Infopankki.fi - Uutiskirje 1/2017
Helsingin kaupunginkanslia
23.
helmikuuta
2017
Takaisin
Tältä näyttää Infopankin rajapinta. Se löytyy osoitteesta api.infopankki.fi

Infopankin avoin rajapinta (API)

Infopankki.fi-verkkosivuston tekstisisällöt on avattu kaikkien hyödynnettäväksi avoimen rajapinnan kautta (API). Rajapinnan avulla kuka tahansa voi näyttää Infopankin sisältöjä muilla verkkosivuilla tai rakentaa erilaisia sovelluksia, myös kaupallisiin tarkoituksiin. Infopankin laajuus on noin 3500 verkkosivua.

Lisätietoja rajapinnasta Helsinki Region Infosharen sivuilla:
www.hri.fi/fi/dataset/tietoa-suomesta-monella-eri-kielella

Käy kertomassa, millaisia palveluja haluaisit kehitettävän Infopankin sisällöistä: padlet.com/infopankki/api

Infopankin tiedote 12 kielellä:
www.infopankki.fi/en/ajankohtaista/101/0/information-about-finland-shared-through-an-open-interface-in-many-languages

Lisätietoja:
Tiedottaja Helena Ikäheimo, helena.ikaheimo(at)hel.fi, 040 334 1754.   

Infopankilla uusia yhteistyökumppaneita

Ympäristöministeriö ja Verohallinto ovat Infopankin uusia valtion yhteistyökumppaneita sopimuskaudelle 2017–2020. Muita valtion rahoittajia ovat työ- ja elinkeinoministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö ja Kela. Yhteistyön tavoitteena on asiakaslähtöinen verkkopalvelu, joka palvelee monipuolisesti eri maahanmuuttajaryhmiä lupa-asioissa, kotoutumisessa ja asettautumisessa. Lisäksi yhden palvelun ylläpidolla ja kehittämisellä tavoitellaan kustannustehokkuutta.    

Helsingin kaupunki julkaisee palvelua. Infopankki on julkaistu vuonna 2003 ja on osa Helsingin kaupungin vakituista toimintaa. Espoon, Vantaan ja Kauniaisten lisäksi tällä hetkellä mukana on 15 yhteistyökuntaa: www.infopankki.fi/fi/paikallistieto

Lisätietoa rahoittajista ja sopimuksesta:
www.infopankki.fi/fi/rahoittajat

Lisätietoja:
Päätoimittaja Eija Kyllönen-Saarnio, eija.kyllonen-saarnio(at)hel.fi, 050 363 3285

Tilaa Infopankin esitteitä!

Infopankin esite on uudistettu. Nyt mukana on infograafi, joka havainnollistaa millaista tietoa Infopankki sisältää. Etusivulla on Infopankin slogan ”Suomi sinun kielelläsi” 12 kielellä.

Saatavilla on myös A5-kokoisia flyereita seuraavilla kielillä: englanti, venäjä, viro, somali, ranska, persia (farsi) ja arabia.

Infopankki-julistetta on saatavilla A4 ja A3 -kokoisena.

Esitteet ovat maksuttomia ja niihin voi tutustua Infopankin sivuilla:
www.infopankki.fi/fi/kuvat

Tilaukset sähköpostitse: infopankki(at)hel.fi

Vuonna 2016 Infopankissa 1 453 700 käyntiä

Vuoteen 2015 verrattuna käyntien määrä kasvoi 16 %. Suosituimmat sisällöt liittyivät työelämän oikeuksiin ja velvollisuuksiin, suomen kielen opiskeluun internetissä, turvapaikanhakuun Suomeen, Suomen kansalaisuuteen, opiskeluun ja ilmastoon.

Suosituimmat kieliversiot olivat suomi, englanti, arabia, espanja, venäjä ja persia. Varsinkin espanjankielisten sivujen käyttö kasvoi.

Käynneistä noin puolet tehdään Suomesta ja noin puolet muualta. Sivuja on katsottu yli 200 maasta; Suomen ulkopuolella eniten sivuja katsotaan Turkista, Iranista, Venäjältä ja Virosta.

Mobiilikäyttö kasvoi edelleen, nyt sen osuus oli 42 %.

Tiedot perustuvat Google Analytics -kävijäseurantaan.

Finnishcourses.fi

Vuonna 2016 sivustolle tehtiin 139 000 käyntiä, kasvua edellisvuodesta oli 2 %. Eniten käytetty kieliversio on englanti.

Palvelussa ilmoitettiin yhteensä 988 suomen kielen kurssin tiedot. Näistä 763 pidettiin Helsingin seudulla, 139 Tampereen seudulla ja 86 Turun seudulla. Lisäksi Helsingin seudulla ilmoitettiin 25 ruotsin kielen kurssia.

Lisätietoja:
Tiedottaja Helena Ikäheimo, helena.ikaheimo(at)hel.fi, 040 334 1754
www.finnishcourses.fi