InfoFinland - Uutiskirje 1/2020
Helsingin kaupunginkanslia
28.
helmikuuta
2020
Takaisin
Vuonna 2019 englanninkielinen osio kasvoi ensimmäistä kertaa InfoFinlandin suosituimmaksi (555 900 käyntiä).

Vuosi 2019: InfoFinlandissa yli 3 miljoonaa käyntiä

InfoFinlandin sivuille tehtiin ensimmäistä kertaa yli 3 miljoonaa käyntiä vuodessa. Kasvua edellisvuoteen oli 11%.

Yhä suurempi osa, 72%, katsoo sivuja Suomen rajojen ulkopuolelta. Suosituimmat sisällöt olivat oikeudet ja velvollisuudet työelämässä, abortti, töihin Suomeen, lasten ja nuorten oikeudet ja Suomen koulutusjärjestelmä.

Finnishcourses.fi-sivuille tehtiin 129 200 käyntiä. Palvelu uudistui vuoden 2019 aikana ja kävijäseurannassa oli noin kuukauden katkos.

Uudet sivut: Vuosiloma ja Perhe-elämän ja työn tasapaino

Vuosiloma-sivulla kerrotaan, että Suomessa työntekijällä on oikeus vuosilomaan tai lomakorvaukseen, miten lomaa kertyy ja mikä on lomakausi.

Perhe-elämän ja työn tasapaino -sivulla kerrotaan työelämän joustoista, lastenhoidosta ja kotivanhempien mahdollisuuksista palata työelämään.

Molemmat sisällöt tuotettiin yhteistyössä Helsingin yliopiston sisältösprinteissä sekä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa.

Lisätietoja
viestintäasiantuntija Liudmila Helanterä, liudmila.helantera(at)hel.fi, 040 334 1754.

Suomen kielen verkkokurssit

Uudessa Finnishcourses.fi-palvelussa voi nyt hakea tietoja verkkokursseista, jotka ovat kaikille avoimia. Tällä hetkellä verkkokursseista tiedottavat Ahjolan kansalaisopisto, MEDI Connection Oy ja Turun ammattikorkeakoulu. Verkkokursseja voi ilmoittaa palvelussa, jos mahdolliset lähitapaamiset ovat verkossa tai Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kauniaisissa, Tampereen seudulla tai Turussa.

Lisätietoja
viestintäasiantuntija Eeli Wördman, eeli.wordman(at)hel.fi, 040 660 5206

Lingoneer jatkaa InfoFinlandin käännöstoimittajana

Käännöstoimisto Lingoneer vastaa jatkossakin InfoFinlandin ja Finnishcourses.fi-palvelun käännöksistä 11 kielelle: ruotsi, englanti, venäjä, viro, ranska, somali, espanja, turkki, kiina, persia (farsi) ja arabia. Kaikki InfoFinlandin kieliversiot ovat identtisiä, joten päivitykset suomenkieliseen versioon käännetään kaikille kielille.

Lingoneer on toiminut InfoFinlandin käännöstoimittajana vuodesta 2016. Tämä sopimus on tehty vuosille 2020-22, jonka jälkeen sitä on mahdollista jatkaa toistaiseksi voimassa olevana. InfoFinland-toimitus kilpailutti käännöspalvelut vuonna 2019.

Lisätietoja
viestintäasiantuntija Katja Kaila, katja.kaila(at)hel.fi, 040 135 0662

Henkilökunnassa muutoksia

InfoFinlandissa aiemminkin työskennellyt viestintäasiantuntija Ingrid Pent toimii Susanne Julinin sijaisena 27.6.2020 saakka. Ingridin päätehtävinä ovat InfoFinlandin Muutto Suomeen -sivut, Vantaa-osio ja Ongelmatilanteet-sivut, lisäksi Ingridillä on muita viestintätehtäviä

Ingrid Pentin yhteystiedot: ingrid.pent(at)hel.fi, 040 589 6014.