Helsingin kaupunki
talous- ja suunnittelukeskus
3.
huhtikuuta
2013
Takaisin

Uusi Jätkäsaaren liiketilat kartalla -nettisivusto julkaistu!

Alueen kaupalliset palvelut kehittyvät - kaupungin ylläpitämä nettisivusto http://jatkasaarenliiketilat.hel.fi auttaa liiketilan vuokraajien ja yritysten kohtaamista.

Helsingin kaupunki on tuottanut palvelun, jonka tarkoituksena on edesauttaa Jätkäsaaren kadunvarsitilojen tarjoajien ja tiloja etsivien yritysten kohtaamista. "Jätkäsaaren liiketilat kartalla" -nettisivusto esittelee kootusti Jätkäsaareen rakennettavia ja olemassa olevia kadunvarsiliiketiloja. Sivustolla esitetään karttapohjalla kunkin liiketilan sijainti ja tärkeimmät tiedot tilasta, kuten tilan koko ja tilan vuokrauksesta vastaava yhteyshenkilö.

Sivustoa ylläpitää Helsingin kaupungin talous- ja suunnittelukeskus. Liiketiloja vuokraaville ja markkinoiville tahoille tietojen lisääminen sivustolle on maksutonta.

Jätkäsaari rakentuu kovaa vauhtia osaksi kantakaupunkia. Alueelle on tähän mennessä muuttanut noin 1000 asukasta, ja tämän vuoden lopussa asukkaita on yli 2500. Samalla kaupallisten palveluiden kysyntä Jätkäsaaressa kasvaa.

Vilkkaan matkustajasataman, Länsiterminaalin, ja sen vieressä sijaitsevan Verkkokauppa.comin ansiosta Jätkäsaaressa on jo nyt päivittäin huomattava määrä kävijöitä asukkaiden lisäksi. Muita kaupallisia palveluita alueella tarjoavat mm. päivittäistavarakauppa, kuntosali sekä muutama kahvila. Lisäksi Jätkäsaaressa sijaitsee terveyspalveluiden keskittymä, jossa toimii yksityinen sairaala. Makasiinirakennuksissa sijaitsevat galleriat ja työtilat sekä Huutokonttorissa sijaitseva Jätkäsaaren infokeskus täydentävät palvelutarjontaa.

Tulevaisuudessa palvelutarjonta monipuolistuu entisestään. Jätkäsaareen on suunniteltu runsaasti erikokoisia kadunvarsiliiketiloja raitiotieyhteyksien läheisyyteen, erityisesti alueen pääkaduille Välimerenkadulle ja Tyynenmerenkadulle. Monet näistä tiloista soveltuvat myös toimistokäyttöön.

Lisätiedot:

Laura Schrey, projekti-insinööri, talous- ja suunnittelukeskus, Länsisataman aluerakentamisprojekti, laura.schrey@hel.fi, 09 310 25807, Minna Maarttola, kehityspäällikkö, talous- ja suunnittelukeskus, elinkeinopalvelu, minna.maarttola@hel.fi, 09 310 36307

Huutokonttorille pääsee kätevästi mm. raitiovaunu 9:llä.

Tervetuloa Huutokonttorille

Jätkäsaaren infokeskus on avoinna keskiviikosta perjantaihin klo 10-18 ja lauantaisin klo 12-17. Paikalla asiantuntija-opas. Toisen kerroksen näyttelytilassa voi tutustua pienoismalleihin, karttoihin, kuvapintoihin sekä monikosketusnäyttöön. Tilassa on myös verholla suljettava auditoriotila, jossa voidaan pitää esityksiä ja luentoja 50 hengelle.

Ensimmäisen kerroksen kahvilan yhteydessä esitellään alueen rakennuttajien kohteita.

Jätkäsaari on myös facebookissa: www.facebook.com/jatkasaari. Käy keskustelemassa, antamassa terveisiä ym.!

Tall Ships Racesin aikana alueella on muutoksia liikenne- ja pysäköintijärjestelyissä.

Tall Ship Races Ruoholahdessa ja Jätkäsaaressa

Purjehdustapahtumasta 17.-20.7.2013. on tulossa tämän vuoden Suomen suurin yleisötapahtuma.  Purjehduskilpailuun osallistuu noin 100 alusta, mukanaan noin 3 000 nuorta purjehtijaa. Edellisen kerran Helsinki oli isäntäkaupunkina vuonna 2000. Kilpailun taustalla on Sail Training International, joka on kansainvälinen voittoa tavoittelematon järjestö. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii tapahtuman suojelijana.

Tapahtuma-alueita ovat Hietalahti, Jätkäsaari ja osa Hietalahden telakan alueesta. Ohjelmaa on päivittäin klo 10-22. Vapaa pääsy.

Jätkäsaaren rakentaminen uutiskirje 1/2013 - Julkaisija: Helsingin kaupunki, talous- ja suunnittelukeskus - Toimituskunta: Timo Laitinen, projektinjohtaja, puh. (09) 310 36114, Laura Schrey, projekti-insinööri, puh. (09) 310 25807, Jari Virmanen, projekti-insinööri, puh. (09) 310 36032, Sirkka Mäkeläinen, viestintäpäällikkö, puh. (09) 310 36132