InfoFinland - Uutiskirje 6/2018
Helsingin kaupunginkanslia
17.
joulukuuta
2018
Takaisin

Infopankki on nyt InfoFinland

InfoFinland-nimi ja verkko-osoite otettiin käyttöön 26.11.2018. Olemme jo saaneet paljon positiivista palautetta uudesta nimestä käyttäjiltä ja yhteistyökumppaneilta!

Nyt kannattaa varmistaa, että teidän omille sivuillenne on päivitetty linkit InfoFinlandiin. Jos sivuillanne on tarvetta bannerille tai InfoFinland-logolle, niin lähettäkää pyyntö jaana.rytkonen(at)hel.fi.

Olemme tehneet erikielisiä tiedotteita, joita voi hyödyntää. Ne löytyvät InfoFinlandin uutisesta Monikielinen InfoFinland kertoo miten maailman toimivin maa toimii.

Nimenmuutoksen taustoihin voi tutustua Kotouttamisen osaamiskeskuksen blogissa Infopankista tuli InfoFinland - miksi nimi muuttui.

Toimituksen yhteinen sähköposti on infofinland(at)hel.fi. Henkilökunnan sähköpostit säilyvät ennallaan.

Somekanavilla uudet osoitteet

Nimenmuutoksen myötä sosiaalisen median kanavien osoitteet ovat myös muuttuneet. Uudet osoitteet ovat:
Facebook https://www.facebook.com/infofinland.fi
Twitter https://twitter.com/InfoFinlandfi
Instagram https://www.instagram.com/infofinland.fi
YouTube https://www.youtube.com/c/infofinland

Kokoamme YouTubeen eri toimijoiden tuottamia hyödyllisiä videoita maahanmuuttajille. Videot löytyvät InfoFinland-kanavalta kielen mukaan. Uusista videoista voi vinkata Jaana Rytköselle jaana.rytkonen(at)hel.fi

Tilaa uudistetut esitteet

Lähetämme mielellämme InfoFinland-esitteitä käyttöönne. Niitä voi tilata joko sähköpostitse infofinland(at)hel.fi tai lomakkeen kautta. Esitteet ovat maksuttomia.

Tilauslomake: InfoFinland-esitetilaus

InfoFinlandin käännösohjetta on päivitetty

Ohjeeseen on lisätty kielikohtaisia ohjeita esimerkiksi persian ja arabian numeroista sekä mandariinikiinan fontista ja puhuttelumuodoista.

Käännösohje on InfoFinland-toimituksen ja kääntäjien työkalu. Siinä määritellään muun muassa minkä tyyppisiä käännöksiä toimitukselta tulee, tavoiteltu kielen tyyli, käännösmerkinnät ja linkkien kääntäminen.

Käännösohjeeseen voi tutustua sivuillamme https://www.infofinland.fi/fi/kaannokset.

Lisätietoja
Katja Kaila, tiedottaja, katja.kaila(at)hel.fi, 040 135 0662

TEM on julkaissut päivitetyn Tervetuloa Suomeen -oppaan

Opas tunnettiin aikaisemmin nimellä Perustietoa Suomesta. Nyt opasmateriaalia on yhtenäistetty, ja nimi on kaikilla kielillä sama: Tervetuloa Suomeen. Se on päivitetty yhteistyössä InfoFinland-verkkotoimituksen ja viranomaisten kanssa vuoden 2018 aikana. Jatkossa oppaan materiaali on helpompi pitää ajan tasalla, kun InfoFinland-verkkopalvelusta poimitaan päivitetty asiasisältö tietyin väliajoin mukaan oppaaseen.

Tervetuloa Suomeen -opas on kotoutumislain mukainen tietopaketti.