Kevät 2013
Helsingin kaupungin matkailu- ja kongressitoimisto
25.
huhtikuuta
2013
Takaisin
Kuva: Visit Finland Media Bank

Löydä lempipaikkasi keväisessä Helsingissä!

Vastaa kolmeen kysymykseen ja löydä kevään lempipaikkasi Helsingissä. Vinkkiemme avulla herkuttelet ravintoloissa, joista et ole ennen kuullutkaan ja löydät kaupungin yllättävimmät elämykset.

Kuva: Marko Hannula/Suomen Jääkiekkoliitto ry

Osallistu kilpailuun ja voita liput Jääkiekon MM-kisoihin!

Jääkiekon MM-kisat järjestetään viime vuoden tapaan Suomessa ja Ruotsissa 3.-19.5.2013. Jääkiekon MM-kisat on maailman suurin vuosittain järjestettävä talviurheilutapahtuma. Keväinen Suomi ja Helsinki tulee täyttymään mukaansa tempaavasta, aidosta urheilujuhlan tunnelmasta. Osallistu kisaan ja voita liput Jääkiekon MM-kisoihin!

Kuva: Haltia/Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki

Suomen luontokeskus Haltia aukeaa 31.5.

Toukokuun lopussa avautuva uusi Suomen luontokeskus Haltia tarjoaa asiantuntevaa koko Suomen kattavaa retkineuvontaa. Luontokeskuksessa yhdistyvät huippuunsa hiottu tekniikka, luonto ja ekologisuus, jotka takaavat luonnosta kiinnostuneille luontoelämyksiä jo rakennuksen sisällä. Haltiassa vierailun jälkeen voi suunnata kohti Nuuksion kansallispuiston luontopolkuja tai Suomen muita luontokohteita.

Kuva: The Tall Ships Races Helsinki 2013/Kari Martiala

The Tall Ships Races Helsinki 17.-20.7.

Tule ja nauti merellisestä Helsingistä heinäkuussa, kun joka neljäs vuosi Itämerellä käytävä The Tall Ships Races –purjelaivakilpailu rantautuu Helsinkiin, yhteen kilpailun isäntäkaupungeista. Vuosittain Euroopan meriä kiertävä tapahtuma tuo majesteettiset purjelaivat Länsisatamaan ohi Suomenlinnan vallien, josta laivojen saapumista pääsee ihailemaan lähietäisyydeltä.

Kuva: Torikorttelit/Maija Astikainen

Torikortteleiden kevät täynnä tapahtumia

Torikorttelit on Kauppatorin ja Senaatintorin välissä sijaitseva Helsingin uusi vanha kaupunki, joka sykkii pop-up tapahtumia ja elämää ympäri vuoden. Vappuna avautuu uusi panimoravintola Bryggeri, toukokuussa Ihana Helsinki –kaupunkifestivaali valtaa myös Torikortteleiden ympäristön. Kesällä juhlitaan Helsinki-päivää Torikortteleiden omilla festareilla, vietetään Bockin talon avajaisia ja nautitaan sisäpihakonserteista.

Kuva: Ravintolapäivä/Timo Santala

Ravintolapäivä valtaa jälleen puistot, kadunkulmat ja pihat

Helsingin kadut täyttyvät ruokakarnevaalitunnelmasta 18. toukokuuta, kun vietetään Ravintolapäivää. Noin kolmen kuukauden välein tapahtuva Ravintolapäivä on kaupunkikulttuuria parhaimmillaan. Vapaaehtoisuuteen ja oma-aloitteisuuteen perustuvan tapahtumapäivän ajaksi kuka tahansa voi avata oman ravintolan. Vain mielikuvitus on oman erikoisemman ravintolakonseptin ja ruokalistan rajana.

Kuva: Mondo/Maija Astikainen

Mondolta uusi matkaopas Helsinkiin

Matkailulehti Mondon uusi opaskirja Helsinkiin vie löytöretkelle kiihkeää luomiskautta elävään pääkaupunkiin. Se esittelee kaupungin parhaat hotellit, herkullisimmat ruokapaikat, ihanimmat brunssit, kiinnostavimmat nähtävyydet ja hauskimmat ostokset sekä hienoimmat kulttuurielämykset. Keskustakortteleiden lisäksi opas vie retkille lähisaaristoon sekä Itä-Helsinkiin ja avaa ovet myös lasten Helsinkiin. Omat suosikkinsa paljastavat monet tunnetut helsinkiläiset, kuten kirjailija Kjell Westö, kuvataiteilija Anna Tuori, Madventures-seikkailijat Tunna Milonoff ja Riku Rantala sekä rap-artisti Notkea Rotta.