Kalasataman uutiskirje
26.
helmikuuta
2019
Takaisin
Kalasatama Urban Lab. Kuva: Forum Virium

Uusi Urban Lab -tila Kalasatamassa

REDIssä sijaitseva uusi Kalasatama Urban Lab -tila on varattavissa tapahtumille ja tilaisuuksille, jotka edistävät fiksua ja ympäristöystävällistä arkea tai Kalasataman alueen kehittämistä. Tilassa järjestetään niin kaikille avoimia kuin yksityistilaisuuksiakin. Kalasatama Urban Lab soveltuu esimerkiksi taloyhtiöiden yhtiökokousten käyttöön. Tällä viikolla tilaan on mahdollista tutustua Kalasatama Urban Lab Day -tapahtumassa keskiviikkona 27.2. kello 16–18. Paikalla on Kalasataman alueen toimijoita kertomassa, miten aluetta, sen palveluja ja liiketoimintaa kehitetään. Tilan voi varata olemalla yhteydessä Living Lab -suunnittelija Mette Hiltuseen puhelimitse 040 743 6550 tai sähköpostitse mette.hiltunen@forumvirium.fi.

Lisätietoa Kalasatama Urban Labista  
Tutustu tilaan tarkemmin Flextila-palvelussa
Kalasatama Urban Lab Day

Sompasaaren maisemia syksyllä. Kuva: Tero Pajukallio

Kalasatama rakentuu ennätysvauhtia

Kalasatamassa rakennetaan vilkkaasti, sillä parhaillaan työn alla on 2 400 asuntoa. Viime vuonna alueella käynnistyi ennätysmäärän, 1 749 asunnon, rakentaminen. Asukkaita Kalasatamassa on tällä hetkellä noin 3 400. Etenkin Sompasaari ja Verkkosaari nousevat vauhdilla, sillä Sompasaaressa käynnissä on 16 kohteen rakentaminen ja Verkkosaaressa 17. Kummankin alueen kaikki tontit on varattu. Redin toisen asuntotornin, Loisteen, rakentaminen on myös käynnistynyt. Sörnäistenniemen viimeinen asuntohanke puolestaan valmistui helmikuun puolessa välissä.

Lisätietoa kuluvan vuoden rakentamisesta Kalasatamassa

Arcadan liikuntahalli

Ammattikorkeakoulu Arcadan opiskelija-asunnot ja liikuntahalli valmistuvat

Opiskelija-asunnot valmistuivat tammikuun lopussa ja liikuntahalli puolestaan valmistuu helmikuun lopussa. Asuinkerrosten yläpuolelle rakennettua liikuntahallia vuokrataan myös ulkopuolisille seuroille.

Kalasatama marraskuussa. Kuva: Aaro Artto