Kalasataman uutiskirje
25.
lokakuuta
2018
Takaisin
Kuva: Tero Pajukallio

Redi on Redi

Pitkään odotettu Redi-kauppakeskus on vihdoin auennut. Kalasataman ja lähialueen asukkaille Redi merkitsee monia eri asioita. Yksi vetonaula on Itäväylän yläpuolelle rakennettu kattopuisto Bryga, jonne pääsee portaita Englantilaisaukiolta, hissillä kauppakeskuksesta tai vaikkapa pyöräilemällä Itäväylää idästä. Redi-kokonaisuuden rakentaminen jatkuu kauppakeskuksen aukeamisen jälkeenkin. Rediin nousee vielä useita tornitaloja asuntoineen ja toimitiloineen.

Lue lisää asukkaiden ajatuksia Redin palveluista

Kuva: Tero Pajukallio

Nyt rakennetaan Sompasaarta ja Verkkosaaren eteläosaa

Kalasatamassa alkaa yli tuhannen asunnon rakentaminen tänä vuonna. Parhaillaan rakenteilla on hieman yli 2200 asuntoa. Sompasaareen muuttaa ensimmäiset asukkaat lokakuun lopussa ja Verkkosaaren eteläosaan marraskuun lopussa. Sompasaaren 3000 asukkaan alue nousee vauhdilla ja asunnot ovat olleet kysyttyjä. Sompasaari on nimensä mukaisesti saari, sillä etelässä ja pohjoisessa aluetta rajaavat kanavat, itä- ja länsireunoilla meri. Eteläisin kortteli on varattu asemakaavassa hotelli- ja kylpylärakentamiselle. Merellisyyttä korostavat myös alueelle kaavoitetut laivatontit. Niihin suunnitellaan kaikille kaupunkilaisille avointa toimintaa, esimerkiksi ravintolalaivoja.

Lue lisää Sompasaaresta

Päivitetyt rakentamisen aikataulukartat

Ajankohtaista liikennehankkeista

- Bussilinjojen 50 ja 59 liikennöinti on aloitettu Sörnäistenniemeen.
- Kalasataman raitioteiden yleissuunnitelma on hyväksytty valtuustossa kesäkuussa, hankesuunnittelu käynnistyy ensi vuonna ja liikenteen on tarkoitus alkaa 2020-luvun puolivälissä. Raitioteiden yleissuunnitelma
- Sörnäistentunnelin asemakaava on hyväksytty valtuustossa elokuussa ja hankesuunnittelu käynnistyy vuoden 2019 alussa.

Smart City -kierrokselle?

Nyt on mahdollista päästä opastetulle Smart City -kierrokselle Kalasatamaan ja Jätkäsaareen. Kalasataman ja Jätkäsaaren alueiden esittelyyn on koulutettu oppaita, jotka esittelevät alueen arkkitehtuuria sekä älykkäitä ratkaisuja. Opastuksen voi varata olemalla suoraan yhteydessä oppaisiin ja tiedustelemalla kierroksen hintaa ja sopia ajankohdasta. Tyypillinen hinta on noin 200 € / 1–2h opastus. Oppaat toimivat freelancereina ja määrittelevät itse kierroksen hinnan ja laskuttavat suoraan tilaajaa.

Kalasataman Smart City -kierrokset

Kuva: Alexey Otavin

Ympäristötaidetapahtumat menivät − ja tulevat taas!

Kalasataman kesän 2018 ympäristötaidetapahtumat Kalasataman asukasyhdistyksen asukasjuhla, Maria Baric Companyn Kalasataman valon juhla, Red Nose Companyn Kalasataman Kulttuuripilkki ja Susanna Leinonen Companyn Kalasatama in motion -hanke toivat iloa ja eloa Kalasatamaan. Neljään kesän tapahtumaan voi tutustua uuttahelsinkiä.fi-sivuilla.

Kesän 2019 tapahtumien haku on parhaillaan käynnissä. Nyt viidettä kertaa järjestettävällä tarjouskilpailulla haetaan tapahtumia, esityksiä sekä kulttuuri- ja taidehankkeita, jotka elävöittävät Kalasataman asuinaluetta, lisäävät alueen viihtyisyyttä ja edistävät yhteisöllisyyttä alueella.

Tarjouksen jättäjän tulee olla rekisteröitynyt yhteisö, esimerkiksi taiteen ammattilaisyhteisö, taidelaitos tai asukasyhdistys. Jaossa on kaikkiaan noin 40 000 euroa, jolla toivotaan saatavan muutamia ympäristötaidetapahtuma ensi kesäksi.

Lue lisää tarjouskilpailusta