InfoFinland - Uutiskirje 2/2020
Helsingin kaupunginkanslia
20.
huhtikuuta
2020
Takaisin

Koronavirustiedotusta monella kielellä

Monikieliset materiaalit koronaviruksesta päivittyvät jatkuvasti. InfoFinlandin sivulle Koronavirus COVID-19 kokoamme ja päivitämme linkkejä Suomen viranomaisten julkaisemaan monikieliseen materiaaliin kaikilla InfoFinlandin 12 kielellä. Linkit on ryhmitelty eri teemojen alle kuten Terveys, Muutto Suomeen, Työ ja yrittäjyys, Koulutus, Perhe ja Taloudelliset ongelmat. Sivulle on myös lisätty HUS:in video Tietoa koronaviruksesta.

Lisäksi kuntasivuille on lisätty linkit kuntien julkaisemaan monikieliseen koronatietoon.

Lisätietoja
päätoimittaja Eija Kyllönen-Saarnio, eija.kyllonen-saarnio(at)hel.fi

Monikielinen Facebook-kampanja

Ennen pääsiäistä toteutimme Facebookissa kampanjan, jossa hankimme näkyvyyttä InfoFinlandin Koronavirus COVID-19 -sivulle. Kampanja oli kohdennettu Suomessa asuville erikielisille henkilöille. Tavoitteena oli ohjata ihmisiä luotettavaan, monikieliseen viranomaistietoon ja kannustaa noudattamaan annettuja ohjeita. Kampanja tavoitti parissa päivässä yli 60 000 henkilöä ja herätti paljon kiinnostusta. Mainontaa jatketaan kevään aikana.

Lisätietoja
viestintäasiantuntija Jaana Rytkönen, jaana.rytkonen(at)hel.fi

Vinkkejä käännösten tilaajille

Monikielinen viestintä ja käännättäminen muille kielille kuin suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi voi tulla uutena asiana monelle viranomaiselle ja kunnalle. Kokosimme vinkkejä käännösten tuottamiseen eri kielillä Kotouttamisen osaamiskeskuksen sivuille.

Uusi sivu Hintataso Suomessa

Hintataso Suomessa -sivulla kerrotaan Suomen julkisista palveluista, kuten maksuttomasta koulutuksesta ja edullisista terveyspalveluista, kuluttajahinnoista sekä asumiskustannuksista.

Hintataso ja elinkustannukset kiinnostavat erityisesti Suomeen muuttoa suunnittelevia, ja aiheesta etsitään usein tietoa hakukoneilla. Tarve tällaiselle tiedolle tuli esille myös syksyn 2019 sisältöyhteistyöhankkeessa Helsingin Yliopiston kanssa.

Tutustu sivuun Hintataso Suomessa.

Lisätietoja
viestintäasiantuntija Katja Kaila, katja.kaila(at)hel.fi

Päällekkäistä sisältöä karsittu

InfoFinlandin pikaoppaat eri elämäntilanteisiin on poistettu sivustolta, koska huomasimme, että lähes sama tieto löytyy InfoFinlandin muista sisällöistä. Tuplasisältö vaikeuttaa käyttäjän liikkumista sivustolla, tiedon löytymistä ja ylläpitoa. Kun tieto löytyy yhdestä paikasta, parantaa se myös hakukonenäkyvyyttä.

Pikaoppaiden sisältämä tieto löytyy nyt Muutto Suomeen -sivuilta käyttäjän lähtömaan mukaan.

Muutto Suomeen -osiossa on lisäksi päivitetty oleskelulupiin liittyviä sisältöjä ja lisätty tieto, että jatkoluvan myöntämiseen täytyy hakijalla olla riittävät tulot.

Lisätietoja
viestintäasiantuntija Ingrid Pent, ingrid.pent(at)hel.fi