InfoFinland - Uutiskirje 1/2021
Helsingin kaupunginkanslia
17.
helmikuuta
2021
Takaisin

Sosiaali- ja terveysministeriö mukaan InfoFinland-yhteistyöhön

Sosiaali- ja terveysministeriö on liittynyt uutena valtion rahoittajana InfoFinlandin yhteistyösopimukseen vuosille 2021-24. Lämpimästi tervetuloa mukaan! – Olemme iloisia saadessamme STM:n mukaan InfoFinland-yhteistyöhön kehittämään monikielistä viestintää sosiaali- ja terveyspalveluista. Juuri nyt tärkeimpänä tehtävänämme jatkuu oikean ja ajantasaisen tiedon jakaminen koronaviruksesta, sanoo InfoFinlandin päätoimittaja Eija Kyllönen-Saarnio.

Kaikki edellisen sopimuskauden valtion yhteistyökumppanit jatkavat uudella sopimuskaudella: työ- ja elinkeinoministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, ympäristöministeriö, Kela ja Verohallinto. Pääsopijapuoliin kuuluvat lisäksi Helsingin kaupunki, Espoon kaupunki, Vantaan kaupunki ja Kauniaisten kaupunki. Helsingin kaupunki julkaisee ja hallinnoi palvelua.

Lisätietoja
päätoimittaja Eija Kyllönen-Saarnio, eija.kyllonen-saarnio(at)hel.fi

Teams-info kunnille InfoFinlandista 23.2. klo 10-11

Suunnitteletko kunnan maahanmuuttajaviestinnän monipuolistamista? Tai kieliversioiden lisäämistä kunnan sivuille? Kuuluuko monikielisen viestinnän kehittäminen projektisi tehtäviin?

Monikielistä viestintää voi kehittää tulemalla kuntana mukaan InfoFinlandiin. Järjestämme tiistaina 23.2.2021 klo 10-11 Teams-infon kaikille InfoFinlandista kiinnostuneille kunnille, jotka eivät vielä ole mukana palvelussa. Ilmoittaudu mukaan 22.2. mennessä päätoimittaja Eija Kyllönen-Saarniolle eija.kyllonen-saarnio(at)hel.fi.

InfoFinlandin sivuille on lisätty tietoa koronarokotteesta

InfoFinlandin Koronavirus COVID-19 -sivulle on lisätty tietoa koronarokotteesta 12 kielellä. Tekstissä kerrotaan, että rokote suojaa vakavalta koronavirustaudilta ja että se on maksuton ja turvallinen.

Koronavirus COVID-19 -sivulla on lisäksi tietoa kasvomaskien käytöstä, Koronavilkusta, karanteenista ja erityksestä, Suomeen muutosta ja rajaliikenteestä sekä taloudellisista ongelmista. Sivu kokoaa yhteen linkit Suomen viranomaisten julkaisemaan luotettavaan tietoon koronaviruksesta ja sen vaikutuksista Suomessa.

Lisäksi InfoFinlandissa on koronaan liittyvää tietoa elämäntilanteen mukaan yhteensä 24 valtakunnallisella sivulla sekä kuntasivuilla.

Lisätietoja
viestintäasiantuntija Ingrid Pent, ingrid.pent(at)hel.fi

Uusia koulutuksenjärjestäjiä Finnishcourses.fi-palveluun

Metropolian, Helsingin evankelisen opiston ja Key Skills Oy:n suomen kielen kurssit löytyvät nyt Finnishcourses.fi-palvelusta. Metropolian kautta Finnishcourses.fi:hin tulee SIMHE-jatkohankkeen organisoimia kursseja, jotka on suunnattu erityisesti korkeakouluopiskelijoille. Tervetuloa mukaan!

Tutustu kurssitarjontaan Finnishcourses.fi-sivuilla.

Lisätietoja
päätoimittaja Eija Kyllönen-Saarnio, eija.kyllonen-saarnio(at)hel.fi

InfoFinlandin kieliversioiden käyttö vuonna 2020.

Vuoden 2020 kävijätilastot

Vuonna 2020 InfoFinlandin sivuille tehtiin yhteensä 3 656 600 käyntiä, joka on 20 % enemmän kuin edellisvuonna. Noin 30 % liikenteestä tuli Suomesta, seuraavaksi eniten käyntejä tuli Iranista, Turkista, Venäjältä, Meksikosta ja USA:sta. Suosituimmat kieliversiot olivat englanti, espanja, suomi, venäjä, persia ja arabia.

Suosituimmat sisällöt olivat oikeudet ja velvollisuudet työelämässä, syrjintä ja rasismi, lasten ja nuorten oikeudet, abortti ja töihin Suomeen. Yksittäisistä sivuista eniten kasvoivat englanninkielinen Mielenterveys-sivu, jota katsottiin paljon Suomesta. Suomen rajojen ulkopuolelta eniten kasvua oli Aviopuolisoiden oikeudet ja velvollisuudet venäjäksi ja Kun lapsi syntyy Suomessa persiaksi -sivuissa.

Suurin osa käynneistä tehtiin mobiililaitteilla (64 %).

Finnishcourses.fi-palvelussa oli 139 371 käyntiä ja 778 697 sivulatausta. Käynneissä oli kasvua 7 %.

InfoFinland näkyy entistä paremmin Kelan verkkosivuilla

Kela.fi:n sivu Muut kielet kokoaa yhteen Kelan tarjoamat monikieliset materiaalit ja palvelut. Sivun päivityksen yhteydessä linkitys InfoFinlandiin on tehty näkyvämmäksi. InfoFinlandin sivuilla on 12 kielellä paljon tietoa sosiaaliturvasta ja Kelan etuuksista sekä siitä, kenellä on niihin oikeus ja miten niitä voi hakea.

InfoFinland-esittely tilaisuuteenne?

Oletko järjestämässä asiakkaillenne tai sidosryhmillenne tilaisuutta, joka liittyy Suomeen muuttamiseen ja monikieliseen viestintään? Tulemme mielellämme kertomaan InfoFinlandista ja Finnishcourses.fi-palvelusta! Ota yhteyttä: infofinland(at)hel.fi.

Viestintäasiantuntijamme Ingrid Pent esitteli InfoFinlandia 21.1.2021 Arffmanin Suomi-hubissa suomeksi ja viroksi. Tulkkaus oli venäjäksi, englanniksi, arabiaksi ja persiaksi. Tilaisuuden tallenne löytyy YouTubesta: https://youtu.be/GdkywOr-hLU