Toukokuu 2016
Visit Helsinki
9.
toukokuuta
2016
Takaisin

Vinkkejä Lasten Helsinki -karttaesitteestä

Viime vuonna suuren suosion saanut Lasten Helsinki -karttaesite on päivitetty, ja esite on saanut uuden ilmeen. Hae omasi Helsingin matkailuneuvonnasta, osoitteesta Pohjoisesplanadi 19!

Uutuuslaite Propelli löytyy Linnanmäen vesitornin juurelta.

Linnanmäellä on paljon uutta

Linnanmäen huvipuiston pyöreän vesitornin juurelta löytyy täysin uudistettu alue – Minimäki. Alueella soi taustamusiikki, hevoset hirnuvat ja tutkimusmatka maan ytimeen kutsuu perheitä seikkailuun. Poppis ja Propelli ovat koko perheen laiteuutuuksia Minimäellä.

Kuva: Lauri Rotko

Helsinki-päivä sunnuntaina 12.6.

Miltä kuulostavat lasten katubileet Puu-Vallilassa, jättisaippuakuplashow Espan puistossa tai vaikka vesibussikiertoajelu Lauttasaaren ympäri? Nyt on syytä laittaa päivämäärä 12.6. kalenteriin ja suunnitella koko perheen Helsinki-päivä! Löydät Helsinki-päivän ohjelman täältä.

MillenniumX – pelaamista, koodaamista ja innovaatioita!

MillenniumX on nuorille suunnattu maksuton teknologia- ja innovaatiotapahtuma Helsingin Kaapelitehtaalla 20.–22.5.

Tapahtumassa voi maistaa syötäviä molekyylejä, kokeilla vedenpuhdistusta, opetella koodaamista, tutustua robotiikkaan ja kokeilla uusimpia digipelejä.

Tekemisen kautta nuoret pääsevät tutustumaan uusimpiin teknologioihin ja niiden sovellutuksiin kestävän kasvun, puhtaan energian, robotiikan ja pelillisyyden näkökulmista. Nähtävää ja koettavaa riittää koko päiväksi 9–18-vuotiaille.

Kuva: Juho Nurmi

Mennäänkö mummolaan?

Lasten kaupunki avautuu osana uutta Helsingin kaupunginmuseota 13.5.

Mummolassa saa tutkia 1970-luvun arjen esineitä ja katsoa televisiosta ajan suosikkiohjelmia. Sederholmin 1700-luvun puodissa kauppaleikit sujuvat entiseen malliin, ja kansakoululuokkaan voi kuvitella tiukkailmeisen opettajan karttakeppeineen.

Lastenmuseon uutuuksiin kuuluvat muun muassa kaikkein pienimpien museovieraiden oma merellinen leikki-, luku- ja leponurkkaus sekä useat uudet toimintapisteet, joissa voi leikkiä ja pelata. Tutuissa tiloissa on entistä enemmän tutkittavaa: puoti on entistä runsaampi ja teatterissa on uudet roolivaatteet ja roolikortit. Koulussa voi harjoittaa kirjoitustaitojaan vanhan ajan välineillä hiekkapulpetista rihvelitauluun ja lapsuushuoneessa leikkiä autoilla tai sisustaa suuren nukkekodin uusilla kalusteilla.

Kuva: Mari Somero

Visit Helsinki blog: Superkivaa Superparkissa

"Superparkissa on minigolf-rata rauhallisemmasta menosta pitävälle, lätkätutkaa lämärin vauhdin mittaamiseen, trampoliineja, kiipeilyratoja, boulderointiseiniä ja jopa parkour-rata."

Lue miten vastaava matkailutiedottaja Mari Somero pärjäsi Superparkin temppuradalla.