Elinkeino-osaston uutiskirje 3/2015
12.
toukokuuta
2015
Takaisin

Seuraa elinkeinoasioita ja osallistu keskusteluun

Elinkeino-osaston juuri käynnistetyissä uusissa kanavissa, Twitterissä ja blogissa, nostetaan esille ajankohtaisia teemoja ja meneillään olevia hankkeita. 

Blogissa viritetään keskustelua muun muassa pääkaupungin kilpailukyvyn ja työllisyyden kehittämisestä. Mukaan kutsutaan vieraskynäkirjoittajia elinkeinoelämän päättäjien, vaikuttajien, yrittäjien ja muiden toimijoiden joukosta.

Tule mukaan keskusteluun: innosta, ihmettele, kiitä, kannusta, ehdota ja provosoi!

 www.twitter.com > Elinkeinoasiat HKI
www.hel.fi/kasvunytimessa -blogi

Helsinki Think Companyn Health Bootcamp -tiimit etsivät innovatiivisia ratkaisuja terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen.

Helsinki Think Company Upgraded Life Festivalilla

Helsingin yliopiston ja Helsingin kaupungin tukema yrittäjyysyhteisö Helsinki Think Company esittäytyy Upgraded Life Festivalilla 19. toukokuuta Meilahdessa. Tapahtumassa pääsevät esille myös Think Companyn Health Bootcampin -tiimit, jotka ovat kevään aikana etsineet uuden sukupolven innovatiivisia ratkaisuja terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen.

Upgraded Life Festival on Pohjoismaiden suurin terveys- ja hyvinvointiteknologiatapahtuma, jonka pääjärjestäjänä toimii HealthSPA.

Helsinki Think Companyn oma tapahtumatarjonta pyörii tänä keväänä runsaana niin Vuorikadun kuin Viikinkin toimipisteessä. Suunnitelmien mukaan Think Companyn toiminta laajenee syksyllä Meilahden kampukselle ja ensi vuonna Kumpulaan. Think Companyn standilla Upgraded Life Festivalilla voi antaa ideoita Meilahden toimipisteen toiminnan suunnitteluun.

Lisätietoja: yritysneuvoja Hannele Kostiainen, YritysHelsinki, hannele.kostiainen(at)hel.fi
www.thinkcompany.fi
http://thinkcompany.fi/academic-action-bootcamp/

Kaupungilla käytössä uusi tunnus – Unesco City of Design

Helsinki sai Unescon Creative Cities -verkoston pysyvän City of Design -nimityksen vuoden 2014 lopussa. Nimitykseen liittyy kuvassa näkyvä tunnus, jota Helsingin kaupunki kumppaneineen voi jatkossa käyttää eri yhteyksissä.

Helsingin tavoite on olla muotoilun suurkaupunki. Palvelumuotoilua käytetään kaupungin uudistamisessa ja palveluiden kehittämisessä. Lisäksi muotoiluprofiilia hyödynnetään kaupungin kansainvälisessä viestinnässä sekä matkailu- ja yritysaluemarkkinoinnissa.

 Lisätietoja: yritysasiamies Anu Mänttäri, kaupungin kilpailukyvyn kehitys -yksikkö, anu.manttari(at)hel.fi

Flow-festivaali Suvilahdessa. Kuva: Lauri Rotko

Ulkoilmatapahtumien vuosikello verkossa

Helsingissä järjestetään tapahtumia ympäri vuoden, mutta vilkkain ulkoilma- ja suurtapahtumien aika on touko-elokuussa. Uusi ulkoilmatapahtumien vuosikello tarjoaa kuntalaisille ja vierailijoille kätevästi aluettaista tietoa tapahtumista ja niiden aiheuttamista poikkeusliikennejärjestelyistä.

Tapahtumanjärjestäjien arkea puolestaan helpotettiin jo aiemmin julkaisemalla tapahtuma-aluekortit, jotka esittelevät kattavasti kaupungin keskeisimmät ulkoilmatapahtumien järjestämiseen soveltuvat paikat. Kortit kertovat myös alueen käytön mahdollisista rajoituksista ja muista erityispiirteistä.

Lisätietoja: tuottaja Päivi Munther, kaupungin kilpailukyvyn kehitys -yksikkö, paivi.munther(at)hel.fi

Suomi 100 -juhlavuosi kutsuu tapahtumia osaksi ohjelmaa

Tuleva jättijuhla, Itsenäinen Suomi 100 vuotta 2017, etsii juhlavuoden ohjelmistoon tapahtumia. Vuoden teemana on Yhdessä, ja myös ohjelmistoa rakennetaan yhdessä eri toimijoiden kanssa.

Valtioneuvoston kansliassa toimiva Suomi 100 -hanke vastaa juhlavuoden laajan ja monipuolisen ohjelman kokoamisesta.

Hankkeen verkkosivuilla voi ehdottaa tapahtumia mukaan juhlavuoden ohjelmaan, ja samassa osoitteessa voi hakea myös rahoitusta.

Avoimesta datasta bisnestä

Alan kärkiyritykset johdattelevat osallistujat datalähtöisen liiketoiminnan saloihin Avoimesta datasta bisnestä -tilaisuudessa.

Datalähtöistä liiketoimintaa tekevät yritykset sparraavat osallistujia löytämään juuri heille  sopivan tavan hyödyntää avointa dataa. Lisäksi kuullaan 6Aika-kaupunkistrategiasta eli miten kuusi suurinta kaupunkiamme tekevät mittavia toimenpiteitä datapohjaisen liiketoiminnan vauhdittamiseksi.

Ohjelma tarkentuu, mutta varaa paikkasi jo nyt. Ei pääsymaksua, paikkoja rajoitetusti.

Paikka: HUB13, Kaisaniemenkatu 13, 00100 Helsinki
Aika: Ma 1.6.2015 klo 11.30–16.00

www.hel.fi/yrityksille
www.yrityshelsinki.fi
www.twitter.com > Elinkeinoasiat HKI
www.hel.fi/kasvunytimessa -blogi
elinkeino-osasto(at)hel.fi