Infopankki.fi - Uutiskirje 6/2015
Helsingin kaupunginkanslia
21.
joulukuuta
2015
Takaisin
Arabiankielinen etusivu kännykässä. Kielenvaihto 12 kielen välillä onnistuu maapallo-kuvakkeesta.

Infopankki kännykässä ja tabletilla

Infopankkia voi nyt käyttää helposti eri laitteilla, myös kännykällä ja tabletilla. Kieliversion vaihtaminen ja sivustolla liikkuminen on edelleen käyttäjälle helppoa. Samalla Infopankin käytettävyyttä on parannettu suurentamalla fonttikokoa ja selkeyttämällä etusivua.

Myös Infopankin jäsenkuntien sivut löytyvät entistä helpommin, kun kunnat näkyvät kaikilla sivuilla ja kuntatiedolle on oma symboli. Käyttöliittymätekstejä on muokattu käyttäjäpalautteen ja käytettävyystestauksen perusteella.

www.infopankki.fi

Lisätietoja:
tiedottaja Helena Ikäheimo, helena.ikaheimo(at)hel.fi, 040 334 1754.

Tiedot turvapaikanhakijan sosiaaliturvasta päivitetty Infopankin sivuille

Sosiaaliturvaa koskevat tiedot tuotettiin yhteistyössä Kelan kanssa. Kela sai syksyn aikana runsaasti yhteydenottoja liittyen erityisesti turvapaikanhakijoiden terveydenhuoltoon ja Kelan maksamiin etuuksiin. Tiedotusta lisättiin ja Infopankin sivuille kirjoitettiin entistä selkeämmin, että turvapaikanhakijat eivät ole oikeutettuja sosiaaliturvaan.

Infopankin Turvapaikanhakija-sivulla on tiiviissä muodossa tietoa oleskelu- ja työnteko-oikeudesta, perheenyhdistämisestä ja terveydestä:
www.infopankki.fi/fi/muutto-suomeen/olen-/turvapaikanhakija

Kotoutuminen on kumppanuutta - Infopankki mukana TEMin kampanjassa

Työ- ja elinkeinoministeriö kokosi syksyllä 2015 eri organisaatioiden lupauksia ja aloitteita kotoutumisen edistämiseksi. Ne otetaan huomioon kotouttamisen kumppanuusohjelman valmistelussa.

Myös Infopankki otti osaa kampanjaan. Infopankki lupaa tarjota ajantasaista ja monikielistä tietoa Suomesta maahanmuuttajille. Tuotamme tietoa yhteistyössä viranomaisten ja järjestöjen kanssa maahanmuuttajille tärkeistä aiheista.

- Infopankki perustuu yhteistyölle eri viranomaisten kanssa. On järkevämpää koota maahanmuuttajien tarvitsema keskeinen tieto yhteen paikkaan kuin tuottaa samaa tietoa moneen kertaan uudestaan, sanoo Infopankin päätoimittaja Eija Kyllönen-Saarnio.

Lisätietoja:
päätoimittaja Eija Kyllönen-Saarnio, eija.kyllonen-saarnio(at)hel.fi, 050 363 3285.

Yhteistyö SPR:n Ei rasismille! -hankkeen kanssa

Hanke yhdistää eri tahot monipuolistamaan keskustelua rasismista. Sen tavoitteina ovat rasisminvastainen kasvatus, valistaminen sekä kansalais- ja vapaaehtoistoiminta.

Ei rasismille -verkkosivujen kautta voi myös ilmoittaa, jos on kokenut rasismia. Sivuilta ohjataan myös Infopankkiin.  – Alun perin hankkeessa oli tarkoitus luoda tietopaketti rasismista ja syrjinnästä. Päädyimme kuitenkin tekemään yhteistyötä Infopankin kanssa, jossa on jo tietoa rasismista 12 kielellä. Hankkeen resurssit eivät olisi riittäneet vastaavaan kielivalikoimaan. Emme myöskään halunneet luoda kilpailevaa palvelua, koska toimiva vaihtoehto oli jo olemassa, kertoo hankkeen suunnittelija Federico Ferreira.

Infopankki vironkielisellä Finest FM -radiokanavalla

Talvikaudella 2015–16 vironkieliset radiokuuntelijat saavat tietoa Infopankista Finest FM -radiokanavan ja nettisivujen kautta. Ainoaa vironkielistä suomalaista radiokanavaa kuuntelevat Suomessa asuvat ja Virosta Suomeen muuttoa suunnittelevat vironkieliset. Infopankin mainoksissa kerrotaan Infopankin vironkielisistä sivuista ja sisällöistä.

Finest FM
http://web.finestfm.fi/

Infopankki viroksi www.infopankki.fi/et/esileht

Seuraa Infopankkia Twitterissä

Käytämme Twitteriä sidosryhmäviestintään; kerromme Infopankin ja jäsenkuntien toiminnasta sekä monikieliseen viestintään ja maahanmuuttoon liittyvistä ajankohtaisista asioista.  Kannattaa seurata!

@infopankki
https://twitter.com/infopankki

Lisätietoja:
Ulla Lehtonen, ulla.m.lehtonen(at)hel.fi, 040 831 2734

Hyvää Joulua ja Onnea Vuodelle 2016!
toivottaa Infopankki-toimitus