Infopankki.fi - Uutiskirje 6/2014
Helsingin kaupunginkanslia
18.
joulukuuta
2014
Takaisin

Kevään 2015 suomen kielen kurssit Finnishcourses.fi-palvelussa

Palvelussa on tietoja yli 300 kurssista, jotka alkavat kevätlukukaudella 2015. Tietoja voi hakea suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Saat kevään kurssit näkyviin, kun syötät päivämäärän (esimerkiksi 01.01.2015) kohtaan ”Hae alkamispäivän mukaan”. Muista valita ensin alue: Helsingin seutu tai Tampereen seutu.

www.finnishcourses.fi

Finnishcourses.fi-kävijäkyselyn tulokset

Finnishcourses.fi-sivustolla toteutettiin kävijäkysely 27.8.–15.9.2014.

  • Kyselyyn tuli yhteensä 256 vastausta.
  • Vastaajista 79 käytti suomenkielistä versiota, 117 englanninkielistä ja 60 venäjänkielistä.
  • Kyselyn perusteella voi sanoa, että palvelusta etsitään eniten aloitus- ja perustason kursseja.
  • Vastaajien mielestä palvelusta oli helppo löytää sopiva kurssi.

Parannusehdotuksissa toivottiin, että palvelun kautta voisi ilmoittautua kursseille, mobiilisovellusta, ajantasaista tietoa kurssien paikkatilanteesta sekä apua oman kielitaidon arviointiin.

Lisätietoja: tiedottaja Helena Ikäheimo, helena.ikaheimo(at)hel.fi, 040 334 1754

Infopankin käännösohjetta päivitetty

Infopankki-toimituksen ja käännöstoimisto Semantixin kääntäjien tapaamisessa keskusteltiin monikielisen verkkosivuston käännösprosesseista, Infopankin käännösohjeesta ja eri kielten konventioista. Suurin osa Infopankin käännöksistä on päivityskäännöksiä, jotka tehdään verkkosivuille 12 kieliversioon. Lisäksi Infopankissa on lyhyet versiot albaniaksi ja kurdiksi.

Infopankin käännösohje 28.10.2014: 
www.infopankki.fi/fi/kaannokset

Lisätietoja: tiedottaja Susanne Julin, susanne.julin(at)hel.fi, 040 336 0792

Infopankki-kampanjalla näkyvyyttä jäsenkunnissa ja Virossa

Loppuvuoden Infopankki-kampanja näkyi Turun, Tampereen, Mikkelin ja Oulun paikallislehdissä sekä Helsingin seudulla ilmaisjakelulehdissä ja busseissa. Finnishcourses.fi:n julisteet olivat näkyvillä myös metron ja raitiovaunujen digiscreeneillä. Vironkielisiä tavoiteltiin Infopankki-valomainoksilla Tallinnan satamassa ja laivoilla.

Lisätietoja: tiedottaja Jaana Rytkönen, jaana.rytkonen(at)hel.fi, 040 336 0793

Infopankki mukana Educa-messuilla Helsingissä tammikuussa

Tervetuloa tapaamaan meitä opetusalan valtakunnalliseen koulutustapahtumaan Educa-messuille 23.-24.1.2015 Helsingin Messukeskukseen. Esittelemme tapahtumassa Infopankkia ja Finnishcourses.fi-kurssihakua. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Kotouttaminen.fi-sivustolla tietoa Infopankin käytöstä

Työ- ja elinkeinoministeriön uusi sivusto on suunnattu kotouttamisen ja pakolaisten vastaanoton asiantuntijoille. Sivustolle kootaan tietoa koulutuksista ja tapahtumista, oppaista ja kehittämishankkeista sekä annetaan ohjeita esimerkiksi viestintään.

Monikielinen viestintä ja maahanmuuttajille suunnattu kieli

Viisi vinkkiä Infopankin tehokkaaseen käyttöön

Monitori-lehdessä juttu Infopankin käytöstä neuvontatyön tukena

Sisäministeriön Monitori-verkkolehti kertoo, miten Infopankki helpottaa monikielistä neuvontatyötä. Helsingin kaupungin Virka-infon neuvoja Hamed Shafae listaa Infopankin yhdeksi neuvojan tärkeimmistä työkaluista yhdessä Maahanmuuttoviraston, maistraatin ja poliisin verkkopalvelujen kanssa.