Jakomäen sydän
Jakomäen sydämen asemakaava päätöksenteossa
14.
joulukuuta
2017
Takaisin
Ehdotus Jakomäen keskiosan asemakaavan muuttamiseksi on edennyt kaupunkiympäristölautakunnan hyväksyttäväksi.

Jakomäen keskiosan asemakaavaa käsitellään joulukuussa

Ehdotus Jakomäen keskiosan asemakaavan muuttamiseksi on nyt edennyt kaupunkiympäristölautakunnan hyväksyttäväksi. Ehdotuksen pohjana oli arkkitehtuurikilpailu, jonka ehdotuksia asukkaat saivat kommentoida keväällä. Uusi kaava mahdollistaa huonokuntoisten koulu-, päiväkoti-, nuorisotalo- ja leikkipuistorakennusten korvaamisen uudella monitoimirakennuksella sekä uusien asuintalojen rakentamisen.

Hyväksynnän jälkeen kaavaehdotukset asetetaan nähtäville muun muassa kaupungin verkkosivuille osoitteeseen www.hel.fi/kaavakuulutukset. Suunnittelun etenemistä voit seurata tilaamalla suunnitelmavahdin sähköpostiisi osoitteesta www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/julkaisut-ja-aineistot/suunnitelmavahti.

Kaavasta päättää lopullisesti kaupunginvaltuusto, ja uuden asemakaavan arvioidaan valmistuvan vuoden 2018 lopulla. Lisätietoja kaavamuutoksesta saa arkkitehti Johanna Mutaselta johanna.mutanen@hel.fi

Suunnittelutyöpajoissa on tutustuttu myös olemassa olevien monitoimirakennusten, kuten Maunulan monitoimitalon arkeen.

Rakentamisen aikataulu tarkentuu vuoden alussa

Jakomäen sydämen uuden koulu-, päiväkoti- ja nuorisotalorakennuksen suunnitelmaa on tarkennettu syksyn aikana. Keväällä arkkitehtuurikilpailun voittanutta Demos-ehdotusta on kehitetty yhdessä talon tulevien käyttäjien kanssa.

Rakentamista edeltävä hankesuunnitelma valmistuu päätöksentekoon vuoden 2018 alkupuolella. Samalla tarkentuvat rakentamisen aikataulut ja tarvittavat väistötilat. Rakentamista suunnitellaan toteutettavaksi niin, että koulu-, päiväkoti- ja nuorisotalotoiminta voisi jatkua nykyisissä tiloissa uuden rakennuksen valmistumiseen asti. Leikkipuiston väliaikaistiloja selvitetään.

Alustavan aikataulun mukaan palvelurakennuksen rakentamisen on tarkoitus alkaa vuoden 2019 alussa, ja se otettaisiin käyttöön syksyllä 2020. Tyhjien rakennusten purkaminen voisi alkaa syksyllä 2018.

Yhteisen talon tulevaisuutta kokoontuivat kirjastolle miettimään päiväkodin, koulun, leikkipuiston ja nuorisotalon henkilökunta sekä asukasyhdistyksen edustajat.

Henkilökunnan työpajassa visioitiin arkea yhteisessä talossa

Uuden rakennuksen suunnitteluun ovat osallistuneet myös talossa toimivien palvelujen henkilökunta ja vapaaehtoistoiminnan järjestäjät. Syyskuussa pidetyssä opetus-, päivähoito- ja nuorisotoimen työntekijöiden yhteisessä tulevaisuustyöpajassa visioitiin yhteistä arkea uudessa rakennuksessa.

Uuteen taloon varataan tilaa myös kaupunkilaisten käyttöön, ja työpajaan kansalaiskäytön näkökulmaa toivat kaupunginosayhdistys Koillis-Seura sekä Perhepaikka Punahilkka.

Jakomäen peruskoulun oppilaat kirjasivat ajatuksiaan tulevasta rakennuksesta.

Koululaiset kertoivat unelmansa Jakomäen 50-vuotisjuhlissa

Koululaiset ja kaupunkilaiset osallistuivat tulevaisuuden Jakomäen sydämen unelmointiin Jakomäen 50-vuotisjuhlissa syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

Jakomäen peruskoulun 1-6 luokkien oppilaat kirjasivat Jakomäen sydän -työpajassa ajatuksiaan, unelmiaan, pelkojaan ja toiveitaan tulevaisuuden Jakomäen sydämestä.

Myös vanhemmat jakomäkeläiset kertoivat työpajassa muistojaan Jakomäen sydämen alueesta sekä odotuksiaan tulevasta. Jakomäen keskiosan uudistaminen sai innostunutta vastaanottoa, uutta ilmettä ja uusia asuintaloja odotetaan jo.

Pysy kuulolla Jakomäen sydämestä – tilaa kuulumiset sähköpostiisi

Jakomäen keskiosa mullistuu lähivuosina, kun peruskoulun rakennusten tilalle nousee uusi, laajennettu palvelurakennus. Rakennukseen muuttaa aikanaan peruskoulu, päiväkoti ja leikkipuisto sekä nuorisotila. Tilaa varataan myös asukastoiminnalle. Nykyisten rakennusten tilalle suunnitellaan asuintaloja.

Jakomäen sydän -uutisia lähetämme aika ajoin, kun meillä on hankkeen tiimoilta uutta kerrottavaa.

Tämän uutiskirjeen voit tilata Jakomäen sydän -verkkosivulla www.uuttahelsinkia.fi/jakomaensydan