Laajasalon suunnittelun ja rakentamisen uutiskirje
21.
joulukuuta
2020
Joulukuu 2020
Takaisin

Projektinjohtajan tervehdys

Vuosi 2020 lähestyy loppuaan. Arkeamme merkittävästi muuttaneesta vuodesta huolimatta Laajasalon suunnittelu ja rakentaminen ovat edenneet. Yliskylässä on käynnissä suurin muutos alueen rakentumisen jälkeen. Marraskuun loppuun mennessä Yliskylässä on tänä vuonna valmistunut lähes kolmesataa uutta asuntoa. Ensi vuoden alussa käynnistyy Laajasalontien keskiosan katu-urakka, joka muuttaa tiemäisen kadun puistokaduksi. Urakka tulee kestämään noin kaksi vuotta, ja hanke tulee tiedottamaan tilapäisistä järjestelyistä ja muutoksista. Koronaepidemian aikana viheralueiden merkitys ja käyttö ovat lisääntyneet kaikkialla. Laajasalossa hienoja viheralueita ja rantoja on runsaasti nykyään ja myös tulevaisuudessa. Kaupunki on käynnistänyt saarta kiertävän rantaraitin ja muiden reittien hankesuunnittelun. Tavoitteena on parantaa reitistöä osuus kerrallaan noin kymmenen vuoden aikana.

Rauhallista joulun aikaa sekä valoisaa uutta vuotta!

Toivottaa Laajasalon projektinjohtaja Ulla Loukkaanhuhta

Laajasalontien rakennustyöt alkavat helmikuussa 2021

Laajasalontie muutetaan puistokaduksi eli kaupunkibulevardiksi Koirasaarentien ja Yliskyläntien välillä. Nykyisin autoliikenteen käytössä oleva Laajasalontie on leveä, nelikaistainen pääkatu. Tulevaisuudessa puistokadulla on ajoratojen lisäksi jalkakäytävä, yksisuuntaiset pyörätiet sekä puurivejä. Kadun keskelle jätetään tilaa myöhemmin rakennettavalle Helsingin keskustan ja Laajasalon väliselle Kruunusillat-pikaraitiotielle.

Työt alkavat urakoitsijan valitsemisen jälkeen arviolta helmikuussa 2021 ja urakka valmistuu jouluun 2022 mennessä.

Lue lisää Uutta Helsinkiä -sivuilta

Laajasalossa tapahtuu 2021

  • Raitiovaunukorttelin korttelin alueelta siirtyvien liikuntapaikkojen, leikkipuiston ja koira-aitauksen siirtämisen suunnittelu käynnistyy tammikuussa.
  • Laajasalon reittien kehittämisen tarveselvitys on ollut kommentoitavana 19.11.-13.12.2020. Laajasalon reittien kehittäminen jatkuu vuonna 2021 hankeohjelmalla. Puuttuvien reittiosuuksien suunnittelulle ja toteutukselle laaditaan vaiheittainen aikataulu. Hankeohjelma esitellään syksyllä 2021.
  • Kruunuvuorenrannan liikuntapuiston eli Hopealaakson liikuntapuiston esirakentaminen käynnistyy keväällä. Esirakentaminen pyritään tekemään kevään ja kesän aikana, jotta meluavimmat työt saataisiin tehdyksi ennen uuden Hopealaakson päiväkodin aloittamista. Puurakenteinen päiväkoti avannee ovensa elokuun puolivälissä 2021. Varsinainen puiston rakentaminen pyritään käynnistämään syksyllä 2021.
  • Kruunuvuorenrannan palvelukorttelin ja puiston suunnittelukilpailu ratkeaa keväällä. Kilpailutehtävään sisältyy myös Haakoninlahden puiston eteläosa, jonne suunnitellaan leikkipuistoa.

Kerromme aiheista lisää vuoden edetessä Uutta Helsinkiä -sivustolla Laajasalon sekä Kruunuvuorenrannan sivustoilla:

Uutta Helsinkiä Laajasalo
Uutta Helsinkiä Kruunuvuorenranta

Uutta Itä-Helsinkiä -tapahtuman tallenne katsottavissa

Marraskuun puolivälissä pidettiin kolmen illan Uutta Itä-Helsinkiä -verkkotapahtuma, joista viimeisenä iltana käsiteltiin Laajasalon, Kruunuvuorenrannan ja merellisen Itä-Helsingin asioita. Tallenne illasta sekä vastaukset keskustelupalstalla esitettyihin kysymyksiin löytyvät nyt verkosta tapahtuman sivuilta.

Uutta Itä-Helsinkiä -tapahtuman sivut

Laajasalon viestintä keskittyy Uutta Helsinkiä -sivustolle

Vuonna 2021 keskitämme niin Laajasalon kuin muidenkin Helsingin rakentuvien ja uudistuvien alueiden viestintää verkkoon Uutta Helsinkiä -verkkosivustolle osoitteeseen uuttahelsinkia.fi. Tämä tarkoittaa myös sitä, että lopetamme Laajasalon uutiskirjeen. Lähetämme kuitenkin vielä ensi vuoden aikana yhden kirjeen, jossa kerromme tarkemmin eri kanavista, joista löydät tietoa Laajasalon ajankohtaisista asioista. Uutisia alueelta voit seurata Uutta Helsinkiä -sivustolta Laajasalon sekä Kruunuvuorenrannan sivuilta.

Uutta Helsinkiä Laajasalo
Uutta Helsinkiä Kruunuvuorenranta