Infopankki.fi - Uutiskirje 1/2016
Helsingin kaupunginkanslia
1.
maaliskuuta
2016
Takaisin
Piirrosvideossa seikkailee nuori aviopari, joka suunnittelee Suomeen muuttoa.

Infopankin esittelyvideo on julkaistu arabiaksi

Video tuo esiin, kuinka moniin Suomeen muuttavien kysymyksiin voi löytää helposti vastauksia omalla kielellä.

Infopankissa on tietoa arabiaksi yhteensä noin 300 sivua. Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kokkola, Oulu ja Rovaniemi tiedottavat palveluistaan arabiaksi Infopankissa. Myös Turku tekee arabiankieliset sivut.

Sivustoa on helppo katsoa eri laitteilla, kuten kännykällä ja tabletilla.

Videon suunnitteluvaiheessa Infopankki-toimitus kävi haastattelemassa arabiankielisiä turvapaikanhakijoita. Videon käsikirjoitusta on muokattu heidän kommenttiensa perusteella. 

Katso video: https://youtu.be/iqeMZLq2pzQ

Tiedot vuokra-asumisesta päivitetty Infopankkiin

Ympäristöministeriön kanssa on tehty sisältöyhteistyötä ja päivitetty Infopankin sivuille tietoa asumisesta. Sivulle Vuokra-asunto lisättiin 12 kielellä tietoa valtion tukemien vuokra-asuntojen hakuedellytyksistä sekä vuokra-asuntojen suurista saatavuuseroista eri puolilla Suomea.

Vuokra-asunto:
www.infopankki.fi/fi/elama-suomessa/asuminen/vuokra-asunto

Lisätietoja:
tiedottaja Katja Kaila, katja.kaila(at)hel.fi, 040 135 0662

Jatkoluvan hakemista koskevat sisällöt on päivitetty Infopankkiin

Sisältöjä käytiin läpi poliisin sekä Helsingin kaupungin Virka Infon kanssa. Sivuille lisättiin tarkennettua tietoa pysyvän oleskeluluvan hakemisesta. Sisältöä selkeytettiin ja tiivistettiin, jotta olennainen tieto löytyy käyttäjälle helpommin. Tiedot löytyvät Infopankista 12 kielellä.

Jatko-oleskelulupa:
www.infopankki.fi/fi/muutto-suomeen/ei-eu-kansalaiset/jatko-oleskelulupa

Pysyvä oleskelulupa:
www.infopankki.fi/fi/muutto-suomeen/ei-eu-kansalaiset/jatko-oleskelulupa/pysyva-oleskelulupa

Lisätietoja:
tiedottaja Susanne Julin, susanne.julin(at)hel.fi, 040 336 0792

Käyntimäärät kasvoivat Infopankki.fi- ja Finnishcourses.fi-sivustoilla

Infopankin sivuille tehtiin vuonna 2015 yhteensä 1 251 009 käyntiä, mikä on 44 % enemmän kuin edellisenä vuonna. Suosituimmat sisällöt olivat turvapaikanhakijana Suomeen, suomen kieltä internetissä, lasten ja nuorten oikeudet ja velvollisuudet, avioero sekä työelämän oikeudet ja velvollisuudet. Suosituimmat kieliversiot olivat suomi, englanti, arabia, venäjä, espanja ja persia.

www.infopankki.fi

Vuonna 2015 Finnishcourses.fi-palveluun tehtiin 136 357 käyntiä. Vuoteen 2014 verrattuna käyntien määrä kasvoi 10 %. Kävijöistä 56 % käytti kurssihakua englanniksi, 33 % suomeksi ja 11 % venäjäksi. Vuonna 2015 kurssihaussa ilmoitettiin 919 kurssia. Näistä 734 järjestettiin Helsingin seudulla, 148 Tampereen seudulla ja 37 Turun seudulla.

www.finnishcourses.fi

Infopankin jäsenkuntapäivää vietettiin Helsingissä

Jäsenkuntapäivässä 9.2.2016 puhuttiin monikielisestä tiedottamisesta ja kuultiin kuntien ajankohtaisia kuulumisia. Tarve monikieliselle tiedottamiselle on kasvanut. Infopankin ja Kelan viestintäyhteistyöstä kertoi viestinnän asiantuntija Olga Tarsalainen Kelasta. Tapahtumassa oli myös mukana kuntia, jotka ovat kiinnostuneita liittymään Infopankkiin.   

Infopankin jäsenkunnat:
www.infopankki.fi/fi/jasenkunnat

Kun kielitaito loppuu, Infopankki auttaa

Kotouttaminen.fi-sivustolla julkaistiin joulukuussa Infopankin päätoimittaja Eija Kyllönen-Saarnion blogikirjoitus. Lue juttu täältä: Kun kielitaito loppuu, Infopankki auttaa.