InfoFinland -uutiskirje 5/2019
Helsingin kaupunginkanslia
12.
joulukuuta
2019
Takaisin
Mitä tarkoittaa ylämummo? Sen ja monta muuta suomen kielen erikoisuutta voi testata Finnishcourses tietovisassa.

Finnishcourses-markkinointikampanja käynnissä

Kampanja näkyy joulukuun alussa Facebookissa ja Instagramissa, Helsingin seudun ilmaisjakelulehdissä, julkisessa liikenteessä, Helsingin keskustakirjasto Oodissa ja neuvontapisteissä Tamperetta ja Turkua myöten. Mainoksissa kannustetaan opiskelemaan suomen kieltä, myös huumorin keinoin. 

Uusittu Finnishcourses.fi löytyy tutusta osoitteesta https://finnishcourses.fi/. Palvelussa on jo lähes 300 suomen kielen sekä 10 ruotsin kielen kurssia ensi keväälle. Sivustolla on mahdollista ilmoittaa myös verkkokursseista.

Finnishcourses-tietovisa 

Lisätietoja
viestintäasiantuntija Jaana Rytkönen jaana.rytkonen(at)hel.fi, 040 336 0793

Uusi sivu Asuminen Suomessa

Sivulle on koottu yleistietoa asumisesta, asumismuodoista, asumisen hintatasosta, asuinalueiden turvallisuudesta ja asuntojen lämpimyydestä. Asumisoikeusasunto- ja Osaomistusasunto -sivut on poistettu, ja niiden tiedot löytyvät tältä uudelta sivulta.

Sivulla kerrotaan myös, että Suomi on yksi maailman turvallisimmista maista, ja kaikilla asuinalueilla on turvallista asua.

Tutustu sivuun Asuminen Suomessa 

Maahanmuuttajana Suomessa on nyt Asettuminen Suomeen

Elämä Suomessa -osion kokonaisuus Maahanmuuttajana Suomessa otsikko on muutettu muotoon Asettuminen Suomeen. Muutoksella halutaan parantaa hakukonenäkyvyyttä ja tiedon löytymistä sekä inklusiivisuutta. Varsinkin englanninkielinen ”Settling in Finland” on käyttäjien suosima hakutermi, kun taas aiemmin käytössä olleella ”As an immigrant in Finland” ei juurikaan etsitä tietoa.

Asettuminen Suomeen -kokonaisuudesta löytyvät tiedot kotoutumisesta, arkielämästä, tulkkiasioista, oikeuksista ja velvollisuuksista, Suomen kansalaisuudesta ja muutosta pois Suomesta. Sivujen verkko-osoitteet ovat muuttuneet, joten linkit näille sivuille kannattaa päivittää.

Tutustu sivuun Asettuminen Suomeen 

Lisätietoja
viestintäasiantuntija Katja Kaila, katja.kaila(at)hel.fi, 040 135 0662

InfoFinland mukana Hello Espoo -sivustolla

Hello Espoo on uusi englanninkielinen sivusto, joka on suunnattu Espoon kasvavalle kansainväliselle väestölle. Sivusto auttaa Espooseen muuttajaa kokoamalla yhteen tärkeää käytännön tietoa asettumisen eri vaiheista. Sivustoa on tehty yhteistyössä InfoFinlandin kanssa ja jokaisesta osiosta linkitetään InfoFinlandin monikieliseen tietoon.

Tutustu sivustoon Hello Espoo