Kalasataman uutiskirje
23.
huhtikuuta
2020
Takaisin
Kuva: Tero Pajukallio

Kalasataman ajankohtaiset liikenneasiat

  • Vilhonvuorenkadun rakentaminen etenee ja katu on kokonaan valmis viimeistään 15.6.2022, mutta avataan liikenteelle mahdollisesti jo vuoden 2021 lopulla.
  • Jalankulun ja pyöräilyn kiertotie kulkee Vilhonvuorenkadun rakentamisen ajan Suvilahden alueen läpi. Kartan reitistä löydät täältä. Mikäli Suvilahdessa järjestetään tapahtumia kesällä 2020, tiedotetaan väliaikaisista järjestelyistä erikseen.
  • Vilhonvuorenkadun rakentamiseen liittyvät katutyöt Sörnäisten rantatien liittymässä valmistuvat kesäkuun 2020 aikana. Työmaalla on vaikutuksia liikenteeseen, mutta opastus on ajantasalla työmaan kulloisenkin tilanteen mukaan. Jalankulun ja pyöräilyn reitit saattavat muuttua jopa päivittäin. Lisätietoa liikennejärjestelyistä löytyy täältä.
  • Kalasataman raitiotiehankkeen hankintapäätös on tehty HKL:n johtokunnassa 2.4.2020 ja kaupunkiympäristölautakunnassa 7.4.2.2020. Tavoitteena on, että rakentaminen alkaa keväällä 2021 ja liikennöinti aloitetaan vuoden 2024 lopulla. Lisätietoa löydät täältä.
  • Sörnäisten rantatien ja Hermannin rantatien yhdistävän Sörnäistentunnelin hankesuunnittelu on käynnissä. Tavoitteena on viedä hankesuunnitelma päätöksentekoon syksyllä 2020. Mikäli tunneli päätetään toteuttaa, olisi rakentaminen ajankohtaista aikaisintaan 2020-luvun loppupuolella.  
Kuva: Tero Pajukallio

Ajankohtaista asuntorakentamisessa

  • Redin kolmannen asuntotornin, Kompassin, rakentaminen käynnistyy. SRV ja Kojamo allekirjoittivat urakkasopimuksen kohteesta 21.4.2020. Tavoitteena on, että 31-kerroksinen 291 asunnon asuntotorni valmistuu 2022. Lisätietoa löydät täältä.
  • Sompasaaren ja Verkkosaaren eteläosan rakentaminen jatkuu vilkkaana. Kevään aikana alueilla on valmistunut noin 580 asuntoa ja kesän ja alkusyksyn aikana valmistuu vielä noin 600 asuntoa. Päivitetyt aikataulukartat löytyvät täältä.
  • Kalasatamassa asuu tällä hetkellä noin 6000 asukasta ja ensi vuoden alussa jo noin 7000.
Kuva: Tero Pajukallio

Redin puistokansi Bryga on vuoden ympäristörakenne

Puistokansi Bryga on valittu Vuoden 2019 Ympäristörakenteeksi. Kauppakeskus Redin katolla ja rakentuvan tornitalokokonaisuuden yhteydessä sijaitseva puisto on Suomen oloissa uutta, tulevaisuuteen katsovaa kaupunkirakentamista. Päivisin, klo 8-20, avoinna olevaan puistoon voi tulla hengähtämään, leikkimään lasten kanssa tai vain nauttimaan auringosta. Lisätietoa löydät täältä.