Infopankki.fi - Uutiskirje 2/2018
Helsingin kaupunginkanslia
2.
toukokuuta
2018
Takaisin

Perustietoa Suomesta -oppaan sisältö Infopankista

Työ- ja elinkeinoministeriö uudistaa parhaillaan maahanmuuttajille jaettavaa Perustietoa Suomesta -opasta. Oppaan ja Infopankin sisällöt ovat hyvin samankaltaisia, myös kohderyhmä on sama. Päällekkäisen työn välttämiseksi oppaan tekstisisältö ja käännökset haetaan jatkossa Infopankin verkkosivuilta.

Perustietoa Suomesta -opas on kotoutumislain mukainen tietopaketti. Opasta jakavat maistraatit, Maahanmuuttovirasto ja Suomen edustustot ulkomailla.

Uusittu opas ilmestyy 12 kielellä loppukesästä 2018.

Lisätietoja
Eija Kyllönen-Saarnio, päätoimittaja, eija.kyllonen-saarnio(at)hel.fi, 050 363 3285
Marianna Kellokoski, asiantuntija, Kotouttamisen osaamiskeskus, marianna.kellokoski(at)tem.fi.

Infopankin rajapinta palkittiin

Helsinki Region Infosharen ohjausryhmä valitsi Infopankki.fi:n avoimen rajapinnan vuoden 2017 parhaaksi data-avaukseksi. Ohjausryhmä piti avausta merkittävänä sen sisällön laajuuden ja hyödyntämispotentiaalin takia. Eri kieliversioiden identtinen tekstisisältö tarjoillaan rakenteisessa muodossa, joten sitä voi hyödyntää, vaikkei välttämättä edes osaisi ko. kieltä.

Helsinki Region Infosharen sivuilla on artikkeli siitä, miten rajapinta avattiin ja miten sitä voi hyödyntää:
https://hri.fi/fi/vuoden-2017-data-avauksena-palkittu-rajapinta-tuo-ajantasaisen-suomi-tiedon-vapaasti-hyodynnettavaksi/

Artikkeli Kuntaliiton sivuilla:
https://www.kuntaliitto.fi/ajankohtaista/2018/infopankkifi-palvelun-tekstisisallot-saatavilla-automaattisesti-rajapinnan

Infopankin Työ ja yrittäjyys -sivut ovat uudistuneet

Infopankin Mistä työtä ja Työhakemus ja CV -sivuja on uudistettu vastaamaan paremmin nykyajan työnhakua ja työelämää. Sivuilta löytyy nyt tietoa muun muassa oman osaamisen tunnistamisesta, ammatillisten verkostojen merkityksestä sekä sosiaalisen median hyödyntämisestä työnhaussa. Sivujen suunnittelussa oli mukana Väestöliiton mentorointiryhmien aktoreita ja Helsingin maahanmuuttoneuvonnan neuvojia.

Lisätietoja
Tiedottaja Saila Keskiaho, saila.keskiaho(at)hel.fi, 040 482 4891

Uusi sivu: Suomalainen koulutusjärjestelmä

Infopankin sivuilla on julkaistu uusi sivu nimeltä Suomalainen koulutusjärjestelmä. Sivu esittelee suomalaisen koulutusjärjestelmän pääpiirteissään ja ohjaa eteenpäin muille Infopankin koulutussivuille, joilla on tarkempaa tietoa. Suomalainen koulutus herättää usein kiinnostusta myös ulkomailla. Sivu on tuotettu yhteistyössä Opetushallituksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa.

Lisätietoja
Tiedottaja Katja Kaila, katja.kaila(at)hel.fi, 040 135 0662

Finnishcourses.fi-uutisia

Helsingin kaupunki on myöntänyt Finnishcourses.fi-uudistukselle investointimäärärahan, joten sivuston uudistustyö voi nyt alkaa toden teolla! Uusin blogikirjoitus kertoo mitä seuraavaksi tapahtuu: https://www.hel.fi/blogit/fi/kirjoitukset/finnish-courses/saimme-lahtoluvan

Kurssihakuun on tullut mukaan uusia koulutuksen järjestäjiä: Suomentunnit ja Covenant Parish (RCCG). Kaikki palvelussa tiedottavat koulutuksen järjestäjät löytyvät sivulta: http://www.finnishcourses.fi/fi/koulutuksen-jarjestajat

Lisätietoja
Tiedottaja Eeli Wördman, eeli.wordman(at)hel.fi, 040 660 5206

Tilaa Infopankin esitteitä

Olemme tuottaneet uuden käyntikortin kokoisen esitteen Infopankista ja Finnishcourses.fi-palvelusta. Sitä ja muitakin Infopankin esitteitä voit tilata sähköpostitse Ingridiltä ingrid.pent(at)hel.fi. Esitteet ovat maksuttomia.

Seuraa somessa

Facebook

Twitter

Instagram

YouTube