Infopankki.fi - Uutiskirje 3/2015
Helsingin kaupunginkanslia
11.
kesäkuuta
2015
Takaisin

Nyt myös Turun seudun suomen kielen kurssit Finnishcourses.fi-palvelussa

Turun seutu on liittynyt mukaan finnishcourses.fi-palveluun. Nyt löydät palvelusta suomen kielen kursseja Helsingin, Tampereen ja Turun seuduilta. Voit hakea tietoja kursseista suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Kieliversiot ovat identtisiä.

Turun seudun kunnista ovat mukana Turku, Naantali, Raisio, Lieto ja Kaarina. Turun seudulla kursseja tarjoavat useat eri koulutuksen järjestäjät. Kurssitietoja päivittää Turun kaupunki.

Voit hakea Turun seudun kursseja osoitteesta finnishcourses.fi valitsemalla vasemman palstan valikosta alueeksi Turun seudun.

Lisätietoja:
päätoimittaja Eija Kyllönen‐Saarnio
eija.kyllonen‐saarnio(at)hel.fi, 050 363 3285.

Viime vuonna Finnishcourses.fi palvelussa oli näkyvillä yhteensä 791 kurssia Helsingin ja Tampereen seuduilta.

 

Syksyn suomen kielen kursseja jo näkyvillä Finnishcourses.fi-palvelussa

Finnishcourses.fi-palvelussa on jo näkyvillä runsaasti syksyllä alkavia suomen kielen kursseja. Useimpien kurssien ilmoittautumisaika on elokuussa.

Finnishcourses.fi-kampanja näkyy elokuussa pääkaupunkiseudun julkisessa liikenteessä ja paikallislehdissä. Tietoa syksyn kursseista saa mielellään jakaa myös yhteistyökumppanien uutiskirjeissä ja sosiaalisessa mediassa. Lähetämme mieluusti esitteitä, bannereita ja muuta lisämateriaalia.

Lisätetoja:
tiedottaja Ulla Lehtonen
ulla.m.lehtonen@hel.fi, 040 8312734

Päivityksiä Koulutus-osiossa

Infopankin Koulutus-osion sisältöjä on päivitetty. Osiosta löytyy nyt päivitettyä tietoa ammatilliseen koulutukseen valmentavasta koulutuksesta (VALMA). Maahanmuuttajille suunnattua MAVA-koulutusta ei enää järjestetä, mutta sen sijaan maahanmuuttajat voivat hakea peruskoulun jälkeiseen valmistavaan koulutukseen.  

19.5–21.7.2015 on käynnissä valmistavan koulutuksen haku, jossa ovat mukana

  • VALMA – ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus
  • LUVA – maahanmuuttajien ja vieraskielisten lukioon valmistava koulutus
  • kymppiluokka.
Riku-lehdessä 1/2015 käsitellään erilaisia maahanmuuttoon liittyviä teemoja.

Infopankki mukana Rikosuhripäivystyksen lehden teemanumerossa

Rikosuhripäivustyksen Riku-lehden uusimman numeron teemana ovat ulkomaalaistaustaiset rikoksen uhrit. Teemanumeron aiheita ovat muun muassa ihmiskauppa, radikalisoituminen ja uusi yhdenvertaisuuslaki.  Lehdestä löydät myös esittelyn siitä, millaista tietoa Infopankki.fi tarjoaa rikoksen uhriksi joutuneille.

Infopankki esittelyssä maistraatissa

Infopankkia esiteltiin Helsingin maistraatin työntekijöille toukokuussa. Myös Helsingin kaupungin neuvonta Virka Info oli paikalla kertomassa omasta toiminnastaan.  Vierailulla Infopankki sai positiivista palautetta maistraatin työntekijöiltä, jotka pitävät Infopankkia hyödyllisenä työvälineenä asiakastyössä.

Haluatteko Infopankkiesittelyn omaan organisaatioonne? Ota yhteyttä:
päätoimittaja Eija Kyllönen‐Saarnio
eija.kyllonen‐saarnio(at)hel.fi, 050 363 3285.