News from Jätkäsaari Mobility Lab
11.
elokuuta
2021
Takaisin

Urban Tech Helsinki incubator - open call & info

Urban Tech Helsinki (https://urbantechhelsinki.fi/) is a new incubator for clean and sustainable urban solutions. It's first call is open now, until August 22nd. We hope to see smart mobility startups well represented in there! 

Register now to an online info session on Tuesday 17.8.2021 at 15 (EEST). 

Drone-as-a-service -pilotointiohjelman kokeiluhaku 22.8.2021 saakka

Forum Virium Helsinki hakee Vähähiilisyyttä tukevat dronepalveluratkaisut Etelä-Suomessa -EAKR-hankkeessa uusia dronepalveluratkaisuja, joiden avulla voitaisiin vähentää CO2-päästöjä. Tarjouskilpailu on auki 22.8.2021 saakka.  

Jätkäsaari Mobility Lab kokeiluwebinaari 25.8.2021

Keskiviikkona 25.8. klo 14-16 pidetään (vielä virtuaalitilaisuutena) verkostotapahtuma, jossa esitellään keväällä päättyneitä kokeilujaan sekä kerrotaan uusista käynnistyneistä/käynnistyvistä kokeiluista.

Osana tilaisuutta keskustellaan kokeilualustatoiminnasta ja sen kehittämisestä eteenpäin. Keväällä päättyi yhtenä Jätkäsaari Mobility Labin kokonaisuuteen kuuluvana osana toiminut Launchpad-projekti (tutustu loppuraporttiin), mutta kokeiluastatoimintaa jatketaan ja kehitetään eteenpäin, jotta toiminnasta on entistä enemmän konkreettista hyötyä ja lisäarvoa uusia ratkaisuja kehittäville toimijoille.

14-15:15 Kokeiluesittelyt

  • Läheltä piti! Turvallisesti suojatiellä (MarshallAI)
  • Turvallinen ja mielekäs pyöräily kaikille (TerrainSense)
  • Älykäs suojatien varoitusjärjestelmä näkövammaisten turvallisuuden parantamiseksi (InnoTrafik)
  • Tulevia kokeiluja, mm. Palautesovellus liikkujille (Infotripla) sekä dronekuljetukset

15:15-16 Työpajaosuus: kokeilualustatoiminnan kehittäminen

Ilmoittaudu mukaan!

Digikaksoset yhteen: Rakennettu ympäristö + liikenne

Keskiviikkona 1.9.2021 pidettävään "Digikaksoset yhteen: Rakennettu ympäristö + liikenne" -verkkotilaisuuteen!  

Tilaisuuden tavoitteena on tuoda digitaalisia kaksosia toteuttavat, mahdollistavat, hyödyntävät ja niistä kiinnostuneet tahot yhteen verkostoitumaan, jakamaan oppejaan, keskustelemaan ja tutustumaan olemassa oleviin ratkaisuihin, sekä pohtimaan mahdollisuuksia yhteistyölle.

Ohjelmassa on esityksiä digitaalisten kaksosten kehityksen avaintoimijoilta niin rakennetun ympäristön kuin liikenteen puolelta, tietoa ajankohtaisista kehityshankkeista, paneelikeskustelu sekä yhteinen keskusteluosuus. 

Ilmoittaudu mukaan!