Infopankki.fi - Uutiskirje 3/2016
Helsingin kaupunginkanslia
17.
toukokuuta
2016
Takaisin

Infopankki etsii käännöstoimittajaa kaudelle 2016–18

Infopankki etsii käännöspalvelujen toimittajaa kääntämään Infopankin ja Finnishcourses.fi-palvelun tekstejä. Infopankin käännöspalveluista on julkaistu hankintailmoitus Hilmassa 3.5.2016. Tarjoukset tulee tehdä viimeistään 31.5.2016.

Tarjoajan tulee kyetä tarjoamaan käännöspalvelua suomesta kaikille Infopankin kielille.

Tarjouspyyntö:
https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/notice/view/2016-012126

Virka Info neuvoo Helsingin kaupungintalolla. Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Kimmo Brandt.

Kysely neuvojille Infopankin käytöstä

Keräämme parhaillaan tietoa, miten Infopankki.fi-sivustoa käytetään neuvontatyössä. Kyselyä on jaettu valtion, kuntien ja järjestöjen neuvontatyötä tekeville. Kyselyn tulosten perusteella kehitämme Infopankin sisältöjä vastaamaan paremmin niin asiakkaiden kuin neuvojienkin tarpeita. 

Vastausaikaa on 27.5.2016 saakka. Kyselyyn voi vastata suomeksi tai ruotsiksi osoitteessa
http://bit.ly/1WXvogq

Lisätietoja:
tiedottaja Jaana Rytkönen, jaana.rytkonen(at)hel.fi, 040 336 0793

Turun arabiankielinen etusivu. Infopankin kaikkia kieliversioita voi katsoa mobiilinäytöllä.

Tietoa Turusta nyt somaliksi, persiaksi ja arabiaksi

Turun kaupunki laajensi maahanmuuttajatiedotusta uusiin kieliin, kun suomen, englannin, venäjän ja viron lisäksi kaupunki julkaisi Infopankissa somalin-, persian- ja arabiankieliset kokonaisuudet. Sivuilta käyttäjä saa omalla kielellä tietoa esimerkiksi mistä löytyy Turun maistraatti, Turun seudun yrityspalvelupiste Potkuri, lapselle hoitopaikka tai maahanmuuttajien neuvontapiste Infotori.

Tutustu sivuihin:

Turku somaliksi www.infopankki.fi/so/turku
Turku persiaksi www.infopankki.fi/fa/turku
Turku arabiaksi  www.infopankki.fi/ar/turku

Neuvottelut Infopankin seuraavalle rahoituskaudelle käynnissä

Infopankin nykyinen valtion ja kuntien yhteinen rahoitussopimus on voimassa kaudella 2014-2016. Neuvottelut seuraavalle rahoituskaudelle ovat käynnissä. Tervetuloa mukaan kehittämään monikielistä tiedotusta maahanmuuttajille! Lisätietoja antaa päätoimittaja Eija Kyllönen-Saarnio, eija.kyllonen-saarnio(at)hel.fi, 050 363 3285.

Lue lisää:
www.infopankki.fi/fi/rahoittajat

Infopankki on mukana Kuntamarkkinoilla ensi syksynä 14.-15.9.2016. Lue blogikirjoitus Valmis tietopaketti kotoutumisen tueksi:
http://kuntamarkkinat.fi/blogit/valmis-tietopaketti-kotoutumisen-tueksi/

Avointa tietoa Suomesta monilla kielillä

Miten Infopankin tietovarantoja voisi hyödyntää avoimen rajapinnan kautta? Tätä pohdittiin 14.4.2016 Helsinki Region Infosharen tilaisuudessa. Rajapinta mahdollistaisi esimerkiksi eri kieli- ja kohderyhmille suunnattujen sovellusten tekemisen. Tekstipohjaisen sisällön avaamisessa on kuitenkin haasteensa. Lue yhteenveto tilaisuudesta Helsinki Region Infosharen sivuilta:
http://www.hri.fi/fi/ajankohtaista/avointa-tietoa-suomesta-monilla-kielilla

Lisätietoja:
tiedottaja Helena Ikäheimo, helena.ikaheimo(at)hel.fi, 040 334 1754

Suomen kielen harjoittelija Infopankissa

Stadin aikuisopiston suomen kielen opiskelija Tatiana Shandakova on neljän viikon työharjoittelussa Infopankissa. Ensimmäiseksi Tatiana testasi Infopankin käytettävyyttä. Tatiana on tarkastanut Infopankin suomenkielisiä verkkotekstejä ja arvioinut, ovatko ne helposti ymmärrettäviä maahanmuuttajalle. Hän käy läpi myös venäjänkielisiä tekstejä ja osallistuu Infopankin venäjänkielisen tiedotuksen suunnitteluun. Kiitos Tatiana avusta!