Infopankki.fi - Uutiskirje 2/2015
Helsingin kaupunginkanslia
28.
huhtikuuta
2015
Takaisin

Muutoksia Infopankin kielivalikoimaan

Infopankissa on nyt 12 identtistä kieliversiota: suomi, ruotsi, englanti, venäjä, viro, ranska, somali, espanja, turkki, kiina, persia ja arabia. Palvelussa ei enää julkaista albanian- ja soraninkielisiä sivuja. Näistä osioista päätettiin luopua vähäisen käytön vuoksi.  Linkit muiden tuottamiin albanian-, soranin- ja muunkieliseen materiaaliin löytyvät jatkossakin Infopankin sivuilta.

Lisätietoja:
päätoimittaja Eija Kyllönen-Saarnio, eija.kyllonen-saarnio(at)hel.fi, 050 363 3285

Migri.fi-sivuilla Infopankki oli ensimmäisenä tuloreittinä kun kävijät tulevat jonkun linkittävän sivuston kautta. Infopankista linkitetään useista eri osioista Maahanmuuttoviraston sivuille, lisäksi käyttäjät näkevät Infopankin sivuilla viraston tiedotteet RSS-syötteen avulla.

Infopankki.fi- ja Migri.fi-sivustojen välillä runsaasti kävijäliikennettä

Infopankissa on paljon tietoa eri syistä Suomeen muuttaville. Tekstien tuottamisessa on konsultoitu muun muassa Maahanmuuttovirastoa, viimeksi Infopankin pakolaisia koskevissa sisällöissä. Infopankin ja Maahanmuutoviraston Migri.fi:n välillä on myös runsaasti linkityksiä.

Vuonna 2014 neljänneksi suosituin tuloreitti Infopankin sivuille olivat Migri.fi-sivut. Sitä kautta tulevat käyttäjät viipyvät Infopankissa verrattain pitkään: 6-7 minuuttia ja katsovat keskimäärin 5,5 sivua.

- Infopankin monikielinen ohjeistus tukee Maahanmuuttoviraston verkkosivuston sisältöä. Jos lukija ei ymmärrä tietoa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi Migri.fi-sivustolla, perustieto löytyy useammalla kielellä Infopankista, sanoo Maahanmuuttoviraston viestintäsuunnittelija Eini Perttilä

Infopankin Muutto Suomeen –sivut:
www.infopankki.fi/fi/muutto-suomeen

Infopankki mukana Maailma kylässä festivaaleilla 23.–24.5. Helsingissä

Infopankin osastolla sinua opastetaan monikieliseen Infopankki-verkkopalvelun käytössä.  Lisäksi saat vinkkejä siihen, miten voit löytää itsellesi sopivan suomen kielen kurssin Finnishcourses.fi-kurssihaun avulla. Infopankin kanssa osaston jakavat Vantaan yhteispalvelupiste, Helsingin kaupungin neuvontapiste Virka Info ja Helsingin Asukasyhteistyö. Osasto sijaitsee Open Finland teltassa Rautatientorilla. Teltta tarjoaa tietoa ja toimintaa maahanmuuttajille; mukana on viranomaisia, järjestöjä ja oppilaitoksia.

Tutustu ohjelmaan:
www.maailmakylassa.fi

Lisätietoja:
tiedottaja Ulla Lehtonen, ulla.m.lehtonen(at)hel.fi, 040 831 2734

Tutustu Infopankkiin Sun Festival -tapahtumassa 16.5. Vantaalla

Vantaan kaupungin järjestämä Sun Festival esittelee monimuotoista Vantaata ja tarjoaa maksutonta toimintaa lapsiperheille. Infopankin pisteellä saat opastusta Infopankin ja Finnishcourses.fi-palvelun käyttöön.  Infopankissa on tietoa Vantaan palveluista 12 kielellä: www.infopankki.fi/vantaa

Sun Festival järjestetään Vantaan kaupunkijuhlan aikaan la 16.5.2015 klo 10-15 Sinirikon puistossa (Peltolan toria vastapäätä), Tikkurilassa.

Lue lisää:
www.vantaa.fi/sunfestival

Lisätietoja:
tiedottaja Helena Ikäheimo, helena.ikaheimo(at)hel.fi, 040 334 1754