Kalasataman uutiskirje
8.
kesäkuuta
2017
Takaisin
Sompasaaren rantarakentamista. Kuva: Tero Pajukallio

Rakentaminen etenee

  • K-kampuksen ja Redin rakentaminen jatkuvat.
  • Sompasaaren ensimmäisten asuntokortteleiden rakentaminen näkyy maastossa kesäkuussa ja ensimmäiset asunnot valmistuvat vuoden 2019 alussa. 
  • Esirakentaminen ja katurakentaminen jatkuvat Sompasaaressa ja Verkkosaaren eteläosassa.
  • Kalasatamanpuistoon rakennetaan pelikenttää koulun viereen ja se valmistuu vuoden 2017 loppuun mennessä.
  • Mustikkamaalle Isoisänsillan läheisyyteen rakennetaan koirapuistoa, joka valmistuu vuoden 2017 loppuun mennessä.
  • Työpajanpihan asemakaava on lainvoimainen. Kaupunkiympäristötoimialan uuden toimitalon rakentaminen alkaa jo alkusyksystä ja valmistuu vuonna 2020. Päätös
  • Kyläsaaren opiskelijatalojen ja liikuntahallin asemakaava on saanut lainvoiman. Arcadan opiskelija-asunto- ja liikuntahallihankkeen rakentaminen käynnistyy syksyn aikana. Kaavaselostus

Rakentamisen aikataulukarttoja päivitetään säännöllisesti

 Rakentamisen aikataulukartat on päivitetty. Katso kartat linkistä.

Kalasataman asukasiltaan voi vielä palata

Huhtikuussa pidetyn asukasillan materiaalit löytyvät Uutta Helsinkiä -sivuilta. 

Fisuverkko on uudistunut

Kalasataman asukasportaali Fisuverkko uudistuu. Uusi Fisuverkko otettiin käyttöön 1.6.2017, ja kuukauden rinnakkaiskäytön jälkeen 30.6.2017 vanha Fisuverkko kaikkine sisältöineen ja käyttäjätunnuksineen poistetaan pysyvästi käytöstä. Fisuverkkoa ylläpitää Kalasataman Palvelu Oy.

Fyra Gruppen. Kuva: Riikka Sundqvist

Nykytanssia, teatteria ja kohtaamisia ”kioskilla”

Helsingin kaupunki on valinnut Teatteriosuuskunta Ilmi Ö:n Kalasataman turistikierroksen, Gruppen Fyran ArtMaja-hankkeen ja RaivioBumann-kollektiivin Kohtaamiskioskin tulevan kesän rahoitettaviksi ympäristötaidehankkeiksi.

Kuva: Laura Oja

Koe Kalasatama 12.6. Helsinki-päivänä

Kalasatamassa pääsee opastetulle kierrokselle, jossa isäntänä toimii arkkitehti Juha Pulkkinen. Hän kertoo Kalasatamasta arkkitehdin silmin, myös historiasta ja nimistöstä. Kierrokset ovat osa Koe Kalasatama -tapahtumaa, jossa pääsee tutustumaan iltapäivän aikana Helsingin fiksuimpaan kaupunginosaan. Esittelyssä on muun muassa twiittaava yrttitarha, Lego-työpaja lapsille ja kokeilurata, jossa voi kokeilla uusimpia aurinkosähkön, hiilijalanjäljen mittaamisen ja 3D-mallien keksintöjä.

Kuva: Lauri Rotko

Festivaalit saapuvat Kalasatamaan kesällä

Kesällä järjestetään Suvilahdessa, Kyläsaaressa ja Teurastamolla isoja ja pieniä tapahtumia. Osa tapahtumista tuo tullessaan liikennettä, kävijöitä ja ääntäkin. Katso tapahtumakoonti Uutta Helsinkiä -sivuilta.

Teurastamolla tapahtuu

Kalasatamassa Teurastamo kattaa herkullisen kesäruuan ja rennon oleilun lisäksi tukevan annoksen musiikkia tänä kesänä. Runsaasta tapahtumakattauksesta löytyy tekemistä jokaiseen makuun. On pihakeikkaa, Teurasjameja, torstaimarkkinoita ja paljon muuta.

Helsinki uudistui

Helsingin ylin johto ja kaupungin koko organisaatio uudistuivat perin pohjin kesäkuun alussa. Palvelut toimivat kuten ennenkin, vaikka taustaorganisaatiossa tapahtui suuri mullistus. Samalla kaupunki otti käyttöön uuden poliittisen johtamismallin. Kaupungille on valittu pormestari ja neljä apulaispormestaria. 

Myös kaupungin ilme uudistui. Kaupungin uuden tunnuksen pohjana on tuttu vaakuna, johon nyt liitetään mukaan sana Helsinki. Perinteistä vaakunaa käytetään juhlallisissa yhteyksissä.