Infopankki.fi - Uutiskirje 2/2017
Helsingin kaupunginkanslia
9.
kesäkuuta
2017
Takaisin

Suomi sinun kielelläsi - Infopankki.fi

Tämä on Infopankki.fi-verkkotoimituksen suomenkielinen uutiskirje, joka ilmestyy noin joka toinen kuukausi.

Jos haluat tilata uutiskirjeen tai poistua jakelulistalta, lähetä tiedot lomakkeella osoitteesta:
http://uutiskirjeet.hel.fi/infopankki-uutiskirje

Syksyn suomen kielen kurssit

Finnishcourses.fi-palvelussa on jo runsaasti tietoa syksyn suomen kielen kursseista. Ilmoittautuminen on osaan kursseista parhaillaan käynnissä. Kurssitietoja tulee koko ajan lisää, kun koulutuksen järjestäjät päivittävät tietoja kesän aikana. Kannattaa jakaa tietoa eteenpäin!

Saat näkyville syksyn kurssit, kun valitset alkamispäivämääräksi 1.8.2017: www.finnishcourses.fi

Lisätietoja:
Päätoimittaja Eija Kyllönen-Saarnio, eija.kyllonen-saarnio(at)hel.fi, 050 363 3285

Uudet sivut Infopankissa: Kodin turvallisuus ja Kun lapsi syntyy Suomessa

Kodin turvallisuus -sivulle on koottu tietoa paloturvallisuudesta, vesivahinkojen välttämisestä ja  sähkötöistä. Sisältö on tehty yhteistyössä Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin ja ympäristöministeriön kanssa.

www.infopankki.fi/en/living-in-finland/housing/safety-at-home

Kun lapsi syntyy Suomessa -sivulla kerrotaan lapsen rekisteröinnistä, nimestä, äidinkielestä, uskonnosta, minkä kansalaisuuden lapsi saa ja isyyden tunnistamisesta. Sivu on tehty yhteistyössä Migrin, maistraatin ja Kelan kanssa.

www.infopankki.fi/en/living-in-finland/family/children/checklist-for-a-person-hoping-to-have-a-child

Kauniaisten sivut uudistettu

Infopankin Kauniaisten sisällöt käytiin toimituksessa läpi ja päivitettiin kokonaan. Sivuilla kerrotaan asumisesta ja elämästä Kauniaisissa sekä kunnan palveluista suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, viroksi ja ranskaksi.

www.infopankki.fi/en/kauniainen

#100kuvaaystävyydestä -kuvakilpailu

100 kuvaa ystävyydestä kuvakilpailu kutsuu maahanmuuttajia ja Suomessa syntyneitä kertomaan ystävyydestä omien kuvien kautta. Infopankki järjestää kilpailun yhdessä Helsingin kaupungin Osallisuus ja neuvonta -yksikön kanssa. 100 kuvaa ystävyydestä on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.

Ohjeet ja kilpailun säännöt:
www.infopankki.fi/100kuvaa

Kilpailun kuvia:
www.instagram.com/infopankki_finland

Muutoksia Infopankin henkilökunnassa

Ingrid Pent on nyt keväällä aloittanut Infopankin tiedottajana ja jatkaa 31.12.2017 saakka. Ingrid vastaa Muutto Suomeen-, Perhe- ja Helsinki -sisällöistä, hänet voi myös pyytää pitämään viron- tai venäjänkielisen esittelyn Infopankista. Ingridin tavoittaa sähköpostitse ingrid.pent(at)hel.fi ja puhelimitse 040 334 1754.

Tiedottaja Helena Ikäheimo on siirtynyt Infopankista muihin tehtäviin. Kiitos Helenalle ansiokkaasta työstä Infopankissa ja hyvää jatkoa!