InfoFinland - Uutiskirje 3/2020
Helsingin kaupunginkanslia
11.
kesäkuuta
2020
Takaisin

Miten InfoFinlandiin pääsee mukaan?

Olemme saaneet kevään mittaan tiedusteluja, miten InfoFinland-yhteistyöhön pääsee mukaan. Valtion organisaatiot ja kunnat ovat tervetulleita kehittämään monikielistä tiedotusta ja liittymään InfoFinland-yhteistyöhön!

Yhteistyösopimus mahdollistaa valtakunnallisen maahanmuuttajille ja Suomeen muuttoa suunnitteleville sekä maahanmuuttoalan viranomaisille suunnatun verkkoviestinnän tavalla, joka tukee myös kuntien viestintätarpeita. Olennainen kotoutumiseen ja Suomessa asumiseen liittyvä tieto on helposti ja luotettavasti löydettävissä yhdestä paikasta.

Lisätietoja
päätoimittaja Eija Kyllönen-Saarnio, eija.kyllonen-saarnio(at)hel.fi

Koronavirus näkyy InfoFinlandin sisällöissä

Olemme julkaisseet uuden sivun Koronavirus ja muutto Suomeen, johon kokoamme ajankohtaista tietoa muun muassa lupa-asioiden hoitamisesta, kausityöstä ja rajanylityksestä.

Koronaan liittyvää tietoa on lisätty myös useille muille sivuille: Taloudelliset ongelmat, Suomen sosiaaliturva, Töitä Suomesta, Työttömyysturva, Koulutukseen hakeminen, Hätätilanteet, Terveyspalvelut Suomessa ja Tukea sairauden aikana. Lisäksi tietoa on kuntasivuilla. Koronavirus COVID-19 -sivu kokoaa yhteen linkit viranomaisten monikielisiin materiaaleihin.

Lisätietoja
viestintäasiantuntijat Ingrid Pent ingrid.pent(at)hel.fi ja Katja Kaila katja.kaila(at)hel.fi

Syksyn suomen kielen kurssit

Finnishcourses-sivustolta löytyy jo nyt runsaasti tietoja syksyn suomen kielen kursseista. Tarjolla on kursseja vasta-alkajille, perustasolle ja edistyneille sekä verkkokursseja. Syksyn kurssit saat näkyviin, kun valitset aloituspäivämääräksi 6.8.2020.

Finnishcourses.fi

Lisätietoja
viestintäasiantuntija Eeli Wördman, eeli.wordman(at)hel.fi

Ohjausryhmän ja yhteistyökuntien tapaamiset pidettiin verkossa

Koronakevään rajoitukset ovat vaikuttaneet luonnollisesti myös InfoFinland-toimituksen työhön. Olemme tehneet koko kevään etätöitä ja kevään ohjausryhmän sekä yhteistyökuntien kokoukset on pidetty Teamsin välityksellä. Tämä mahdollistikin entistä useamman osallistumisen, kun matkaa ei tarvinnut tehdä Helsinkiin.

Järjestimme yhteistyökumppaneillemme ensimmäistä kertaa myös InfoFinland-infon, jossa avasimme käytännössä sitä, miten teemme monikielistä avainsanatutkimusta ja hakukoneoptimointia, miten saavuttavuus toteutuu verkkopalveluissamme ja mitä monikielisyyteen liittyvä haasteita siihen liittyy. Kerroimme myös miten käyttäjät otettiin mukaan uuden Finnishcourses.fi:n uudistukseen ja miten palvelun kolmikielinen lanseerauskampanja tehtiin.

Aurinkoista kesää kaikille!

InfoFinland-toimituksen tavoittaa koko kesän sähköpostitse infofinland(at)hel.fi