Elokuu 2016
Visit Helsinki
11.
elokuuta
2016
Takaisin
Kuva: Vicki Leopold

Stage-teatterifestivaali Korjaamolla 17.–29.8.

Korjaamo Teatterin Stage -teatterifestivaali ilakoi 10-vuotisjuhlatunnelmissa. Festivaalin teema on arjen absurdius, ja sen ohjelmisto on varsin kansainvälinen. Kansainväliset esitykset on tekstitetty suomeksi ja englanniksi ja suomenkieliset englanniksi.

Ohjelmistossa on muun muassa saksalaisen Markus&Markus -ryhmän Ibsen: Ghosts, irlantilaisen Pan Pan Theatren Newcastlewest ja saksalaisen Dorkypark-ryhmän ensi-iltateos I Am With You.

Kuva: Simo Karisalo

Helsingin juhlaviikot 19.8.–4.9.

Suomen ja Pohjoismaiden suurimmalla monitaidefestivaalilla nähdään muun muassa nykyteatterin huippunimi Romeo Castellucci, jäähyväiskiertueellaan Huvilaan saapuva Ernest Ranglin sekä klassisen musiikin supertähdet Lang Lang ja venezuelalaista Simón Bolívar Symphony Orchestraa johtava Gustavo Dudamel. Kaupungilla yllättävät Choi Jeong Hwan Taiteiden yön (25.8.) installaatio sekä Fernando Rubion sänkyperformanssi.

Rakkautta ja Anarkiaa 15.9.–25.9.

Suomen suurin elokuvafestivaali Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa järjestetään vuosittain syyskuussa. Tänä vuonna festivaalin musiikkielokuvissa on luvassa elämäkertoja. Amerikkalaisen Don Cheadlen esikoisohjaus Miles Ahead on fiktiivinen kuvaus jazz-trumpetisti Miles Davisin elämästä. Eat That Question: Frank Zappa in His Own Words puolestaan kertoo nimensä mukaisesti kokeellisen rockin pellepelottoman tarinan miehen omin sanoin.

Rakkautta & Anarkiaa -festivaali näyttää ilmaiseksi ennakkoon kolme festivaalin ohjelmistoon kuuluvaa elokuvaa Konepajan Brunon tehdashallissa (Aleksis Kiven katu 17 A) 2.–4.9.

Kuva: Sergio Urbina

Eero Aarnio Designmuseossa

Designmuseo viihdyttää helsinkiläisiä ja kaupungissa vierailevia matkailijoita yli viisimetrisellä puhallettavalla installaatiolla. Se on saanut inspiraationsa muotoilija Eero Aarnion suunnittelemasta Puppysta. Jättikokoisen koirahahmon voi kohdata elokuun ensimmäisestä viikosta lähtien Keskuskadulla turisti-infon edessä. Sieltä se jatkaa Kansalaistorille ja päättää kierroksensa Designmuseon edustalle.

Eero Aarnion muotoilua esittelevä näyttely on Designmuseossa 25.9. asti.

Korkeavuorenkatu 23.

Uusia ravintoloita Katajanokalle

Helsingin Katajanokan Kanavarantaan avataan elokuussa kaksi uutta ravintolaa. Ruokaravintola Shelter sijaitsee vanhan makasiinirakennuksen alakerrassa, ja sen yläkerrasta löytyy cocktailbaari Rusty. Kanavarannassa avasivat jo kesän alussa viinibaari Le Petit Chaperon Rouge, Holiday Bar ja Sköne.

Kuva: Raoul Grunstein

Allas Sea Pool

Helsingin Kauppatorille rakentuvan Allas Sea Poolin terassit avattiin heinäkuussa. Altaan tapahtumaohjelmistosta löytyy livekeikkoja, dj-iltoja ja esimerkiksi näyttävä Venetsialaisjuhla 27.8.

Taiteiden yönä 25.8. Altaalla esiintyvät Tuomari Nurmio ja Folk-Liisa, Talmud Beach ja Viitasen Pia. Uima-altaiden ja saunojen avajaisista tiedotetaan Allas Sea Poolin verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.

 Löydä My Helsinki!

#Myhelsinki kokoaa yhteen Helsingin ajankohtaiset ilmiöt, tapahtumat ja kaupunkilaisten omat vinkit, suomeksi ja englanniksi.