Elinkeinopalvelun uutiskirje
Helsingin kaupunki
13.
maaliskuuta
2013
Takaisin

Helsingin PKS-muutosprojekti käynnistyi

Projektin tavoitteena on saada synnytettyä huomattava määrä uusia kasvuyrityksiä. Tiimiyttämistä tehdään niin yrittäjiksi aikovien sekä lähialueelta tulevien startup -yritysten ja myös suomalaisten omistajanvaihdos yritysten kesken. Asiakaspalvelujen, hautomo - ja tiimiyttämispalvelujen tarkentaminen on aloitettu. Tiedotamme projektista lisää lähiaikoina.

Projektissa ovat aloittaneet  yritysneuvojina DI Liisa Paavilainen, KTM Jaana Pylvänen ja DI Mika Valtasaari.  Kaikilla valituilla on monipuolinen työkokemus, myös suuryrityksistä. Asiakas- ja projektitila sijaitsee kaupungin ytimessä,  Aleksanterinkatu 16:ssa. Tiloissa työskenteli aikaisemmin Kansainvälinen designsäätiö.  Lisäksi projektin voimavaroiksi ovat siirtyneet  YritysHelsingistä yritysneuvojat Ari Seppänen ja Valto Loikkanen.

YritysHelsinkiin vahvistusta: YritysHelsingissä yritysneuvojana on aloittanut KTM Susanne Leppänen. Susannella on työkokemusta muun muassa sarjayrittäjyydestä.

Lisätietoja PKS-muutosprojektista: Yritysasiamies Timo Onnela, YritysHelsinki
puh. 040-502 2012, timo.onnela@hel.fi 

Kuva: Kari Martiala

The Tall Ships Races Helsinki 2013 tuo Hietalahteen tapahtumayleisöä

Suuret purjelaivat tulevat heinäkuussa. Kansainvälinen The Tall Ships Races Helsinki 2013 -purjehduskilpailu järjestetään Helsingissä 17.–20.7.2013. Siihen osallistuu noin 100 alusta ympäri maailmaa, mukanaan noin 2 500 nuorta purjehtijaa. The Tall Ships Racesista on tulossa tämän vuoden Suomen suurin yleisötapahtuma, siihen odotetaan puolta miljoonaa kävijää. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii tapahtuman suojelijana.

Tapahtuma-alueita ovat Hietalahti, Jätkäsaari ja osa Hietalahden telakan alueesta. Näillä alueilla liikenne- ja pysäköintijärjestelyt muuttuvat tapahtuman aikana sekä sen rakennus- ja purkuaikoina.

Kisat tuovat faneja kaupunkiin. Kuva: Silja Shemeikka, Suomen jääkiekkoliitto ry

Jääkiekon MM-kisojen tunnelmaan kannattaa heittäytyä

Jääkiekon MM-kisat järjestetään viime vuoden tapaan Helsingissä ja Tukholmassa 3.–19.5.2013. Kisat ovat maailman suurin vuosittain järjestettävä talviurheilutapahtuma. Keväinen Helsinki täyttyy mukaansa tempaavasta urheilujuhlan tunnelmasta. Kisat vaikuttavat etenkin hotelleihin, ravintoloihin, liikenneyhtiöihin ja matkailupalveluihin. Tapahtuman henkeen kannattaa kuitenkin myös muiden yrittäjien ja yritysten heittäytyä.

Elinkeinopalvelu mukana Poikkea Putiikissa -kampanjoissa

Helsingin elinkeinopalvelu on mukana toteuttamassa Poikkea Putiikissa -kampanjaviikkoja. Kampanjaa on toteutettu yhteensä kolme kertaa vuodesta 2011 lähtien yhteistyössä Helsingin Yrittäjät ry:n ja helsinkiläisten kivijalkayritysten kanssa. Kullakin kerralla mukana on ollut 200-300 yritystä. Tänä vuonna kampanjaviikkoja toteutetaan viikoilla 17 (22.-27.4.) ja 37 (9.-14.9.).