Kalasataman uutiskirje
6.
lokakuuta
2017
Takaisin
Kalasatama levittäytyy Kulosaarensillan ja Redin molemmin puolin. Kuva: Suomen Ilmakuva Oy 2017.

Kalasataman rakentamisen vauhti kiihtyy

  • Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus valmistuu syksyllä ja kalustamisvaihe alkaa. Terveys- ja hyvinvointikeskus avataan helmikuussa 2018.
  • Redin rakentaminen jatkuu ja ensimmäistä asuintornia, Majakkaa, rakennetaan. Kiertotiejärjestelyt on palautettu ajoneuvoliikenteen osalta. Lue lisää
  • K-kampuksen rakentaminen jatkuu.
  • Kaupunkiympäristötoimialan uuden toimitalon rakentaminen on alkanut.
  • Sompasaaren ensimmäisten asuntokortteleiden rakentaminen on alkanut. 
  • Esirakentaminen ja katurakentaminen jatkuvat Sompasaaressa ja Verkkosaaren eteläosassa.
  • Koksikatua ja Vilhonvuorenkadun jatkeen länsiosaa rakennetaan.
  • Arcadan opiskelija-asunto- ja liikuntahallihankkeen rakentaminen on alkanut Kyläsaaressa.
  • Mustikkamaalle Isoisänsillan läheisyyteen rakennetaan koirapuistoa, joka valmistuu kesään 2018 mennessä.
  • Kalasatamanpuiston pelikenttä on valmistunut ja avajaiset pidettiin 7.9. Lue lisää ja katso video puiston avajaisista
Kalasataman turistikierroksen neljäs pysäkki oli Kohtaamiskioskilla, jossa esiintyi Vapaudenpatsas. Kioskilla oli myynnissä myynnissä kaukomatkoja, kahvia ja pullaa. Kuva: Teatteri Ilmi Ö

Ympäristötaidetapahtumat toivat iloa asukkaille 

Kohtaamiskioski 

Kohtaamiskioski on kaikille avoin kohtaamispaikka ja julkisen tilan taideteos Parrulaiturilla Kalasatamassa. Teos on oleskeltava alusta pienimuotoisten tapahtumien järjestämiseen tai vaikka pop up -kioskiksi. Sen suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi RaivioBumann-kollektiivi Päivi Raivio ja Daniel Bumann.

Yleisö on löytänyt Kohtaamiskioskin hyvin. Kalasataman asukkailta saatu palaute on ollut pelkästään myönteistä. Kohtaamiskioski on suunniteltu helposti siirrettäväksi ja muunneltavaksi. 

Kalasataman turistikierros

Teatteri ILMI Ö:n Kalasataman turistikierrokselle osallistui lähes 200 henkeä. Kyseessä oli yhteisöteatterin keinoin toteutettu kävelykierros Kalasatamassa. Eri pisteille oli harjoiteltu ohjelmaa asukkaiden kanssa. Hankkeessa oli mukana Kalasataman asukkaita, Setlementtiasunnot, Kipparintalo, päiväkoti Pikkutylli ja Kalasataman peruskoulu. Yhteistyötä tehtiin myös Kalasataman asukasyhdistyksen ja Lemminkäisen kanssa. Harjoituspaikkana toimi Capellan kansalaistila. Teatteri ILMI Ö:n työryhmä: Anne Korhonen, Sofia Koski, Tanja Parantainen, Minna Savin, Sari Tupamäki.

Design ArtMAJA

Tanssiryhmä Gruppen Fyra / Taideosuuskunta Piellos toteutti Helsingin Kalasatamanpuistoon nykytanssia, livemusiikkia, video- ja valotaidetta, suomalaista muotia ja designia yhdistelevän Design ArtMAJA -monitaideteoksen Helsinki Design Weekin ajaksi. Siellä järjestettiin myös taide- ja kasvityöpajoja Kalasataman koulun oppilaille. Kävijämäärät nousivat yli 2 000:een. Katso video teoksesta 

Ympäristötaide rahoitetaan rakennuttajilta perittävällä kerrosneliökohtaisella maksulla, 10 euroa per kerrosneliömetri. Hanketta koordinoi Helsingin kaupunki.

Kalasataman ja Pasilan välille suunnitellaan raitiotieyhteyttä

Uusi raitiotieyhteys tuo nopean ja suoran joukkoliikenneyhteyden Pasilan, Kumpulan kampuksen ja Kalasataman välille. Vallilanlaaksossa raitiotie kulkee vanhan satamaradan paikalla. Radan viereen tulee uusi pyöräliikenteen baanayhteys. 

Keskustelutilaisuus Laiturilla tiistaina 10.10.2017 klo 17.30 alkaen.

Kuva: Riku Pihlanto, 2017.

Kalasataman nettisivut uudistuivat

Www.uuttahelsinkia.fi-sivusto on uudistunut, ja samalla uudistuivat myös Kalasataman sivut. Sivuilta löydät aiempaa helpommin rakentamisen ajankohtaiset asiat, kuten myös esittelyä Kalasatamasta asuin- ja työpaikka-alueena.

Uudistuksen toisessa vaiheessa, syksyn 2017 aikana, sivustolle avataan Uutta Helsinkiä yrityksille -osio, jossa esittelemme kootusti myös Kalasataman yrityksille tarjoamia mahdollisuuksia. 

Kalasataman rakentamisen kartat on päivitetty tänne. Karttoihin pääsee myös suoraan Kalasataman etusivulta.