Lokakuu 2015
Visit Helsinki
1.
lokakuuta
2015
Takaisin
Kuva: Jussi Hellsten

Koe syksyn paras loma pääkaupungissa

Syyslomaviikoilla Helsingissä riittää ohjelmaa ja nähtävää. Miltä kuulostaa askartelutuokio trooppisessa puutarhassa tai eläinaiheinen piirustuspaja Luonnontieteellisessä museossa? Sea Lifen Superselviytyjät-näyttelyssä voi tutustua lapasampeen, joka on uinut muinaisissa joissa jo 400 miljoonaa vuotta sitten. Musiikin ystävät suunnistavat Linnanmäen Valokarnevaaleille tai Heurekan tiedeoopperaan!

Kuva: Mari Somero

Ostoksilla lasten kera

Miten onnistuu ostoskierros Helsingissä pikkulasten kera? Hoitohuoneen on parasta olla lähellä, kun pikkuinen huutaa nälkäänsä tai leikki-ikäisellä on tarve päästä vessaan. Matkailutiedottaja Mari Somero listasi hyvät vinkit kaupunkikierrokselle. Löydä puuhanurkat ja hoitohuoneet helposti!

Kuva: Gao Yuan

Mikä ihmeen HAM?

HAM eli virallisesti Helsingin kaupungin taidemuseo pitää huolta helsinkiläisten omasta taidekokoelmasta, johon kuuluu yli 9000 teosta.

Juuri nyt Tennispalatsissa voi ihailla kiinalaisen taiteilijan Ai Weiwein töitä. Lauantain yleisöopastukset ovat avoimia kaikille pääsylipun hinnalla.

Alle 18-vuotiaat pääsevät museoon ilmaiseksi!

Parhaat vinkit ja hauskimmat kohteet!

Taskukokoinen Lasten Helsinki -karttaesite auttaa suunnistamaan ympäri kaupunkia, sillä se sisältää kaiken oleellisen Helsingin perhetarjonnasta ja tarjoaa runsaasti tekemistä niin pienille kuin isommille lapsille – teinejä unohtamatta.

Nouda oma esitteesi Helsingin matkailuneuvonnasta (Pohjoisesplanadi 19). Voit myös ladata kartan PDF-muodossa.

Kuva: Esko Jämsä

 Kierrä kaupunkia ratikalla

Raitiovaunu 2 (entinen 3T) on Helsingin nähtävyysreitti, jonka kyydissä voi matkustaa paikallisten tavoin. Arkkitehtuurin ystäville nelosen reitti on oikea kultasuoni. Designista kiinnostuneiden kannattaa puolestaan nousta kutosen kyytiin. Parhaiten raitiovaunulla pääsee matkustamaan ympäri kaupunkia ostamalla kaiken julkisen liikenteen kattavan HSL:n vuorokausilipun.