Infopankki.fi - Uutiskirje 4/2017
Helsingin kaupunginkanslia
17.
lokakuuta
2017
Takaisin

Uutta sisältöä Asuminen-sivuilla

Asumisen ongelmat on uusi sivu, joka on toteutettu kysymys ja vastaus -formaatilla. Se antaa vastaukset yleisimpiin ongelmatilanteisiin liittyen asunnon etsimiseen, irtisanomiseen, mahdollisiin ristiriitoihin naapureiden kanssa sekä arkisiin tilanteisiin jätteiden lajittelusta saunan käyttöön. Sivu on tehty yhteistyössä ympäristöministeriön sekä Monihelin Katto-hankkeen kanssa.

Tutustu sivuun: www.infopankki.fi/en/living-in-finland/housing/housing-problems

Asukkaan oikeudet ja velvollisuudet on myös uusi sivu, joka kertoo vuokralla sekä omistusasunnossa asuvan oikeuksista ja velvollisuuksista. Sivu päätettiin toteuttaa, sillä asumisen pelisäännöistä kysytään paljon neuvojilta ja keskustelupalstoilla. Koska sääntöjen tunteminen ennaltaehkäisee ongelmia, kokosimme asukkaan oikeudet ja velvollisuudet yhdelle sivulle. Sivu tehtiin yhteistyössä ympäristöministeriön kanssa.

Tutustu sivuun: www.infopankki.fi/en/living-in-finland/housing/rights-and-obligations-of-occupants

Lisätietoja
Tiedottaja Katja Kaila, katja.kaila(at)hel,fi, 040 135 0662.

Infopankin avoin rajapinta käytössä

Voit helposti hakea sivukohtaisesti lauseittain kaikki Infopankin käännökset. Valitse ensin suomenkielinen sivu ja sen jälkeen kieli. Saat käännökset excel-taulukossa: http://api.infopankki.fi/translations

Infopankin kaikki tekstisisällöt ovat vapaasti käytettävissä, myös avoimen rajapinnan kautta. Valittuja sisältöjä voi näyttää koneellisesti omilla verkkosivuilla tai sovelluksessa CC Nimeä 4.0 -lisenssin mukaisesti.

Lisätietoja: www.infopankki.fi/fi/tietoa-palvelusta/avoin-data

Infopankin käännöstoimisto Lingoneer hyödyntää avointa rajapintaa Infopankin käännösmuistin rakentamisessa. Se nopeuttaa käännösten valmistumista ja parantaa käännöslaatua.

Helsingin yliopiston nykykielten laitos ja Fin Clarin konsortio ovat ottaneet Infopankin aineistoja rajapinnan kautta ELRC-Share-kielipankkiin.

Lisätietoja:
Tiedottaja Eeli Wördman, eeli.wordman(at)hel.fi, 040 660 5206.

Infopankki kävi Kampin Kelassa

Kävimme 3.10.2017 Helsingissä Kelan Kampin toimistossa kertomassa Kelan asiakkaille monikielisistä sisällöistämme. Erityisesti kerroimme Kela-asioista kuten Suomen sosiaaliturvasta, asumistuesta, opintojen rahoittamisesta ja tuista perheille. Seuraavaksi suuntaamme Itäkeskuksen Kelaan.

Maahanmuuttajien Helsinki -sivuston ja Infopankin yhteisflyer

Helsingin kaupungin Maahanmuuttajien Helsinki -sivustosta ja Infopankista on tuotettu yhteisflyer. Se kokoaa yhteen tärkeimmät monikieliset palvelut Helsinkiin muuttavalle: Immigrant’s Helsinki-sivuston, New in Helsinki Facebook-sivun, maahanmuuttoneuvonnan, Infopankin ja Finnishcourses.fi-sivuston. Esitettä on postitettu Helsingissä esimerkiksi terveysasemille, TE-toimistoihin ja maahanmuuttajajärjestöille.

Lataa esite (pdf)

Tilaukset: Tiedottaja Ulla Lehtonen, ulla.m.lehtonen(at)hel.fi

Muutoksia henkilökunnassa

Taru Kivelä on aloittanut tiedottajana Infopankissa Susanne Julinin sijaisena maaliskuun 2018 loppuun saakka. Taru vastaa Työ ja yrittäjyys -sisällön päivityksestä, Vantaa-sivuista sekä Koulutus-osiosta. Tavoitat Tarun sähköpostitse taru.kivela(at)hel.fi, puhelimitse 040 336 0792.

Saila Keskiaho työskentelee Infopankissa määräaikaisena tiedottajana vuoden 2017 loppuun saakka: Saila päivittää Suomen ja ruotsin kieli- sekä Perhe -osioita. Sailan sähköposti saila.keskiaho(at)hel.fi, puhelin 040 336 0792.