Infopankki.fi - Uutiskirje 2/2016
Helsingin kaupunginkanslia
11.
huhtikuuta
2016
Takaisin
Helsinki Region Infoshare -verkkopalvelu sisältää pääkaupunkiseudun kaupunkien tuottamia tai keräämiä julkisia tietoaineistoja avoimena datana. Kuva: Tussitaikurit Oy

Infopankin avoimet rajapinnat -tapahtuma 14.4. Helsingissä

Miten Infopankin tietovarantoja voisi hyödyntää avoimen rajapinnan kautta? Tule ideoimaan Infopankin ja Helsinki Region Infosharen yhteiseen tilaisuuteen! Tavoitteena on, että tulevaisuudessa mahdollisimman moni, käyttäjät, viranomaiset ja yritykset, voisivat hyötyä Infopankin monikielisestä materiaalista.

Aika: 14.4.2016 klo 15-18
Paikka: Helsinki Think Company , Vuorikatu 5, Helsinki

Lisätietoja:
Facebook-tapahtuma www.facebook.com/events/1001840233244402

tiedottaja Helena Ikäheimo, helena.ikaheimo(at)hel.fi, 040 334 1754

Joensuun monikieliset Infopankki-sivut julkaistu

Infopankin monikielinen tarjonta laajentui, kun Joensuun sivut julkaistiin palvelussa suomeksi, englanniksi, viroksi ja venäjäksi. Sivujen kautta Joensuuhun muuttava saa paikallista tietoa kotouttamispalveluista, työstä ja yrittäjyydestä, opiskelumahdollisuuksista, asunnoista ja terveyspalveluista.

www.infopankki.fi/fi/joensuu

Lisätietoja:
päätoimittaja Eija Kyllönen-Saarnio, eija.kyllonen(at)hel.fi, 050 363 3285

viestintäpäällikkö Ville Moilanen, viestintäpäällikkö, Joensuun kaupunki
ville.moilanen(at)jns.fi, 050 672 81

Suomen kielen kursseja kesällä 2016

Finnishcourses.fi-palvelun kautta voi jo hakea tietoja kesän suomen kielen kursseista, joita järjestetään Helsingin, Turun ja Tampereen seuduilla. Kurssitiedot löytyvät kun alkamispäiväksi valitsee esimerkiksi 1.6.2016.

Koulutuksen järjestäjät päivittävät tietoja jatkuvasti. Kursseille ilmoittaudutaan suoraan oppilaitoksiin.  

www.finnishcourses.fi

Uusia päivityksiä Infopankin sivuille

Nämä sisällöt on päivitetty hiljattain Infopankin sivuille 12 kielellä:

  • Arkielämä Suomessa: pankkitilin avaaminen, vakuutukset, puhelin- ja nettiliittymä. Sisältöyhteistyötä on tehty muun muassa Finanssialan Keskusliiton kanssa.
  • Vammaiset: vammaisten oikeudet, järjestöt, tietoa apuvälineistä. Sisältö tuotettu yhteistyössä Vammaisten Tukikeskus Hilman, Kelan ja sosiaali- ja terveysministeriön kanssa
  • Jätehuolto ja kierrätys: ohjeita kierrätykseen, jätteiden lajitteluun ja jätteiden määrän vähentämiseen. Sisältö tuotettu yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n kanssa.   

Infopankki mukaan selkokielen neuvottelukuntaan

Infopankki on pyydetty mukaan selkokielen neuvottelukuntaan kaudelle 2016-2017. Neuvottelukunta ohjaa ja koordinoi selkokieleen liittyvää toimintaa ja eri tahojen yhteistyötä Suomessa. Neuvottelukunta toimii Selkokeskuksen toiminnan tukena ja siinä on edustajia eri järjestöistä, kunnista ja valtionhallinnosta, tutkimus- ja oppilaitoksista sekä mediasta.

http://papunet.net/selkokeskus/selkokeskus/selkokielen-neuvottelukunta

Lisätietoja:
tiedottaja Katja Kaila, katja.kaila(at)hel.fi, 040 135 0662