Infopankki.fi - Uutiskirje 4/2016
Helsingin kaupunginkanslia
30.
elokuuta
2016
Takaisin

WhatsApp-kampanja kv-opiskelijoille

Infopankin Your First Finnish Friend -kampanjassa tilaajat saavat Infopankilta hyödyllisiä vinkkejä uudesta kotimaastaan ja elämästä Suomessa. Kampanja on suunnattu opiskelijoille, mutta kuka tahansa voi tilata sen maksutta WhatsAppin kautta. Kampanja on käynnissä syyskuun alusta lokakuun loppuun.

Tilaaminen: lisää numero 044 941 9282 puhelimesi yhteystietoihin ja lähetä viesti ”Moi”.

Lisätietoja:
tiedottaja Eeli Wördman, eeli.wordman(at)hel.fi, 040 660 5206  

Infopankki mukana Kuntamarkkinoilla 14.-15.9.2016 Helsingissä

Tervetuloa tutustumaan Infopankkiin Kuntamarkkinoille! Osastomme S 16 sijaitsee Kuntatalon toisessa kerroksessa, Alppikatu 1. Kuntamarkkinat on Suomen Kuntaliiton ja Kuntalehden järjestämä tapahtuma kunta-alan ammattilaisille. Tapahtuma on maksuton.

www.kuntamarkkinat.fi

Infopankki tarjoaa valmiin viestintämallin monikieliselle kuntatiedotukselle. Sivustolla on Infopankki-toimituksen ylläpitämä perustieto, jota kunta täydentää omilla tiedoillaan.

Lisätietoja kunnan liittymisestä Infopankkiin: 
www.infopankki.fi/fi/jasenkunnat

Verotus-sivut uudistettu yhteistyössä Verohallinnon kanssa

Verotus-sivujen sisältörakenne ja sisältö uudistettiin kokonaan. Verohallinto keräsi asiakaspalveluun tulleita usein kysyttyjä kysymyksiä, myös Helsingin kaupungin maahanmuuttoneuvonta Virka-infon neuvojat kertoivat, mistä kysytään eniten. Infopankissa on 12 kielellä tietoa muun muassa verokortista, ennakonpidätyksestä, veroilmoituksesta, vähennyksistä ja veronpalautuksesta.

Tutustu Verotus-sivuihin:
www.infopankki.fi/fi/elama-suomessa/tyo-ja-yrittajyys/verotus

Lisätietoja:
Tiedottaja Helena Ikäheimo, helena.ikaheimo(at)hel.fi, 040 334 1754

Infopankissa uusi sivu ”Linkkejä muilla kielillä”

12 kieliversion lisäksi Infopankki kokoaa yhteen materiaalia myös sellaisilla kielillä, jotka eivät kuulu Infopankin kielivalikoimaan. Linkitykset sijaitsevat sivustolla aiheiden mukaisesti. Nyt linkeistä on tehty myös koostesivu, josta ne löytyvät helposti:
www.infopankki.fi/fi/tietoa-suomesta/perustietoa-suomesta/linkkeja-muilla-kielilla

Linkkejä muilla kielillä -sivulla on linkkejä saksan-, thain-, kurdin-, puolan-, portugalin- ja romaniankieliseen materiaaliin.

Infopankin kieliversiot ovat suomi, ruotsi, englanti, venäjä, viro, ranska, somali, espanja, turkki, kiina, persia (farsi) ja arabia. Kieliversioiden sisällöt ovat identtisiä. Myös linkitykset ulkopuolisiin materiaaleihin löytyvät kaikilta sivuilta.   

Infopankki yhteistyöhön käännöstoimisto Lingoneerin kanssa

Infopankki on tehnyt Lingoneerin kanssa käännössopimuksen vuosille 2016 –18. Lingoneer vastaa Infopankin perustietosivujen sekä Helsingin seudun kuntien (Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen) paikallistietosivujen tekstien käännöksistä.

Lisätietoja:
tiedottaja Susanne Julin, susanne.julin(at)hel.fi, 040 336 0792

Henkilöstömuutoksia Infopankissa

Eeli Wördman aloitti 1.6. Infopankissa tiedottajana. Eelin tehtäviin kuuluvat Infopankin Vantaa- ja Terveys-sivujen ylläpito ja päivitys sekä erilaiset viestintään liittyvät tehtävät. Eelin työsuhde on vuoden loppuun. Sähköposti: eeli.wordman(at)hel.fi

Ingrid Pent aloitti 1.8. Infopankissa tiedottajana. Ingridin tehtäviin kuuluvat Infopankin Perhe- ja Ongelmatilanteet-osioiden ylläpito ja päivitys sekä viestintä erityisesti viron- ja venäjänkielisille. Ingridin työsuhde on vuoden loppuun. Sähköposti: ingrid.pent(at)hel.fi

Ulla Lehtonen siirtyi Infopankista 1.8. alkaen tiedottajaksi Helsingin kaupungin kotouttamismääräraha-hankkeeseen. Ullan tehtäviin kuuluu maahanmuuttajapalveluista tiedottaminen. Sähköposti: ulla.m.lehtonen(at)hel.fi