Elinkeino-osaston uutiskirje 1/2015
13.
helmikuuta
2015
Takaisin
Kuvaaja: Amanda Kattan.

YritysHelsingin kaikki kasvuyrityspalvelut NewCo Factorystä

Elinkeino-osaston yrityspalveluiden kasvuyritys- ja kiihdytyspalvelut toimivat nyt kokonaisuudessaan NewCo Factory -nimen alla YritysHelsingissä.

NewCo Factory tarjoaa monipuolisia palveluja uusille ja alkuvaiheen potentiaalisille kasvuyrityksille. Uutuutena tänä vuonna aloitetaan myynti- ja markkinointikoulutukset, joihin kaikki kasvuhakuiset yrittäjät ovat tervetulleita.

Lisäksi NewCo Factory on käynnistänyt sijoitusyhtiö Taaleritehtaan kanssa hankkeen alkavien kasvuyritysten tukemiseksi. Taaleritehdas valitsee yhdessä NewCo Factoryn kanssa viisi kiihdyttämössä olevaa start-upia, joille tarjotaan markkinointi- ja konseptointiapua veloituksetta. Taaleritehtaan palkkaama konseptoija työskentelee kussakin yrityksessä noin päivän viikossa vähintään vuoden ajan.

Lisätietoja: YritysHelsinki, NewCo Factory, palvelupäällikkö Teemu Polo, puh. 09 310 36162, teemu.polo@hel.fi

HUS sairaala Meilahti. Kuvaaja: Kuvasuunnittelutoimisto Keksi.

Helsingin seutu Pohjois-Euroopan Health Capitaliksi

Helsingin yliopisto ja Helsingin kaupunki ovat teettäneet esiselvityksen Helsingin life science -alojen tilanteesta ja kehittymisnäkymistä. Selvityksen mukaan nyt tarvitaan toimia, jotta Helsinki voi profiloitua nykyistä voimakkaammin life science -osaajaksi ja Health Capitaliksi.

Health Capital -esiselvityksen mukaan Meilahden, Viikin ja Otaniemen yliopistokampukset yhteistyökumppaneineen ovat yksi Pohjois-Euroopan merkittävimmistä life science -osaamiskeskittymistä.  

Selvitys suosittelee mm. life science -alan toimijoiden nykyistä vahvempaa kumppanuutta, alan tutkimuksen kaupallisen hyödyntämisen edistämistä sekä kampuksilla sijaitsevien tilojen kehittämistä paremmin yritysyhteistyölle soveltuviksi.

Lisätietoja: Elinkeino-osasto, yksikön päällikkö Santtu von Bruun, puh. 09 310 36258, santtu.vonbruun@hel.fi

Aker Arctic Vuosaaren satama. Kuva: Ulla Tapaninen

Helsinki edistämään älykkään meriteollisuuden yritystoimintaa

Helsingin kaupunki on käynnistänyt työ- ja elinkeinoministeriön rahoituksella Merit-hankkeen, jossa pyritään yhdistämään suomalaista tietotekniikkaosaamista meriteknologiaan ja luomaan näin uutta kansallisiin ja kansainvälisiin tarpeisiin vastaavaa liiketoimintaa.

Suomessa on valtava määrä eri toimialoilla hyödynnettävää tietotekniikkaosaamista sekä kansainvälisiä markkinajohtajia meriteollisuudessa aina laivanrakennuksesta ja -operoinnista arktiseen teknologiaan. Näiden alojen risteyskohdasta löytyy potentiaalia. ”Vasta nyt ovat näkyvissä ne mahdollisuudet, joita tietoliikenne, ohjausjärjestelmät, kehittyneet suunnittelutekniikat ja teollinen internet antavat merenkulkuun”, Merit-hankkeen projektipäällikkö Ulla Tapaninen Helsingin kaupungin elinkeino-osastolta kertoo.

Merit-projektin Kick-off seminaari pidetään 21.4.2015 klo 12.30 Finlandia-talolla.

Lisätietoja: Elinkeino-osasto, erityisasiantuntija Ulla Tapaninen, puh. 09 310 37350, ulla.tapaninen@hel.fi

Kuva: Lasse Rantanen

Helsinki juhlii yliopistoa ja Sibeliusta

Helsingin yliopiston 375-vuotisjuhlavuoden ensimmäisiin kohokohtiin kuului Kaisaniemen metroaseman nimen vaihtaminen Helsingin yliopistoksi tammikuussa. Seuraavaksi ohjelmassa on yliopiston vuosipäiväjuhla 26. maaliskuuta, jolloin päärakennuksessa avautuu Yliopistomuseon uusi näyttely ”Ajatuksen voimalla – Helsingin yliopiston tarina”. Ohjelmatarjontaa riittää läpi vuoden. 

Tänä vuonna vietetään myös säveltäjä Jean Sibeliuksen 150-vuotissyntymäpäivää. Juhlavuoden lukuisten tapahtumien lisäksi tarjolla on uusi matkailureitti, ”Sibeliuksen poluilla”, joka vie säveltäjämestarin jalanjäljille Helsingin lisäksi Hämeenlinnaan, Loviisaan ja Järvenpäähän. Tutustu julkaisuun osoitteessa www.visithelsinki.fi/sibelius-150.

Lisätietoja yliopiston juhlavuodesta: elinkeino-osasto, erityissuunnittelija Ida Björkbacka, puh. 09 310 25281, ida.bjorkbacka@hel.fi. Sibeliuksen juhlavuodesta: elinkeino-osasto, erityisasiantuntija Elina Siltanen, puh. 09 310 25535, elina.siltanen@hel.fi

Uutta suunnitteilla nuorten työllisyyspalveluihin

Helsinki on perustamassa työllisyyden edistämiseksi uutta palvelupistettä nuorille. Keväällä on käynnistymässä ESR-rahoitteinen Ohjaamo-hanke, jossa kootaan monialaiset palvelut saman katon alle ja luodaan yhteinen työote nuorten palvelemiseen. Nuori saa työhön ja koulutukseen pääsyä edistävät palvelut yhden työntekijän kautta ja nuoret osallistuvat Ohjaamon kehittämiseen. Ohjaamo on tarkoitettu työelämän ja koulutuksen ulkopuolella oleville 15–29 -vuotiaille.

Lisätietoja: elinkeino-osasto, Ohjaamo-hankkeen valmistelija, uravalmentaja Saana Rantsi, puh. 09 310 70841, saana.rantsi@hel.fi