Elinkeino-osaston uutiskirje 5/2017
Helsingin kaupunki
21.
marraskuuta
2017
Takaisin
Pormestari Jan Vapaavuori ja elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva painottivat, että yhteistyö on avain työmarkkinoiden kansainvälistämiseen. Kuva: Ilkka Ranta-aho

Accelerate Helsinki -tapahtumassa pohdittiin ratkaisuja Helsingin kansainvälisten työmarkkinoiden toimivuuteen

Helsingin kaupungin uudistunut elinkeinopäivä Accelerate Helsinki kokosi yli 150 avaintoimijaa ja yrittäjää pohtimaan Helsingin työmarkkinoiden kehittämistä entistä kansainvälisemmäksi. Startup-keskus Maria 01:ssä 15. marraskuuta järjestettyyn tilaisuuteen kuului pormestari Jan Vapaavuoren avaama seminaariosuus, jonka jälkeen osallistujat jakautuivat pelillisiin työpajoihin ja keskustelutilaisuuteen.

Työpajoissa eläydyttiin empatian keinoin maahanmuuttajan asemaan työnhakutilanteessa ja haettiin näkökulmia Helsingin rooliin palvelujen tuottajana. Keskustelutilaisuudessa ideoitiin sitä, millainen voisi olla yhteiskunnallisen työllistämisen Hyvä Helsinki -verkosto. Suunnittelutyöhön osallistui myös Slushin sisaryhtiö The Shortcut.

Accelerate Helsinki -tapahtuman esityksissä ja keskusteluissa korostui, kuinka tärkeänä työmarkkinoiden kansainvälistämistä pidetään. Päivän yhteenvedot käydään läpi pormestarin kanssa ja yhteisiä kansainvälistymisen haasteita lähdetään jatkossa ratkomaan yhä tiiviimmin kumppaneiden kanssa.

Katso Accelerate Helsinki -tapahtumavideoita Helsinki-kanavalla:
https://www.helsinkikanava.fi/kanava/fi

Lisätietoja: erityissuunnittelija Riikka Lahdensuo, elinkeino-osasto, riikka.lahdensuo(at)hel.fi, puh. 050 581 1700 

Kuva: Mainos- ja viestintätoimisto BBO Lauri Ahonen

Suomi 100 -päätöstapahtumat ja joulukausi takaavat Helsinkiin vilkkaan loppuvuoden

Joulukausi Helsingissä tarjoaa tänä vuonna poikkeuksellisen runsaasti koettavaa. Kansainvälisestikin kiinnostavien Tuomaan Markkinoiden ja muiden tuttujen joulutapahtumien ohella juhlitaan satavuotiaan Suomen syntymäpäiviä 5.–6.12. useiden tapahtumien ja sinivalkoisten valaisukohteiden merkeissä.

Valtakunnallisen juhlinnan virallinen avaus järjestetään Helsingin Kauppatorilla 5.12. kello 18. Syntymäpäivä sekä samalla koko Suomi 100 -juhlavuosi päättyy Helsingissä 6.12. kello 22 Eteläsataman ylle kohoavaan ilotulitukseen.

Ajanjaksoa marraskuun lopulta aina tammikuulle asti yhdistää valoteema, joka tuo iloa kaupunkilaisille ja elävöittää monin tavoin Helsinkiä. Kaupunkilaiset myös haastetaan mukaan tuomaan valoa kaamokseen Lux Helsingin valohaasteessa, johon voi osallistua jakamalla kuvan tai videon omasta valoteoksesta Instagramissa tai Twitterissä avainsanalla #valohaaste.

Runsaan tapahtumakattauksen yhtenä kruununa loistaa Helsinki Ice Challenge, joka lämmittää lätkäkansan sydämiä Kaisaniemessä 1.–6.12. Tapahtumassa nähdään 2.12. Jokerit–SKA-ottelu ja 5.12. IFK–Kärpät-ottelu. Lisäksi useana päivänä on tarjolla oheisohjelmaa ja mahdollisuus pääsymaksuttomaan yleisöluisteluun.

Koko kauden ohjelmatarjontaan voi tutustua MyHelsinki.fi-palvelussa.

MyHelsinki.fi voittoon Lontoossa

MyHelsinki.fi-sivusto on voittanut arvostetun City Nation Place -palkinnon kilpailukategoriassa, jossa arvioitiin asukkaiden osallistumista kaupungin maineen kasvattamiseen. Palkinto jaettiin Lontoossa 9. marraskuuta pidetyssä City Nation Place -konferenssissa.

MyHelsinki.fi on kesäkuussa 2017 avattu palvelu, joka kokoaa yhteen Helsingin elämyksellisen ja elinkeinopuolesta kertovan sisällön. Sivuston palvelulupaus on Your local guide to Helsinki, ja sivuston kaikki sisällöt ovat kaupunkilaisten kokoamia suosituksia. Myhelsinki.fi on osa Helsingin kaupunkimarkkinoinnin muutosta, jonka tavoitteena on vahvistaa Helsingin kansainvälistä tunnettuutta ja vetovoimaa.

Lisätietoja: markkinointiviestintäpäällikkö Tia Hallanoro, Helsinki Marketing, puh. 040 8263130, tia.hallanoro(at)hel.fi

Kuva: Sun Photo

Slush kruunaa Helsingin matkailu- ja tapahtumakentän huippuvuoden

Maailman startup- ja teknologiatapahtumien kärkijoukkoon kasvanut Slush järjestetään Helsingissä 30.11.–1.12. Viime vuonna Slushiin osallistui noin 17 500 kävijää, joihin kuului 2 300 startupia, 1 100 sijoittajaa ja 600 kansainvälisen median edustajaa. Tänä vuonna tapahtumaan odotetaan yhteensä noin 20 000 kävijää 130 maasta. Vierailijoiden joukossa ovat myös Britannian prinssi William ja Ruotsin prinssi Daniel sekä kaupungin kanssa tänä syksynä yhteistyösopimuksen tehneen kiinalaisen Tencentin pääjohtaja Martin Lau.

Messukeskuksessa koettavan päätapahtuman ohella Slush levittäytyy koko viikon ajaksi ympäri Helsinkiä satojen eri tapahtumien muodossa. Slush näkyy entistä vahvemmin myös katukuvassa, kun Helsinki kutsuu kaupunkilaisia ja vierailijoita mukaan Slush-tunnelmaan ja juhlimaan helsinkiläistä yrittäjyyttä. Kaupunkia ja Slushin tapahtumapaikkoja maalataan pinkillä valolla. Myös Helsingin kaupungintalo valaistaan, ja Messukeskuksen ulkopuolelle rakentuvaan Slushin saunakylään nousee kaupungin My Helsinki -sauna.

Tapahtuman virallisena after work -alueena toimii 29.11.–1.12. Slush Founders’ Street Kalevankadulla välillä Mannerheimintie–Yrjönkatu.

Slushin aattona 29.11. Helsingin kaupungintalossa järjestetään Slush 100 -pitchauskilpailu. Jatkoon pääsevät 50 kasvuyritystä julkistetaan samana iltana startup-keskus Maria 01:ssä ja koko kisan voittajat selviävät Slushissa 1.12.

Lisätietoja: erityisasiantuntija Nita Pilkama, elinkeino-osasto, puh. 040 841 1166, nita.pilkama(at)hel.fi ja markkinointipäällikkö Vappu Mänty, Helsinki Marketing, puh. 050 401 3548, vappu.manty(at)hel.fi

International House Helsinki työnantajien ja kansainvälisten osaajien tukena

Maahanmuuttajien työmarkkinoille sijoittumisen kannalta keskeiset neuvonta- ja viranomaispalvelut kootaan saman katon alle International House Helsinkiin (IHH).

Henkilöasiakkaiden lisäksi IHH palvelee yrityksiä ja työnantajia ulkomaiseen työvoimaan ja sen rekrytointiin liittyvissä kysymyksissä. Palvelu käynnistyy 4. joulukuuta 2017 Uudenmaan maistraatin tiloissa Helsingin Albertinkadulla.

Palvelupilottia koordinoi Helsingin kaupunki ja siihen osallistuvat kaupungin maahanmuuttajaneuvonnan lisäksi Uudenmaan maistraatti, Verohallinnon ja Kelan In To Finland -palvelu, Uudenmaan TE-toimisto, Helsingin seudun kauppakamari ja Eläketurvakeskus.

Lisätietoja: projektipäällikkö Elina Nurmi, elinkeino-osasto, Töissä Suomessa -hanke, puh. 040 621 4790, elina.nurmi(at)hel.fi

Yrittäjiä palvellaan useilla uusilla sivustoilla 

Helsingin kaupunki kehittää yrityksille kilpailukykyistä toimintaympäristöä. Yritysten Helsinki -sivustolle on koottu täällä toimivalle ja tänne toimintaa suunnittelevalle yritykselle suunnatut kaupungin palvelut. Sivusto on nyt julkaistu suomen lisäksi myös englanniksi ja ruotsiksi.

Kaupungin yrityspalvelu NewCo Helsingin verkkosivut avattiin täysin uudistettuna suomeksi ja englanniksi marraskuun alussa. Sivuston ruotsinkielinen versio julkaistaan pian. Sivustolta kävijä saa kattavasti tietoa NewCo Helsingin yritysneuvonnasta, startup-palveluista ja yrittäjyystapahtumista.

Lisäksi kaupungin vasta uudistetulle Uutta Helsinkiä -verkkosivustolle on nyt avattu myös Yrityksille-osio, joka palvelee kaupungin uusilta alueilta toimitiloja etsiviä.

Tutustu sivustoihin:
www.hel.fi/yritystenhelsinki
beta.newcohelsinki.fi
www.uuttahelsinkia.fi/fi/yrityksille

Biomedicum. Kuva: Keksi Agency

Innovaatiorahastolla nyt jatkuva haku

Helsingin kaupungin innovaatiorahastosta voi nyt hakea rahoitusta ympäri vuoden. Aiemmin innovaatiorahastolla on ollut vain yksi hakuaika, elokuussa.

Rahoituksen myöntämisen pääkriteerinä on tulevaisuuden osaamis- ja elinkeinoperustan luominen. Lisäksi arvioidaan sitä, miten hankkeet toteuttavat Helsingin kaupunkistrategiaa 2017–2021.

Uutena priorisoinnin kohteena ovat lisäksi hankkeet, jotka edistävät Helsingin yritysekosysteemin kehittymistä tai kokeilualustojen luomista.

Seuraa meitä

Twitter – https://twitter.com/elohelsinki
Blogi – www.hel.fi/kasvunytimessa
www.hel.fi/yritystenhelsinki

Tutustu Yritysten Helsinki -sivuihin myös englanniksi ja ruotsiksi.