Infopankki.fi-uutiskirje 1/2015
Helsingin kaupunginkanslia
26.
helmikuuta
2015
Takaisin
Pääsihteeri Salla Korhonen Hanhikivi-yhteyshankkeesta julkisti paikalliset Infopankki-sivut 24.2.2015 tiedotustilaisuudessa Pyhäjoella.

Infopankki.fi tarjoaa nyt monikielistä tietoa Raahe-Kalajoki -seudun, Ylivieskan seudun ja Kokkolan palveluista

Raahe-Kalajoki -seudun ja Ylivieskan seudun Infopankki-sivusto on julkaistu suomeksi, englanniksi, venäjäksi ja ranskaksi. Raahe-Kalajoki -seudun sivut sisältävät myös kuntakohtaiset sivut: Raahe, Pyhäjoki, Siikajoki sekä Kalajoki ja Merijärvi. Ylivieskan seudun sivut kokoavat yhteen tiedot Ylivieskan, Oulaisten, Alavieskan ja Sievin palveluista.

Kokkolan Infopankki-sivut on julkaistu suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi.

Sivut on tuotettu Euroopan aluekehitysrahaston Hanhikivi-yhteyshankkeessa, jota hallinnoi Raahen seutukunnan kehittämiskeskus.

Tutustu kuntien sivuihin:
www.infopankki.fi/fi/paikallistieto

Lisätietoja:
päätoimittaja Eija Kyllönen-Saarnio, eija.kyllonen-saarnio(at)hel.fi, 050 363 3285

Suomeen muuttoa suunnittelevalla tai tänne juuri muuttaneella on mielessään paljon kysymyksiä. Video tuo esiin, kuinka vastaukset näihin kysymyksiin löytyvät Infopankin avulla ja samalla voi löytää myös paljon tietoa, jota ei ole edes osannut etsiä.

Suomi sinun kielelläsi – katso Infopankin esittelyvideo

Infopankki.fi-verkkopalvelusta on julkaistu esittelyvideo. Videossa seikkailevat piirroshahmot. Pääosassa on nuori pariskunta, joka suunnittelee Suomeen muuttoa.  Esittelyvideon tarkoituksena on kertoa palvelusta ja tehdä se tutuksi käyttäjälle.

Videota voi vapaasti hyödyntää esimerkiksi Infopankki-esittelyissä ja jakaa edelleen. 

Video on julkaistu suomeksi, englanniksi, venäjäksi ja viroksi.

Katso videot Infopankin YouTube-kanavalla:
https://www.youtube.com/user/Infopankki

Lisätietoja:
tiedottaja Jaana Rytkönen, jaana.rytkonen(at)hel.fi, 040 336 0793 

Infopankin kävijäkyselyn tulokset

Infopankki.fi-sivustolla tehtiin kävijäkysely ajalla 7.11.2014–1.12.2014. Kysely toteutettiin suomeksi, englanniksi, venäjäksi, viroksi ja arabiaksi. Vastauksia tuli yhteensä 1063, joista reilut 300 Suomen rajojen ulkopuolelta.

Suurin osa vastaajista oli tyytyväisiä Infopankin tietomäärään ja löysi etsimänsä tiedon. Eniten tietoa etsittiin Suomeen muuttoon, Suomessa opiskeluun, suomalaiseen yhteiskuntaan ja työskentelyyn liittyvissä asioissa. Vastaajat pitivät Infopankkia selkeänä ja helppokäyttöisenä. Kyselyn pohjalta esille nousseita kehittämiskohteita on esimerkiksi paikallistietosivujen löydettävyyden parantaminen.

 Raportti kävijäkyselyn tuloksista (pdf):

Verkkopalvelujen käyttö kasvoi vuonna 2014

Infopankki.fi-sivustolla oli vuoden aikana 869 607 käyntiä ja 2 149 603 sivun katselua. Käyntien määrä kasvoi 41 % edellisestä vuodesta. Suosituimmat sisällöt liittyivät pakolaisuuteen tai turvapaikanhakuun, suomen kieleen, työelämään ja opiskeluun.  Suosituimmat kielet olivat suomi, englanti, venäjä, arabia, persia ja viro.

Finnishcourses.fi-sivustolla oli 124 392 käyntiä ja 1 206 486 sivun katselua. Käyntien määrä kasvoi 20 % edellisestä vuodesta.

Jäsenkuntapäivä järjestettiin 3.2.2015 Helsingissä

Infopankin jäsenkuntapäivä kokosi yhteen jäsenkuntien edustajia Oulusta, Kokkolasta, Raahesta, Mikkelistä, Tampereelta, Kauniaisista ja Helsingistä. Päivän aikana kuultiin Selkokeskuksen vinkkejä selkeään kirjoittamiseen, keskusteltiin Infopankin ylläpidosta ja tiedottamisesta sekä vaihdettiin ajankohtaisia kuulumisia.

Infopankki-toimitus vastaa Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen -kokonaisuuksien ylläpidosta, muut kunnat huolehtivat omien Infopankki-sivujensa ylläpidosta.