Kalasataman uutiskirje
18.
marraskuuta
2019
Takaisin
Kuva: Suomen Ilmakuva Oy

Kalasataman asuntorakentaminen jatkuu ennätysvauhtia

 • Kalasataman asuntorakentaminen jatkuu vilkkaana ja rakenteilla on noin 2 200 asuntoa.
 • Sompasaaren ja Verkkosaaren eteläosan lisäksi asuntorakentaminen on käynnistynyt myös Työpajanpihan alueella. Talonrakentamisaikataulut löytyy täältä
 • Redin ensimmäiseen asuntotorniin, Majakkaan, muuttaa asukkaat vaiheittain marraskuun lopun ja joulukuun aikana. Seuraava torni, Loisto, valmistuu arviolta loppuvuonna 2021. 
 • Asukkaita Kalasatamassa on jo noin 4 500. 

Kalasatamassa on monta katu- ja esirakentamisurakkaa käynnissä

 • Koksikadun viimeistelytyöt valmistuvat vuoden 2019 loppuun mennessä.
 • Kalasatamanpuiston rakentaminen jatkuu ja urakka valmistuu kesällä 2020. Kalasataman puiston rakentamista on hidastanut esiin tullut kallio, joka on vaatinut louhintaa. Työt jatkuvat keväällä 2020 lähinnä istutustöillä. Yhteiskäyttötunnelin suuaukon ympärille on rakennettu betonisia suojarakenteita. Suojarakenteiden katolle tullaan rakentamaan puinen oleskelutasanne, jonne vie Leonkadun puolelta betoniset portaat. Suojarakenteiden ympärille istutetaan puita, pensaita, köynnöksiä ja perennoja. 
 • Vilhonvuorenkadun itäosan rakentaminen on käynnissä ja valmistuu viimeistään kesäkuussa 2022. Pilaantuneen maan kaivu siirtyy joulu-tammikuun aikana telttaan mahdollisten haju- ja haitta-ainepitoisuuksien minimoimiseksi. 
 • Sompasaaressa tehdään katujen ja rantamuurien viimeistelytöitä kesään 2020 asti. Alueen eteläosan viimeistelytyöt tehdään myöhemmin. Aikataulukartan löydät täältä.
 • K-Kampuksen ympäristössä, Kalasatamankadulla, Hermannin rantatiellä ja Tukkutorinkujalla tehdään katujen viimeistelytöitä ja ne valmistuvat kesään 2020 mennessä. Verkkosaaren eteläosan katujen viimeistelytöiden aikataulukartan löydät täältä.
 • Työpajanpihan alueen esi- ja katurakentamisurakka on käynnissä ja urakan ensimmäinen vaihe valmistuu kesällä 2020. Kadun rakentamista jatketaan sitä mukaan, kun alueeseen rajautuvat rakennukset valmistuvat.
 • Verkkosaaren pohjoisosan katu- ja esirakentamisurakka on alkanut lokakuussa ja kestää noin 3 vuotta. Alueen väliaikaisten liikennejärjestelyiden yleiskartta löytyy täältä.
Havainnekuva Nihdistä. Kuva: Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy

Nihdin asemakaava

Kaupunginhallitus käsitteli Nihdin asemakaavaehdotuksen 11.11.2019 ja esittää kaupunginvaltuustolle kaavan hyväksymistä. Kaupunginvaltuusto käsittelee asiaa vielä loppuvuoden aikana.

Linjojen 50 ja 59 päätepysäkki Sompasaareen

Bussilinjat 50 ja 59 alkavat liikennöidä tammikuussa Sompasaareen asti. Kartan reittimuutoksesta ja pysäkeistä löydät täältä.

Jacob dahlgrenin teos Early One Morning, Eternity Sculpture. Kuva: Maija Astikainen

Video ympäristötaiteesta rakentuvassa Kalasatamassa

Kalasataman ympäristötaiteesta ja tapahtumista rakentuvassa Kalasatamassa on tehty video.

Katso video