Kalasataman uutiskirje
7.
kesäkuuta
2022
Takaisin

Katu- ja puistorakentamisen sekä ratikkahankkeiden tilanne:

 • Vilhonvuorenkatu avataan liikenteelle 17.6.2022 iltapäivällä tuoden odotetun uuden yhteyden alueelle.
 • Loviseholminpuiston rakentaminen jatkuu Sompasaaressa ja valmistuu suurelta osin vuoden loppuun mennessä. Aivan eteläisin osa puistosta valmistuu viereisen talonrakennustyömaan vuoksi 2024.
 • Katujen viimeistelytöitä tehdään 2022 mm. Kalasatamankadulla ja Capellan puistotiellä, Työpajanpihalla ja vähän Sompasaaressakin. Kalasatamankujalle Kalasatamanpuiston länsireunaan rakennetaan kesällä väliaikainen pyörätie. Katurakentamisen aikataulukarttoja on päivitetty Uutta Helsinkiä -sivuille ja Facebook-sivulle.
 • Kalasatamasta Pasilaan -hankkeessa rakennetaan nyt Hermannin rantatietä Vanhan talvitien ja Haukilahdenkadun välisellä osuudella ja tilapäiset liikennejärjestelyt on otettu kokonaisuudessaan käyttöön Kyläsaarenkadulla. Sörnäistentunnelin pohjoisen suuaukon rakentaminen on juuri alkanut. Sörnäistenniemellä rakennetaan raiteita parhaillaan Leonkadulla ja Junonkadulla Polariksenkadusta pohjoiseen ja katuosuudet on suljettu moottoriajoneuvoliikenteeltä.  Junonkadun eteläosassa työt käynnistyvät kesällä. Leonkadun ja Junonkadun työt valmistuvat vuoden loppuun mennessä. Sompasaaressa Aallonhalkojan rakennustyöt käynnistyvät syksyllä.

  Töiden etenemistä voi seurata hankkeen verkkosivujen, www.kalasatamastapasilaan.fi, kautta ja sosiaalisessa mediassa (Facebook, Twitter ja Instagram).
 • Kruunusillat -hankkeessa jatkuu Finkensillan rakentaminen ja Merihaansillan rakentamisen valmistelevat työt. Töiden etenemistä voit seurata verkkosivujen,  www.kruunusillat.fi, kautta tai sosiaalisessa mediassa (Facebook, Twitter). 
Alicja Kwade: Big Be-Hide, 2019 / Kuva: HAM/Maija Toivanen

Uusia pysyviä taideteoksia julkistetaan 7. kesäkuuta

Biennaalissa ihastuttaneet Berliinissä asuvan ja työskentelevän taiteilijan Alicja Kwaden teokset Big Be-Hide ja Pars Pro Toto sijoitetaan pysyvästi Kalasatamaan: Be-Hide -teos Parrulaiturin keskimmäiselle laituriulokkeelle ja Pars Pro Toto -teos Capellanrannan rantaportaikkoon. Pormestari Juhana Vartiainen julkistaa teokset. Julkistamistilaisuus alkaa 7.6. klo 13.30 Parrulaiturilta, josta siirrytään Capellanrantaan. Lue lisää täältä. Tervetuloa mukaan avajaisiin!

Kalasataman valon juhla 2021. Kuva: Ahti Kannisto/Maria Baric Company

Kalasataman ympäristötaidetapahtumia järjestetään loppukesällä ja syksyn aikana

Tämän vuoden tapahtumahaun tuloksena alueella järjestetään viisi ympäristötaidehankkeessa tilattavaa tapahtumaa. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Lausunnasta on saatu nauttia jo toukokuussa ja loppukesästä luvassa on katusirkuskarnevaali ja perheille suunnattuja teatteriesityksiä. Tapahtumakausi huipentuu syksyllä Kalasataman valon juhlaan sekä valotaiteeseen.

Lisätietoja tapahtumista täällä

Verkkosaaren päiväkotia rakennetaan. Kuva Tero Pajukallio

Muuta ajankohtaista

 • Asuntorakentaminen käynnistyy kesän aikana Nihdissä ja viimeistään syksyllä Verkkosaaren pohjoisosassa. Alueiden aikataulukarttoja on päivitetty Uutta Helsinkia -sivulle ja Facebookiin.
 • Verkkosaaren päiväkodin rakentaminen etenee aikataulussa ja päiväkoti otetaan käyttöön vuoden 2023 alussa.
 • Hermanninrannan asemakaavaehdotus käsitellään kaupunkiympäristölautakunnassa 7.6.2022. Asialistaan voit tutustua täällä.
 • Suvilahden tapahtumakorttelin asemakaavan muutosehdotus on tavoitteena käsitellä alkusyksystä kaupunkiympäristölautakunnassa.
 • Suvilahdessa järjestetään kesällä pitkän tauon jälkeen myös isompia festivaaleja, mikä lisää liikkujien määrää alueen ympäristössä. Isompien tapahtumien yhteydessä on tapahtumapäivinä tulossa muutoksia liikenneyhteyksiin. Tapahtumajärjestäjät tiedottavat muutoksista ennen tapahtumia.