InfoFinland.fi - Uutiskirje 4/2019
Helsingin kaupunginkanslia
15.
lokakuuta
2019
Takaisin
Koulutuksenjärjestäjät opiskelivat uuden Finnishcourses.fi-julkaisujärjestelmän käyttöä. Sivusto on rakennettu avoimen lähdekoodin Drupal 8 -palveluna. Kaksisuuntainen avoin rajapinta mahdollistaa myös kurssitietojen tuomisen oppilaitosten omista julkaisujärjestelmistä.

Uusi Finnishcourses.fi julkaistaan 29.10.

Finnishcourses.fi on palvellut halukkaita kielenopiskelijoita suomeksi, englanniksi ja venäjäksi Helsingin, Tampereen ja Turun seuduilla usean vuoden ajan. Palvelu on nyt uudistettu vastaamaan nykypäivän käyttäjien verkkotarpeita.

Tule kuulemaan sivuston kehitystyöstä sekä suomen kielen opetuksesta aamiaistilaisuuteemme Helsingin kaupungintalolle tiistaina 29.10. klo 8.30-10.45! Ilmoittautumiset 21.10.2019 mennessä:
questback.com/helsinginkaupunki/Finnishcourses

Lisätietoja
viestintäasiantuntija Eeli Wördman, eeli.wordman(at)hel.fi, 040 660 5206

Sisältösprintti Helsingin yliopiston kanssa

Syyskuussa osallistuimme Helsingin kaupungin ja Helsingin yliopiston yhteiseen sisältösprinttiin, jonka tavoitteena oli sujuvoittaa kansainvälisten opiskelijoiden asiointipolkua Helsinkiin ja Suomeen. Sprintin aikana käytiin läpi myös InfoFinlandin sisältöjä sekä lisättiin tietoa InfoFinlandista Helsingin yliopiston verkkosivuille Ensuring easy arrival.

Lisätietoja
viestintäasiantuntija Katja Kaila, katja.kaila(at)hel.fi, 040 135 0662

Saavutettavuus InfoFinland-sivustolla

InfoFinland.fi-sivustolle tehtiin elokuussa saavutettavuustestaus. Testauksen kohteena oli sivuston yleinen käyttö työpöytä- ja mobiiliselaimilla.

Annanpura Oy:n raportin mukaan visuaalisen suunnittelun osalta palvelu on toteutettu varsin hyvin.  Palvelusta löytyi muutamia ominaisuuksia, joka eivät olleet saavutettavia. Sivuston jatkokehitystyössä on nyt keskitytty muokkaamaan InfoFinlandista niin saavutettava kuin mahdollista.

Lisätietoja
viestintäasiantuntija Eeli Wördman, eeli.wordman(at)hel.fi, 040 660 5206

InfoFinlandin kuntakampanja

Syyskauden aikana toteutamme kuntakampanjan, jossa markkinoimme kuntasivuja eri kanavissamme. Moni Suomeen muuttanut etsii tietoa kuntien palveluista, ja haluamme, että he löytävät kuntasivumme entistä helpommin. Pyydämme myös alueellisia yhteistyökumppaneita lisäämään linkin InfoFinlandin kuntasivuille.

InfoFinlandin kuntasivut:
Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen
Turku, Tampere, Joensuu, Kokkola, Ylivieskan seutu, Raahe-Kalajoki seutu, Raahe, Siikajoki, Pyhäjoki, Kalajoki ja Merijärvi, Oulu ja Rovaniemi.

Lisätietoja
viestintäasiantuntija Jaana Rytkönen, jaana.rytkonen(at)hel.fi, 040 336 0793