuutisia

Maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikkö Ilkka Haahtelan lisäksi elinkeino-osastolla ovat syksyllä aloittaneet koordinaattori Annikka Alanko, kansainvälisten asioiden assistentti Piia Raitavuo, erityisasiantuntija Ulla Tapaninen ja suunnittelija Teemu Polo, jotka kaikki työskentelevät kaupungin kilpailukyvyn kehitys -yksikössä.