Elinkeino-osaston uutiskirje 2/2018
Helsingin kaupunki
26.
huhtikuuta
2018
Takaisin
Kuva: NewCo Helsinki

Helsinki Startup Day on maailman yhteisöllisimmän startup-ekosysteemin uusin tapahtuma

Startup Genomen tuoreen selvityksen mukaan Helsingissä sijaitsee maailman yhteisöllisin startup-ekosysteemi. Tänä keväänä kasvuyritysyhteisö saa uuden tapahtuman, kaikille avoimen Helsinki Startup Dayn, joka järjestetään 29. toukokuuta. Tapahtuman toteuttaa kaupungin yrityspalvelu NewCo Helsinki yhteistyössä Finnish Business Angel Networkin (FiBAN) kanssa. Muut yhteistyökumppanit ovat xEdu, Start North ja Talsinki -projekti.

Runsasohjelmaisessa tapahtumassa voi verkostoitua startup-yrittäjien kanssa ja tavata muun muassa sijoittajia ja kiihdyttämöjen väkeä. Mukana on avaintoimijoita myös Pohjoismaista ja Baltiasta. Pitchaavia startupeja, työpajoja, kohtaamispaikkoja ja esittelyjä sisältävä päivä järjestetään Helsingin kaupungintalon juhlasalissa.

Helsinki Startup Dayn yhteydessä järjestetään Fibanin Pitch Finland nimellä Pitch Helsinki. Pitch Finland on Pohjoismaiden johtava, säännöllisesti järjestettävä potentiaalisia kasvajia sijoittajille esittelevä pitchaus-tapahtuma.

Helsinki Startup Day toimii myös lämmittelijänä sijoittajia ja startup-yrittäjiä yhteen kokoavalle Arctic15-tapahtumalle, joka valtaa Kaapelitehtaan 30.–31. toukokuuta.

Tervetuloa mukaan Helsinki Startup Dayhin – maailman yhteisöllisimmän ja onnellisimman startup-ekosysteemin tapahtumaan!

Lisätietoja: Tapahtumakoordinaattori Soile Pietilä, Helsingin kaupunginkanslia, elinkeino-osasto, puh. 040 521 3530, soile.pietila@hel.fi

Helsinki Startup Dayn ohjelma ja rekisteröityminen
Pitch Finland -haku startupeille

Merellisen strategian projektipäällikkö Minttu Perttula. Kuva: Pertti Nisonen

Satoja ideoita merellisen tarjonnan kehittämiseksi

Helsingin kaupunki valmistelee merellistä strategiaa, jonka tavoitteena on parantaa rannikkokohteiden saavutettavuutta ja saariston palveluja sekä lisätä merellisiä tapahtumia. Maaliskuun kahden ensimmäisen viikon aikana järjestetyssä ideakeruussa asukkailta, yrittäjiltä, vierailijoilta ja muilta toimijoilta kertyi yhteensä noin 500 ehdotusta.

Päällimmäisiksi teemoiksi nousivat saarien reittiliikenteen toimivuus, merellisten kohteiden markkinointiviestintä, veneilijöiden vierasvenesatama- ja muut palvelut, merelliset tapahtumat, kohteiden puhtaanapito sekä merellisten yrittäjien näkökulmat ja erilaiset kehitystoiveet.

Merellisen strategian projektipäällikkö Minttu Perttula aloitti tehtävässään 16. huhtikuuta. Aiemmin Perttula toimi Metsähallituksen luontopalveluissa pääkaupunkiseudun erikoissuunnittelijana ja Vallisaaren kehittämishankkeen päällikkönä.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Minttu Perttula, Helsingin kaupunginkanslia, elinkeino-osasto, puh. 040 183 1552, minttu.perttula@hel.fi
Somessa: #merihelsinki

Kuva: Elise Kulmala, Helsinki Marketing

Tarjoa älykaupunkiratkaisua Helsingille – puoli miljoonaa euroa haettavana

Helsingin kaupungin innovaatioyksikkö Forum Viriumissa on käynnissä kolme avointa rahoitushakua IoT-alan, älykkään liikenteen ja pysäköinnin yrityksille.

Rahaa älykaupunkiratkaisujen tarjoajille on jaossa lähes puoli miljoonaa euroa. Lue lisää ja hae!

Lisätietoja: Projektipäällikkö Natalia Reen, Forum Virium, puh. 050 486 0424,
natalia.reen@forumvirium.fi

Kuva: Jussi Hellsten, Helsinki Marketing

Tunnetko Helsingin elinkeinot ja työmarkkinat?

Toimivat työmarkkinat ja elinvoimainen yritystoiminta mahdollistavat Helsingin menestyksen ja helsinkiläisten hyvinvoinnin myös tulevaisuudessa.

Ajankohtaista tilasto- ja tutkimustietoa muun muassa Helsingin työvoimasta, työpaikoista, yrityksistä ja toimitilamarkkinoista on saatavilla kaupunginkanslian kaupunkitutkimus ja tilastot -yksikön ylläpitämältä monipuoliselta sivustolta. Tutustu ja opi!

Lisätietoja: Tutkija Anu Henriksson, Helsingin kaupunginkanslia, kaupunkitutkimus ja -tilastot, puh. 040 334 4783, anu.henriksson@hel.fi,
Yliaktuaari Minna Salorinne, Helsingin kaupunginkanslia, kaupunkitutkimus ja -tilastot, puh. 040 334 4805, minna.salorinne@hel.fi