Infopankki.fi - Uutiskirje 5/2017
Helsingin kaupunginkanslia
18.
joulukuuta
2017
Takaisin
Kuva: Toimittaja Eric Lipchis ja kuvaaja Linus Otsamo kylässä Infopankissa.

Eric Suomessa ja Infopankissa

Aamulehden suosittu videobloggaaja espanjalainen Eric kävi kylässä Infopankissa, ja vierailun tuloksena syntyi video ”5 asiaa, jotka kerrotaan Suomeen muuttaville ulkomaalaisille”. Videossa Eric kertoo omaan vauhdikkaaseen tyyliinsä huonoimmat ja parhaat vinkit muuttajalle.

Eric Lipchis tutki Infopankkia tarkkaan, kun hän muutti Espanjasta Suomeen joitakin vuosia sitten. -Todella hieno palvelu, josta on ollut minulle paljon hyötyä, kertoi Eric.

Katso video: https://www.aamulehti.fi/videot/5-asiaa-jotka-kerrotaan-suomeen-muuttavi...

Infopankin hakukonenäkyvyyttä parannettu

Sivustolle on ostettu ssl-sertifikaatti, joka näkyy https-alkuna url-osoiterivillä. Hakukoneille ja selaimille sivu näyttäytyy jatkossa turvallisena. Sivustolla ollut toistuva otsikkovirhe on poistettu ja nyt kaikilla sivuilla Googlelle näkyy vain yksi H1 pääotsikko.

Sivustolle on lisätty Rel Alternate Href Lang -tagit, joiden avulla Google tunnistaa Infopankin eri kieliversiot saman sivun kieliversioiksi. Javascript on poistettu kielenvalintasivulta, ja nyt myös Googlen robotti näkee, että linkit johtavat sivustolle.

Lisätietoja
Tiedottaja Eeli Wördman, eeli.wordman(at)hel.fi, 040 660 5206

Infopankin EU-kansalaisille tarkoitetut sivut ovat uudistuneet

Sivuilta löytyy tarkempaa tietoa eri syistä Suomeen muuttaville EU-kansalaisille. Jos olet muuttanut Suomeen esimerkiksi työn takia tai perheenjäsenen luokse, niin löydät tiedot siitä, mitä sinuun pitää tehdä ja missä järjestyksessä, jotta viranomaisasiat hoituvat. Myös EU-kansalaisen oleskeluoikeuden rekisteröintiin liittyvät asiat löytyvät nyt selkeämmin yhdeltä sivulta.

https://www.infopankki.fi/fi/muutto-suomeen/eu-kansalaiset

https://www.infopankki.fi/fi/muutto-suomeen/eu-kansalaiset/eu-kansalaise...

Lisätietoja
Tiedottaja Ingrid Pent, ingrid.pent(at)hel,fi, 040 334 1754.

Ruotsin kieli Suomessa

Nyt kaikki ruotsin kielen opiskeluun ja kotoutumiseen liittyvä tieto löytyy Infopankista yhdeltä sivulta. Sivulla kerrotaan myös lasten varhaiskasvatuksesta ja koulutuksesta ruotsiksi sekä linkitetään maksuttomiin harjoituksiin ja kursseihin verkossa. Sivu on julkaistu 12 kielellä.

https://www.infopankki.fi/en/living-in-finland/finnish-and-swedish/swedi...

Tärkeitä lauseita suomeksi -video

Olemme tehneet videon, jonka avulla voi helposti opetella Tärkeitä lauseita suomeksi -sivun sanoja ja lauseita. Videossa Infopankin tiedottaja Saila Keskiaho lukee lauseita rauhalliseen tahtiin ja näyttää samalla lauseen suomeksi kirjoitettuna. Tekstitys on saatavilla 11 Infopankin muulla kielellä.

Video löytyy YouTubesta https://youtu.be/x93KrYlGkdU sekä Infopankin sivuilta.

Asioimistulkkiopiskelijat: Infopankin käännösten laatu hyvä

Diakin asioimistulkkikoulutuksen opiskelijat kävivät syksyllä läpi Infopankin Työ ja yrittäjyys -sisältöjä turkiksi, kiinaksi, somaliksi ja persiaksi. Saimme paljon hyödyllistä tietoa Infopankin käännöksistä ja termien yhdenmukaisuudesta. Käännösten laatu arvioitiin yleisesti ottaen oikein hyväksi, ja Infopankin tekstit koettiin ymmärrettäviksi.

Jatkossa tieto Infopankissa käytetyistä termeistä auttaa meitä saamaan entistä laadukkaampia käännöksiä. Yhteistyö Diakin kanssa jatkuu myös ensi vuonna.

Lisätietoja
tiedottaja Katja Kaila, katja.kaila(at)hel.fi, 040 135 0662

Finnishcourses-palvelussa uusia koulutuksen järjestäjiä

Uusina mukaan ovat tulleet Filippiinit-seura, Arffman Consulting ja Galimatias. Sivuston kautta käyttäjä saa nyt tiedot lähes 40 koulutuksen järjestäjän kurssista Helsingin seudulla. Keväälle 2018 on tarjolla lähes 300 eritasoista kurssia. Palvelussa on myös tietoa Tampereen ja Turun seudun kursseista.

www.finnishcourses.fi

Lisätietoja
päätoimittaja Eija Kyllönen-Saarnio, eija.kyllonen-saarnio(at)hel.fi, 050 363 3285