InfoFinland - Uutiskirje 5/2021
Helsingin kaupunginkanslia
17.
joulukuuta
2021
Takaisin

InfoFinland-uudistuksen kuulumiset

Uuden sivuston rakennusvaihe on hyvässä käynnissä, ja olemme jo testanneet sisältöjen tuomista nykyisiltä sivuilta. Sivustolle rakennetaan yhteys Suomi.fi:n kansallisen palvelutietovarannon (PTV) rajapintaan, jonka kautta InfoFinlandiin voi tuoda osoitetietoja. Kuntasisältö ja paikalliset palvelut löytyvät nykyistä paremmin: käyttäjä voi katsoa valitsemansa paikkakunnan tietoja perustietosivun yhteydessä, kuntien omien sivujen lisäksi.

Tavoitteena on, että uusi sivusto julkaistaan ennen kesää 2022.

Lisätietoja
viestintäasiantuntija Eeli Wördman, eeli.wordman(at)hel.fi

Ajankohtaiset toimintaohjeet Koronavirus COVID-19-sivulla

Olemme päivittäneet Koronavirus COVID-19 -sivullemme ajankohtaiset suositukset ja rajoitukset, jotka liittyvät rokotuksiin, koronapassiin ja kasvomaskin käyttöön. Muutto Suomeen ja koronavirus -sivulta löytyy uusin tieto terveystarkastuksista Suomen rajalla sekä tieto tunnistautumisajan pidennyksestä 30.6.2022 saakka.

Lisätietoja
viestintäasiantuntija Ingrid Pent, ingrid.pent(at)hel.fi

Kevään kurssit löytyvät Finnishcourses-palvelusta

Finnishcourses.fi-sivustolla on yli 300 suomen kielen kurssia, jotka alkavat vuonna 2022. Näistä kolmasosa on verkkokursseja. Käyttäjä voi hakea kursseja suomeksi, englanniksi ja venäjäksi sijainnin, tason, hinnan ja ajankohdan mukaan.

Palvelusta löytyvät myös Helsingfors Arbiksen, Kauniaisten kansanopiston, Turun kesäyliopiston ja Humanistisen ammattikorkeakoulun ruotsin kielen kurssit: https://finnishcourses.fi/courses/swedish-courses

Lisätietoja
viestintäasiantuntija Eeli Wördman, eeli.wordman(at)hel.fi, finnishcourses(at)hel.fi

Tervetuloa Suomeen -opasta päivitetään

Tervetuloa Suomeen -opas on kotoutumislain mukainen tietopaketti, jonka sisällöt kieliversioineen poimitaan InfoFinland.fi-sivustolta. Oppaan jakelusta vastaavat lakisääteiset tahot eli Digi- ja väestötietovirasto, Maahanmuuttovirasto ja Suomen lähetystöt. 

Oppaan päivitys on parhaillaan käynnissä työ- ja elinkeinoministeriössä (TEM). TEMin kotoutumisen osaamiskeskus poimii oppaan sisällöt InfoFinlandin sivuilta, ja kotoutumislakia soveltavat viranomaiset tarkastavat sisällöt, jotka InfoFinland-toimitus käännättää ja päivittää sivustolle. TEM julkaisee päivitetyn oppaan keväällä 2022.

Lisätietoja
viestintäasiantuntija Katja Kaila, katja.kaila(at)hel.fi
erityisasiantuntija Helena Torkko, työ-ja elinkeinoministeriö, helena.torkko(at)gov.fi

Neuvova Vantaa -hankkeen yhteistyöverkosto.

InfoFinlandin esittely neuvojille kiinnosti Vantaalla

Pidimme syyskuussa Neuvova Vantaa -hankkeen tapahtumassa koulutuksen InfoFinlandin käytöstä neuvontatyössä yhdessä Helsinki-infon palveluneuvojan kanssa. Tavoitteena oli, että Vantaan neuvojat tuntevat palvelun ja osaavat hyödyntää InfoFinlandia asiakastyössään. Paikalla oli kaupungilta ja järjestöistä 70 aiheesta kiinnostunutta neuvojaa, joista osalle InfoFinland oli uusi tuttavuus.

Tutustu InfoFinlandin Vantaan sivuihin 12 kielellä. 

Tapahtuman materiaalit löytyvät Neuvova Vantaa -sivuilta.

Haluatko InfoFinlandin Teams-esittelyn omaan tilaisuuteesi? Ota yhteyttä infofinland(at)hel.fi.

Lisätietoja
viestintäasiantuntija Ingrid Pent, ingrid.pent(at)hel.fi

InfoFinland-toimitus toivottaa kaikille hyvää joulua ja onnea vuoteen 2022!