Infopankki.fi - Uutiskirje 6/2016
Helsingin kaupunginkanslia
13.
joulukuuta
2016
Takaisin

Infopankin tekstit ovat vapaasti käytettävissä

Monet yhteistyökumppanit ovat jo hyödyntäneet Infopankin tekstejä, mutta nyt Infopankin sivuille on lisätty tieto lisenssistä, jonka mukaan kaikki Infopankin verkkosivuilla julkaistut tekstit kaikilla kielillä ovat vapaasti käytettävissä. Lisenssin nimi on Creative Commons Nimeä 4.0.

Infopankkiin on myös rakenteilla avoin rajapinta.

Tutustu CC Nimeä 4.0. -lisenssiin:
www.infopankki.fi/fi/tietoa-palvelusta/avoin-data

Lisätietoja:
Tiedottaja Helena Ikäheimo, helena.ikaheimo(at)hel.fi, 040 334 1754.   

Kevään 2017 suomen kielen kurssit

Koulutuksen järjestäjät ovat julkaisseet runsaasti tietoja Finnishcourses.fi-palvelussa ensi kevään suomen kielen kursseista Helsingin, Turun ja Tampereen seuduilla. Tietoja voi hakea suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Kursseja on aloitustasosta 0 aina keskitasoon B2.2 saakka. Kevään kurssitiedot saa näkyville kun valitsee hakukriteeriksi 1.1.2017.

www.finnishcourses.fi

Lisätietoja:
Tiedottaja Helena Ikäheimo, helena.ikaheimo(at)hel.fi, 040 334 1754.   

Päivityksiä Infopankin sivuille

Syksyn aikana Infopankin sivuille on tehty useita päivityksiä. Päivitetyt tiedot löytyvät Infopankista 12 kielellä:

Ulkomaalaislupa-asiat siirtyvät poliisilta Maahanmuuttovirastolle ja perustoimeentulotuki kunnilta Kelalle 1.1.2017. Nämä tiedot päivitetään Infopankkiin vuodenvaihteessa.

Lisätietoja:
Tiedottaja Susanne Julin, susanne.julin(at)hel.fi, 040 336 0792

Infopankin ensimmäisen WhatsApp-kurssin tulokset

Your First Finnish Friend -kampanjassa lähetimme viestejä Helsingin seudun kv-opiskelijoille. Jokaisessa viestissä oli tietoa elämästä Suomessa sekä linkki vastaavaan aiheeseen Infopankin sivuille. Kurssin hahmona käytimme Finland Emoji-symbolia saimaannorppaa.

Kurssilla oli 650 tilaajaa ja saimme siitä runsaasti positiivista palautetta. Se oli myös ehdolla European Excellence Awards 2016 Mobile Communications & Apps -sarjassa.

Kumppaneina kampanjassa olivat Arcada, Humak, Laurea, Helsingin yliopisto, Aalto yliopisto ja Metropolia. Teknisestä toteutuksesta vastasi sosiaaliseen mediaan erikoistunut mediatoimisto Kurio.

Lisätietoja:
Tiedottaja Eeli Wördman, eeli.wordman(at)hel.fi, 040 660 5206