InfoFinland - Uutiskirje 1/2022
Helsingin kaupunginkanslia
17.
helmikuuta
2022
Takaisin

InfoFinlandista löytyy nyt monikielistä tietoa Iisalmesta

Iisalmen kuntasivut on julkaistu InfoFinlandissa. Tietoa muuttamisesta Iisalmeen, asumisesta, työpaikoista, koulutuksesta ja alueen palveluista löytyy suomeksi, englanniksi, venäjäksi, viroksi ja arabiaksi. Iisalmi tunnetaan vireänä ja elinvoimaisena seutukeskuksena, jossa on hyvä elää ja asua, mukava vierailla ja erinomainen yrittää. Maahan muuttaneille Iisalmen kaupungin maahanmuutto- ja pakolaispalvelut tarjoavat apua eri elämäntilanteissa.

Tutustu Iisalmen sivuihin: https://www.infofinland.fi/en/iisalmi

Lisätietoja
Nina Herd, maahanmuuttotyön koordinaattori, Iisalmen kaupunki, nina.herd(at)iisalmi.fi
Ingrid Pent, viestintäasiantuntija, InfoFinland.fi, ingrid.pent(at)hel.fi

Uudistettu InfoFinland.fi julkaistaan keväällä

InfoFinlandin verkkosivu-uudistus on valmistumassa, ja tavoitteena on julkistaa uusi sivusto huhtikuun alussa 2022. Nykyiset sisällöt siirtyvät uudelle alustalle lähes sellaisenaan, mutta sivuston ulkoasu muuttuu. InfoFinland.fi-osoite pysyy samana, mutta alasivujen urlit vaihtuvat, joten linkit näille sivuille rikkoutuvat. Sivuston rakentaminen, sisältöjen tarkistaminen ja viimeistely jatkuu julkistamisen jälkeen.

Lisätietoja
viestintäasiantuntija Eeli Wördman, eeli.wordman(at)hel.fi

Vaasan InfoFinland-sivut julkaistu 10 kielellä

Vaasan InfoFinland-sivut on julkaistu suomen, ruotsin ja englannin lisäksi nyt myös venäjäksi, viroksi, somaliksi, espanjaksi, kiinaksi, persiaksi ja arabiaksi. Vaasa liittyi mukaan InfoFinlandiin vuonna 2021.

Tutustu Vaasan sivuihin: https://www.infofinland.fi/en/vaasa

Vaasan kaupunki: Kielivalikoima monipuolistuu Vaasan kaupungin InfoFinland -verkkosivulla (14.2.2022) 

InfoFinland hakee nuorta kesätyöntekijää

Haemme nuorta kesätyöntekijää kesä- ja heinäkuuksi. Tarjoamme monikielisen viestinnän tehtäviä kuten InfoFinland-sivuston päivitystä, kielen tarkistusta ja esitteiden postitusta. Työtä tehdään yhdessä koko tiimin kanssa.

Haku päättyy 28.2.2022. Paikkaa voi hakea Helsinkirekry.fi-sivuston kautta: https://www.hel.fi/rekry/fi/avoimet-tyopaikat/rekry-ilmoitus-V31?id=KANS...

Englanti oli suosituin kieliversio vuonna 2021. Turkinkielisten sivujen käyttö kasvoi eniten verrattuna edellisvuoteen.

Vuonna 2021 InfoFinlandin suosituin sisältö oli Töihin Suomeen

Vuonna 2021 InfoFinlandin sivuille tehtiin yhteensä 4 134 500 käyntiä, joista 74 % tehtiin Suomen rajojen ulkopuolelta. Käynnit kasvoivat edellisvuoteen verrattuna 13 %. Sivunkatseluja oli 6 598 986. Suosituimmat kieliversiot olivat englanti, turkki, venäjä ja arabia.

Suosituimmaksi sivuksi nousi ensimmäistä kertaa Töihin Suomeen -sivu, joka oli erityisen suosittu englannin, turkin ja ranskan kieliversioissa. Käyttäjiä kiinnostivat myös muut työelämään liittyvät sisällöt, suomalainen koulutusjärjestelmä ja lasten ja nuorten oikeudet ja velvollisuudet.

Lisätiedot
viestintäasiantuntija Jaana Rytkönen, jaana.rytkonen(at)hel.fi

Henkilöstömuutoksia InfoFinlandissa

Viestintäasiantuntija Susanne Julin on palannut työvapaalta. Susannen vastuulla ovat Muutto Suomeen-, Koulutus- ja Tietoa Suomesta -sisällöt, ja lisäksi hän osallistuu sisällöntuotannon koordinaatioon.

Viestintäasiantuntija Liudmila Helanterä on palannut työvapaalta. Liudmilan vastuulla ovat muun muassa Työ ja yrittäjyys-, Perhe- ja Helsinki-sisällöt sekä Finnishcourses.fi-kouluttajien tuki.

Ingrid Pent työskentelee määräaikaisena viestintäasiantuntijana verkkouudistusprojektissa, erityisesti kuntien tuen parissa 30.6.2022 saakka.