Infopankki.fi - Uutiskirje 1/2018
Helsingin kaupunginkanslia
8.
helmikuuta
2018
Takaisin

Infopankissa 1 767 000 käyntiä vuonna 2017

Edellisvuoteen verrattuna käyntien määrä kasvoi 22 %. Liikenne kasvoi kaikkialta, mutta erityisesti Iranista ja Argentiinasta. Espanjan suosio jatkuu, se on nyt kolmanneksi suosituin kieliversio suomen ja englannin jälkeen. 55 % käynneistä tuli Suomen rajojen ulkopuolelta.

Eniten katsottiin Suomeen muuttoon, työelämään, kansalaisuuteen, lasten ja nuorten oikeuksiin ja turvapaikanhakuun liittyviä sisältöjä.

Vuonna 2017 Finnishcourses.fi-sivustolla julkaistiin 895 kurssia

Suurin osa kursseista toteutui Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa (676 kpl). Tampereen seudulla kursseja oli 152 ja Turun seudulla 67. Helsingin seudulla eniten oli tarjolla perustason (A1.2-A2.2) kursseja, ylimmän C-tason kursseja kaksi.

Kurssitietoja haettiin aktiivisesti: käyntejä oli 126 000 ja sivustolla vietetty aika keskimäärin 5 minuuttia.

Blogi Finnishcourses.fi-uudistuksesta

Kurssihaku julkaistiin vuonna 2012, ja se on ollut siitä lähtien suosittu opiskelijoiden ja koulutuksen järjestäjien keskuudessa. Tekniikaltaan sivusto on kuitenkin vanhentunut; sivuston uudistaminen on aloitettu vuoden 2018 alussa. Finnishcourses.fi 2.0 -blogista voit seurata uudistuksen etenemistä ja Infopankki-toimituksen mietteitä matkan varrella.

Lisätietoja:
tiedottaja Eeli Wördman, eeli.wordman(at)hel.fi, 040 660 5206

Infopankin ja Väestöliiton yhteinen työpaja

Infopankin Työ ja yrittäjyys -osiota uudistetaan vastaamaan entistä paremmin nykyajan työnhakua ja työelämää. Kehittämistyön tueksi Infopankki järjesti helmikuun alussa työpajan, johon kutsuttiin mukaan Väestöliiton mentorointiohjelmien vapaaehtoisia aktoreita. 

Työpajan tarkoituksena oli kuulla Infopankin käyttäjien ääntä ja tuoda esiin heidän näkökulmiaan työnhausta ja suomalaisesta työelämästä. Työpajan osallistujilta saatu tieto oli erittäin hyödyllistä Infopankille.

Lisätietoja:
tiedottaja Taru Kivelä, taru.kivela(at)hel.fi, 040 336 0792

Toimituksen retki Tampereelle

Kävimme tutustumassa Tampereen Maahanmuuttajainfo Mainioon sekä tapasimme Tampereen kaupungin työllisyyspalveluiden edustajia. - Infopankki ja Finnishcourses.fi ovat täällä ahkerassa käytössä, kertoi maahanmuuttajatyön koordinaattori Takura Matswetu. Kuulimme myös Tampereen alkuvaiheen palveluista maahanmuuttajille sekä miten Talent Tampere -ohjelma palvelee alueen kv-osaajia. Antoisa retki!

Tampere on ollut mukana Infopankissa vuodesta 2005. Tutustu sivuihin:

Alkuvaiheen polku helpoksi WelcomeGuiden avulla

Uusi WelcomeGuide.fi opastaa askel askeleelta viranomaisasioissa heitä, jotka muuttavat Suomeen töihin tai opiskelemaan. Vastaamalla sivuston kysymyksiin käyttäjä saa elämäntilanteeseensa sopivat ohjeet ja linkit. Asumiseen liittyvissä kysymyksissä palvelu ohjaa Infopankkiin.

Englanninkielisen verkkopalvelun on toteuttanut Helsingin kaupungin maahanmuuttoneuvonta yhteistyössä Töissä Suomessa -hankkeen kanssa.