InfoFinland - Uutiskirje 4/2020
Helsingin kaupunginkanslia
17.
syyskuuta
2020
Takaisin

Uusia päivityksiä koronavirukseen liittyen

Päivitämme jatkuvasti koronavirukseen liittyvää tietoa 12 kielellä InfoFinlandiin. Tässä muutamia ajankohtaisia:

  • Koronavirus COVID-19 -sivulle lisätty tietoa kasvomaskien ja Koronavilkun käytöstä.
  • Koronavirus ja muutto Suomeen -sivulle on päivitetty tiedot koronaviruksen vaikutuksista jatko-oleskelulupiin ja tunnistautumisajan pidennyksestä viisumi- ja oleskelulupahakemuksissa.

Voinko menettää oleskeluluvan tai Suomessa ilman oleskelulupaa -sivuilta löytyy myös tietoa koronatilanteen vaikutuksista oleskelulupiin. Varhaiskasvatus-, Perusopetus- ja Lapsen terveys -sivuille on lisätty tietoa lapsen terveydestä ja siitä miten toimia, jos lapsi sairastuu.

Lisätietoja
viestintäasiantuntija Ingrid Pent, ingrid.pent(at)hel.fi

InfoFinlandin sivuilta haetaan tietoa mielenterveydestä

Mielenterveys-sivumme katselumäärät ovat merkittävästi lisääntyneet tänä vuonna. Katselumäärät ovat lähteneet kasvuun samaan aikaan kun koronakriisi alkoi. Sivulla kerrotaan, että kuka tahansa voi tarvita apua ja apua kannattaa hakea, mistä apua saa ja millaisia palveluja on tarjolla.

Tutustu sivuun: Infofinland.fi/en/living-in-finland/health/mental-health

Lisätietoja
viestintäasiantuntija Katja Kaila, katja.kaila(at)hel.fi

Suomen kielen opiskelua verkossa

Yksi suosituimmista sivuistamme ”Suomen kieltä internetissä” kokoaa yhteen maksuttomia suomen kielen verkkomateriaaleja. Nyt sivulle päivitetään tietoa myös podcasteista ja sovelluksista. Tutustu sivuun osoitteessa Infofinland.fi/en/living-in-finland/finnish-and-swedish/finnish-online

Finnishcourses.fi-sivustolla on syksyn aikana julkaistu runsaasti ilmoituksia suomen kielen verkkokursseista. Kursseja on tarjolla loppuvuodestakin, ja ne löytyvät, kun valitset kurssin sijainniksi ”online”: Finnishcourses.fi

Lisätietoja
viestintäasiantuntija Eeli Wördman, eeli.wordman(at)hel.fi

Monikielisen tiedon tarve korostuu poikkeustilanteessa

Viestintäasiantuntijamme Jaana Rytkönen kirjoitti Kuntamarkkinoiden blogiin, miten koronakevät näkyi monikielisessä viestinnässä ja InfoFinlandissa. Valmis monikielinen malli helpotti kriisitilanteessa viestimistä. Lue blogi Kuntamarkkinoiden sivuilta:

Kuntamarkkinat.fi/blogit/monikielisen-tiedon-tarve-korostuu-poikkeustilanteessa

Henkilökunnassa muutoksia

Viestintäasiantuntija Liudmila Helanterä on jäänyt opintovapaalle 31.3.2021 saakka, ja hänen sijaisenaan on aloittanut Peppi Lehmussaari. Peppi siirtyi meille kaupunginkanslian elinkeino-osastolta, ja hän vastaa InfoFinlandin Työ ja yrittäjyys-, Koulutus- ja Perhe -osioiden ylläpidosta. Pepin tavoitat sähköpostitse peppi.lehmussaari(at)hel.fi.