InfoFinland - Uutiskirje 5/2020
Helsingin kaupunginkanslia
10.
marraskuuta
2020
Takaisin
Ilmoittautuminen ensimmäiseen webinaariin päättyy 12.11. Voit ilmoittautua kerralla kaikkiin tilaisuuksiin.

Webinaarisarja: Monikielinen viestintä ja selkokieli maahanmuuttaneille – koronakriisin opit

Järjestämme yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön Kotouttamisen osaamiskeskuksen kanssa webinaarisarjan teemasta monikielinen viestintä ja selkokieli maahanmuuttaneille – koronakriisin opit. Miten keskeiset viestintätahot selviytyivät koronan aiheuttamasta tilanteesta, ja millaisia oppeja moni- ja selkokielisyydestä on noussut esiin muille jaettavaksi?

Ensimmäisellä kerralla 17.11. aiheena on InfoFinlandin monikielinen viestintämalli ja Kelan kommenttipuheenvuoro. Toisella kerralla 9.12. vuorossa on THL ja kolmannella kerralla 14.1. Selkokeskus ja Satasairaala. Tervetuloa!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: 
https://kotouttaminen.fi/tapahtumat/2020-11-17/webinaarisarja-monikielinen-viestinta-ja-selkokieli-maahanmuuttaneille-koronakriisin-opit

Jaana Rytkönen, viestintäasiantuntija, jaana.rytkonen(at)hel.fi

Teams-info InfoFinlandista kiinnostuneille kunnille 15.12. klo 10-11

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille InfoFinlandista kiinnostuneille kunnille, jotka eivät vielä ole mukana palvelussa. Infossa päätoimittaja Eija Kyllönen-Saarnio vastaa kysymyksiin ja kertoo muun muassa:

  • miksi kannattaa tulla mukaan InfoFinlandiin?
  • miten ja milloin kunta voi liittyä mukaan?
  • mitä liittyminen maksaa?
  • mitä tehtäviä sivuston ylläpitoon liittyy?

Ilmoittaudu mukaan 11.12. mennessä sähköpostitse eija.kyllonen-saarnio(at)hel.fi

Kevään suomen kielen kurssit

Finnishcourses.fi-sivustolla on jo nyt ilmoitettu yli 150 suomen kielen kurssia, sekä ruotsin kielen kurssi, jotka alkavat kevätlukukaudella. Koulutuksenjärjestäjät päivittävät tietoja, kannattaa käydä tutustumassa! Kursseja järjestetään Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kauniaisissa, Tampereen ja Turun seuduilla sekä verkossa.

https://finnishcourses.fi/

Tiedot YKI-kursseista yhdestä paikasta

Olemme lisänneet Finnishcourses-sivuille uuden ominaisuuden, jonka kautta löydät helposti listauksen kaikista Finnishcourses.fi-palveluun tallennetuista YKI-kursseista ja mahdollisista kielikokeista.

Lue lisää: https://finnishcourses.fi/fi/yki-kurssit

Lisätietoja
viestintäasiantuntija Eeli Wördman, eeli.wordman(at)hel.fi 

InfoFinlandin verkkosivu-uudistus on vauhdissa

Syksyn aikana olemme tehneet yhteistyötä palvelumuotoilijoiden kanssa ja pohtineet tulevaa käyttöliittymää käyttäjiä ja sidosryhmiä kuunnellen: miten sivuston navigaatio toimii, miten kuntatieto löytyy sivuilta, kuinka käytämme kuvia ja miten monikieliset linkit esitetään? Suunnittelu tehdään mobiili edellä. Tavoitteena on tehdä entistä käyttäjäystävällisemmät ja nykyaikaiset sivut.

Samalla olemme tarkastelleet nykyisiä sisältöjämme, mitkä niistä ovat aivan keskeisiä käyttäjillemme tai onko jotain sisältöjä, joita ei käytetä ja jotka voidaan mahdollisesti yhdistää muuhun sisältöön tai jopa poistaa sivuiltamme. Uudistuksessa ei kuitenkaan ole tarkoituksena kirjoittaa kaikkia sisältöjä uudelleen.

Tavoitteena on, että uusi InfoFinland olisi valmis vuonna 2022.

Lisätietoja
viestintäasiantuntija Eeli Wördman, eeli.wordman(at)hel.fi

Verotukseen liittyviä tietoja päivitetty

Olemme lisänneet ja täydentäneet sivun Veroilmoitus ja verotuspäätös tietoja esitäytetystä verotusilmoituksesta sekä siitä, että voit ilmoittaa etätyöhön liittyviä kuluja tulonhankkimismenoina. Samalla sivun rakennetta on selkeytetty ja kappaleita järjestetty uudelleen, jotta verotukseen liittyvä tieto olisi mahdollisimman helppo ymmärtää.

Lisätietoja
viestintäasiantuntija Peppi Lehmussaari, peppi.lehmussaari(at)hel.fi